merhaba arkadaşlar ben 8 mbit e kadar TTnet abonesiyim. TTnet hız testi sonuçlarım : indirme 5.60 , yükleme 0.64 . Youtubeden video izlerken 720p de izleyebiliyorum ama diğer sitelerde hd kalitesinde video açtığım zaman donuyor. sizce bunun bir çözümü var mı veya nedeni nedir?yardımlarınız için teşekkürler.
Video içerikleri de sunucu denen güçlü ve ağ kapasitesi yüksek sunucu ve veri merkezlerinde barındırılır. Ancak sonuçta hepsinin bir limiti var. Yeterince sunucusu veya ağ kapasitesi olmayan sitelerde kapasite dolduğunda takılmalar vs. başlar.
bir çaresi yok yani hocam?
Modem kaynaklıda olabilir, benim durumum sizden daha iyi 24 mbit bağlantım vardı airties ve huwaei modem kullanıyordum ama youtubedan video izlemek tam bir ölümdü, ki hd sd hiç fark etmiyordu videolar biraz yüklenip duruyor devamında hiç yüklenmiyordu. Modem değiştirdim tp link td w8970 aldım, ondan sonra videolar jet hızıyla yüklenmeye başlandı bazen yurtdışı çıkışlarında problem olduğunda ufak tefek dolmama problemleri oluyor ama nadiren ayda 2-3 kez ya olur ya olmaz.
Tikkafalı
kullanıcısına yanıt
O problem zaten var da, arkadaş Youtube'da 720p ile izleyebildiğini ancak diğer sitelerde HD içerik izleyemediğini söylemiş. Eğer HD dizi izle vs. temalı sitelerse bu tür siteler için yazdım ben. Yoksa Youtube olayı bambaşka bir mesele, 2 Mbit bağlantı ile 720p izlerken 8 ile 360p takılabiliyor. :D
örneğin acunn.com da video izlerken takılıyor veya başka film sitelerinde hq yaptığım zaman donuyor.