Şimdi Ara

'Bu INF dosyasında bir hizmet bölümü geçersiz' hatasının çözümü...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
14.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu INF dosyasında bir hizmet bölümü geçersiz hatası alıyorsanız eğer (genelde USB bağlantısı ile ortaya çıkan bir hata anladığım kadarıyla) çözümü basitçe aşağıda...

    Microsoft donanım ürünleri için driver geliştirmek isteyen üreticilere UMDF (User Mode Driver Framework) diye bir açık kodlu çerçeve yazılımı sunuyor. Eee ne olmuş diyeceksiniz. Buraya kadar herşey normal. Yalnız üreticiler kendi driver kodlarını UMDF SDK sı yardımıyla yazmaya çalışırken muhtemelen bir yerde hata yapıyorlar ve driver kurulurken gerekli olan dosyalar C:\Windows\System32\drivers klasörünün altına kopyalanamıyor.

    Bazıları baştan Windows kurarak bu sorunu halletmiş (????) galiba ama daha kolay çözüm yolu da var.

    Kopyalanamayan driver dosyalarını manuel olarak C:\Windows\System32\drivers klasörünün içine atmak.
    Yalnız burada önemli olan şu:

    dosya sonundaki harfe dikkat etmek lazım

    Örneğin bendeki dosya usb8023k.sys
    buradaki .sys öncesindeki k (bazen x de olabilir) Windows 2K / XP yi ifade ediyor. Yani yüklemek istediğiniz driver dosyası birden fazla işletim sistemi için yazılmışsa birden fazla .sys dosyası var demektir. Sizin yapacağınız sadece .sys nin önündeki harfe dikkat edip o dosya / ları yüklemek.

    Örn:

    resimdeki "k", "w" ve "m" uzantılı dosyalardan bendeki işletim sistemi olan Windows XP ye göre "rndismpk.sys" ve "usb8023k.sys" dosyalarını C:\Windows\System32\drivers klasörünün içine kopyalıyorum.

    Sonra tek yapmam gereken driver dosyasını kaldırıp (yüklüyse eğer) yeniden yüklemek. Hepsi bu kadar.

    "k" : Windows 2K/XP
    "w" : Windows 98
    "m" : Windows Millenium Edition






     'Bu INF dosyasında bir hizmet bölümü geçersiz' hatasının çözümü...







  • bu dosyaları nerden bulcaz
  • bu arada xp kullanıyorum saygılar..
  • arkadasn dedgi gbi driver dosyalarni nerdn bulacgz? Mesela ben nokia 5800 için arıyorum.cd'nin içnde exe uzantli kurulum dosyasi var.dedklern nerde?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spedy_jack -- 10 Temmuz 2010; 12:28:51 >
  • Yok mu bilen ?
  • selamun aleykum..Arkadaşın ne anlattığını bende anlamadım,doğru şeyler anlattı belkide bilmiyorum...aynı sorun bendede vardı bi şekilde çözdüm..Aygıt Yöneticisinden sarı işaretli yükleyemediğimiz programa sağ tık-özellikler-sürücüyü yeniden yükle diyoruz...GELİŞMİŞi seçip,gelen ekranda ''Arama.Yüklenecek sürücüyü ben seçeceğim diyoruz..gelen ekranda listeden ''Windows CE USB aygıtları''nı sonrada Model de ''USB yığın dep. aygıtı''nı seçiyoruz ve yüklüyoruz..kolay gelsin..
  • Özür diliyorum, Bu işlemleri, aygıtı ve CDyi Pc'e taktıktan sonra yapıyoruz..yanlış olmasın :)
  • bu işi formatla çözdüm her işletim sisteminde olmuyo farklı xp"ler var bende sadece 2 tanesinde oluyo genelde orjinal sürümlerde çalışıyo
  • meraba bende monitörü yüklerken bu hatayı verdi de (ama yine de monitör çalışıyor, sadece her açılışta bu hatayı alıyorum ve bazen klasörlerin gorselleri yavas acılıyor) yukarda bahsettiğiniz dosyaları nerden bulup da atıcam oraya? monitörün cd'sinden mi yapıcam bunu ve nasıl yapıcam? içeriğine nasıl ulasıcam cd'nin?
     'Bu INF dosyasında bir hizmet bölümü geçersiz' hatasının çözümü...




  • Konuya baktım da açalı 6 yıl olmuş :)

    Monitör CD'sinin içine bakıp (CD'ye sağ tıklayıp Aç 'a basın) driver klasörünü bulun ilk mesajda anlatıldığı gibi devam edin. (arama kısmından *.sys yazıp direkt olarak tüm sürücü dosyalarına da ulaşabilirsiniz.).

    Yüklenecek sürücüyü bulursanız önce yüklü sürücüyü kaldırın sonra yazılanları yapın.
    PC-Windows hakkında pek birşey bilmiyorsanız teknik yardım almanızı tavsiye ederim.

    Not: İlk mesajda yazılanlar Windows XP için yapılan bir anlatım. Windows Vista, 7 veya 8 kullanıyorsanız ve bahsettiğiniz problemi yaşadıysanız başka çözüm yolları bulmak gerekebilir.
  • Formattan kurtardın. Teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.