Şimdi Ara

Bu HDD Bad Sectorlu mu? HDTune'den Anlayanlar İçeri !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Teste devam etmeye dayanamadım Sizce hard diskin durumu nedir. Terfi etmelimiyiz artık Şu an kullanmaktayım XP yüklü hızı konusunda şikayetim yok fakat makine bazen kitlenio aniden. Ve kitlendikten sonra HDD nin ışığı yanmıo. Normalde 2-3 sn aralıklarla hep yanıp söner. (Yeni kurulmuş XPde dahi bu hdd ışıkları yanıp sönüo bazen ama işlem yapmıyor ) Durumu buna bağlıyorum.

Acaba bu disk low format yöntemiyle sağlığına kavuşur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [C_a_N_e_R] -- 27 Nisan 2007; 0:36:15 >

• O harddisk sizlere ömür...Çok fazla bad sector oluşmuş kurtulabileceğini sanmıyorum low level format ile ama denemekten bir zarar gelmez...

Geçmiş olsun...
  • o çoktan ölmüş bence..:)) öyle iki tane bulan hdd fazla işlemde birden çok kopyalama vs. de res attığını gördüm..low level le de kurtulacağını hiç sanmam
  • Ayrıca XP kurarken yavaş formatı da atmıyor. %96 da donup kalıyor. Çabuk format atarsam ancak kurabiliyorum RAM alacaktım sisteme şimdi başımıza HDD çıktı off off Teşekkürler arkadaşlar.
  • Disk için birşey demek zor ama bayağı sıkıntıda olduğ ortada hataların fiziksel mi olduğunu anlamak için tek çaren low level format atmak bu işlem için windows üzerinden çalışan araçlarda var ve ben onları öneririm dosta çalışanlar ÇOK yavaş işliyorlar diskinin markasına göre üreticisinin sitesinden bu araçları çekeilirsin.

Low level formatın ardından aynı testi tekrarlaeğer hatalardan kurtulamaışsan diskini kurtarmak artık olanaksızdır garantisi varsa direk değişm yapılacaktır yoksa yeni disk alman gerekcek. AYRICA ŞİMDİDEN BİLGİLERİNİ YEDEKLE.....
  • gecmis olsun . yeni bir hdd zamanı gelmis.
  • ne varta lan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yenisini alacas artık napalım
  • Low'a boşa kasma,çok sectörlernmiş.
    Geçmiş olsun
  • yenisini alma zamanı çoktan gelmşte geçmiş bile geçmiş olsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: impossible

yenisini alma zamanı çoktan gelmşte geçmiş bile geçmiş olsun

Bu kadar net konuşamazsınız ilk low level formatı deneyin benimde çok umudum yok ama ben 6 kırmızı noktalı diski kurtardım belli olmaz...
  • Yeni hard diski sipariş ettim arkadaşlar. O geldikten sonra eskisini hemen low formata sokacağım zaten
  • Bu durumda low formatın ne yararı olur ki ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: sarpuli

quote:

Bu kadar net konuşamazsınız ilk low level formatı deneyin benimde çok umudum yok ama ben 6 kırmızı noktalı diski kurtardım belli olmaz...

bu kadar net konuşmamdaki neden diskin henüz %3.9 taranmış halindeki bad sectorleri görünce diskin kurtulabileceğini gözüm kesmediğindendir

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: sarpuli

quote:

bu kadar net konuşmamdaki neden diskin henüz %3.9 taranmış halindeki bad sectorleri görünce diskin kurtulabileceğini gözüm kesmediğindendir

%3.9 Hard diskin tamamındaki toplam BAD SECTOR oranıdır. %100 üzerinden hesaplanırsa hard diskin %3.9u kötü sectördür Yanlış bilgilendirme olmasın

• şimdi ben de raid var bendede böyle kırmızılar olsa ben hangi hdd oldugunu nasıl anlayacam
  • %3.9 yinede büyük bir değer denemekten ne çıkar hdd de sipariş vermişsiniz hayırlı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi impossible -- 28 Nisan 2007; 16:15:39 >
  • Orjinalden alıntı: Ezmuro

şimdi ben de raid var bendede böyle kırmızılar olsa ben hangi hdd oldugunu nasıl anlayacam

başka bir hdd ye işletim sistemi kurup elinizdeki raid sistemi bozup yani bağlantı kablosunun yerini değiştirip sonrdan yerine tekrar takmak unutmamak şartıyla sistemde tek hdd olarak gösterip hd tune yazılımında test ederek
  • Orjinalden alıntı: impossible

Orjinalden alıntı: Ezmuro

şimdi ben de raid var bendede böyle kırmızılar olsa ben hangi hdd oldugunu nasıl anlayacam

başka bir hdd ye işletim sistemi kurup elinizdeki raid sistemi bozup yani bağlantı kablosunun yerini değiştirip sonrdan yerine tekrar takmak unutmamak şartıyla sistemde tek hdd olarak gösterip hd tune yazılımında test ederek

sagol bilgi için raide dediğin siligon imaj sata1 içinmi destekli

burdaki ankartlar nasıl

http://forum.donanimhaber.com/m_13847175/tm.htm

ben raidi bozmadan bu ankart da da calışırmı

• Bu da yeni hard diskim arkadaşlar Çok sessizmiş çok hoşuma gitti tık yok walla

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.