Şimdi Ara

Bu İki LCD TV Arasından Hangisini Seçmeliyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. babam, bir lcd tv almaya karar verdi. en sonunda aşağıdaki iki tv arasında kaldı. bana da "senin şu forumlara sor bakalım ne diyorlar" deyince bende size bir danışayım dedim :) buyrun tv'ler:

1-http://www.istanbulbilisim.com.tr/SAMSUNG-_LE40A656-LCD-TV,5017.html

2-http://www.hepsiburada.com/vestel-pixellence-super-slim-full-hd-42850-42-lcd-televizyon/productDetails.aspx?categoryid=155051&productid=evvespix42850

sizce hangisini tercih etmeliyiz? neden? şimdiden teşekkürler.

• vesteli gec samsungu al
    Hepiniz yüklediğim anlam kadarsınız.
  • Babanızın SD izleyeceğini varsayarak,klasik Plasma tavsiyesinde bulunalım önceŞaka bir yana,forumda SD yayın için hep plasma tavsiye ediyor,aklınızda olsun.

Ama LCD almaya karar verdiyseniz,arkadaşımda Samsung'un düşündüğünüz modeli var ve digitürk'le gayet yeterli SD kalitesi var.Tabii ki kötünün iyisi.Vesteli hiç bilmiyorum,yorum yapmıyım onun için.

Buarada Toshiba LCD'lerin de SD de çok başarılı olduğunu okuyorum yorumlarda.

Saygılar..
  • zaten yıllardır dijitürk kullanıyoruz dolayısıyla yayınımızın büyük bir bölümü sd ama ileriyi de düşünerek lcd tv almak istiyoruz. dijitürk'ün bazı hd yayınları da var zaten, plazmaya göre daha iyi sonuç verecektir. almışken iyisini almak lazım :) tabi bütçemize göre iyisini. bilgiler için teşekkürler. daha eklemek isteyen arkadaşlar varsa onların da yorumlarını almak isterim.

düzenleme: peki bu samsung nasıl?http://www.istanbulbilisim.com.tr/SAMSUNG-_LE40A557-LCD-TV,5016.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrerok_rc -- 11 Şubat 2009; 0:09:41 >
  • IB den urun almani tavsiye etmiyorum, gerekce olarakta forumda onlar hakkinda pek olumlu seyler okumadim. Neyse. Bu isin ileriye donuk yatirimi olmaz ancak LCD her gecen gun daha da yukselen bir teknoloji. Sirf SD yayin icin plasma onerilerine pek kulak asma diyorum. LCD dende CRT tv deki SD yayin kalitesini bekleme. Marka olarak biraz daha arastirma yapmani oneririm (Sony gibi) sayet bu iki marka arasindan birini tercih edeceksende samsung almalisin.
    Daha Fazla Göster
  • @sykra, yani ileriden kastım belki ileride bir bluray alıp hd filmler izleriz, ya da hd yayın yapan kanallar çoğalır vs. bütçe 2000-2200 tl civarında. 2000'i aşmasa iyi olur.

@romeoclarks, ib tavsiyeni dikkate alacağım, sağol. neden ileriye dönük yanı olmaz? lcd den crt sd yayın kalitesi bekleme derken? biraz açabilir misin. marka olarak sürekli araştırıyor babam bütçeye göre, en son bu ikisini buldu işte...

Orjinalden alıntı: emrerok_rc

@romeoclarks, ib tavsiyeni dikkate alacağım, sağol. neden ileriye dönük yanı olmaz? lcd den crt sd yayın kalitesi bekleme derken? biraz açabilir misin. marka olarak sürekli araştırıyor babam bütçeye göre, en son bu ikisini buldu işte...

IB deki fiyatlar genelde disariya gore ucuzdur. Oradan fiyat bakipta sonra disardaki magzalarda hayal kirikligina ugrama.

Elektronikte tek bir gercek vardir o da; pahali herzaman en iyi degildir ama en iyi herzaman pahalidir! ve malesef elektronik nankordur. Bugun alicagin son model bir TV (high end 10.000TL-15.000 TL dahil) 6 ay sonra bilemedik en gec 1 yil sonra eski model olacak. LCD yada Plasmadan ileriye donuk yatirim olmaz! Bunu hep soylerim tekrar soyleyecegim, modeller ilk ciktiginda alanlar fazla para vermelerine ragmen, sonradan ayni tv yi 1.000-2.000 tl ucuza alanlardan daha sanslidir. Cunku sonradan alan adam daha tv sine doyamadan, markalar pat diye yeni model yeni ozellik cikartirlar. Su anda 2000-2500 tl ye alacagin LCD yada Plasma zaten son teknolojiyi icinde barindirmayacak. Sen o paraya ya iyi bir markanin eski bir modelini alacaksin yada dandik bir markanin yeni urununu alacaksin...

SD yayinlarda CRT bir HD ready Plasma dan ve LCD den cok daha iyi ki Full HD Plasma ve LCD den kat kat iyi. Diyorsan ki ben sadece SD yayin izleyecegim yada SD yayin agirlikli izleyecegim kesinlikle LCD yada Plasma alma. Alirsan odeyecegin parayi sadece eski CRT televizyonundan daha kotu goruntu kalitesi icin odemis olursun.
    Ama ben PS3 alirim yada bir bluray player alirim HD ile hasir nesir olurum dersen is degisir LCD alacaksin. Size tavsiyem butceyi biraz daha zorlayip Sony nin LCD lerine yonelmeniz.

• her ne kadar crt'nin kalitesini vermese de bize bir lcd lazım ya :) hem o kadar da iğrenç bir görüntü olacağını sanmıyorum. az çok görüyorum çevremde. ama dikkate alacağım söylediklerini. belki ağrlıklı olarak sd izleyeceğiz ama ara sıra hd de lazım olacak. mesela dijitürk, moviemax film kanallarında hd film veriyor. ya da lig tv, eurosport, national geographic. kanal d'de hd yayına başlamış. giderek artar bunlar herhalde. ileriye dönük derken bundan bahsettim. belkide hd kanallar çoğalana kadar beklemeliyiz. orasını babamla konuşacağım. hem o zaman fiyatlar da düşer. bütçeyi daha fazla zorlayabileceğimizi sanmıyorum. sony kalatoğuna bakmıştım da, resmen uçmuş adamlar :) 4000-5000 tl bir televizyona veremeyiz. ilgilendiğin ve verdiğin bilgiler için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrerok_rc -- 11 Şubat 2009; 15:02:36 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.