Şimdi Ara

Bu harddisk beni ne kadar götürür ? Tahminlerinizi yazar mısınız ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese iyi akşamlar. Arkadaşlar şu anda ne yazıkki harddisk alıcak kadar param yok. Bu sebepten bir süre bu harddiskle idare etmem lazım. Aşağıdaki fotoğraflarda gözüken harddisk yaklaşık ne kadar süre daha dayanır ? Tahminlerinizi ve tavsiyelerinizi söylerseniz sevinirim. Bu arada laptop 3 yıllık daha. Performansında zerre kayıp hissetmedim fakat hdtune değerleri pek iç açıcı değil gibi..

Notebook : Hp Pavilion 15 n265st

Fotoğraflar ;

• HDD'de yüksek ihtimalle bad sector var hocam bir an önce verielrinizi yedekleyin.
    Bir de hdtuen'dan badsector taraması yaparsanız yavaş modda daha isabetli bir şey söyleyebiliriz. Ondan sonra belki bu bad sectorleri kapatarak yola bir süre daha devam edebilirsiniz.
  • Yeniden konumlanmış sektörler var. Diskin ömrü çok uzun değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: northwood

HDD'de yüksek ihtimalle bad sector var hocam bir an önce verielrinizi yedekleyin.
    Bir de hdtuen'dan badsector taraması yaparsanız yavaş modda daha isabetli bir şey söyleyebiliriz. Ondan sonra belki bu bad sectorleri kapatarak yola bir süre daha devam edebilirsiniz.

Hocam yavaş modda bad-sector taraması yaptım fakat taramanın yarısında takılı kaldı ve ilerlemedi. Fakat taranan bölgelerin tamamı yeşil çıktı. İşin ilginç yanı disk performansında , windows açılış kapanış sürelerinde hiç kayıp hissetmedim. Acaba yazılımsal bir hata mı var ? Çünkü yaklaşık 1 hafta önce bu tip sorunlar yoktu. Bir de 1 hafta önce laptopla uzun bir seyahate çıkmıştım. Acaba bundan sonra olabilir mi ? Bu arada 2 gün önce de temiz windows 10 kurdum harddisk hiç problem çıkartmadı.

Güncelleme // 10:28 ; Arkadaşlar sanırım harddisk dediğiniz gibi gerçekten de son vakitlerini yaşıyor. Bir yerden bir yere yüksek boyutlu dosya kopyalayamıyorum. Yarısına falan geldiğinde aktarım hızı 0 bayt oluyor ve donup kalıyor. Aynı şekilde windows açılış süresi de çok uzadı. Bilgisayar adeta kullanılamaz hale geldi . Klasörler programlar çok geç açılıyor. Şimdilik düşündüğüm şey ; hard diski gittiği yere kadar kullanıp , iyice kullanılamaz hale geldiğinde bir tane boş dvd ye ubuntu kurmayı düşünüyorum. Bu sayede dvd den boot ederek ubuntu kullanıcam ve harddisk ile alakası olmayacak. Yalnızca internetten gündelik işleri yapmak için kullanacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casper160 -- 14 Ağustos 2017; 10:32:3 >

• quote:

Orijinalden alıntı: casper160

quote:

Orijinalden alıntı: northwood

HDD'de yüksek ihtimalle bad sector var hocam bir an önce verielrinizi yedekleyin.

Hocam yavaş modda bad-sector taraması yaptım fakat taramanın yarısında takılı kaldı ve ilerlemedi. Fakat taranan bölgelerin tamamı yeşil çıktı. İşin ilginç yanı disk performansında , windows açılış kapanış sürelerinde hiç kayıp hissetmedim. Acaba yazılımsal bir hata mı var ? Çünkü yaklaşık 1 hafta önce bu tip sorunlar yoktu. Bir de 1 hafta önce laptopla uzun bir seyahate çıkmıştım. Acaba bundan sonra olabilir mi ? Bu arada 2 gün önce de temiz windows 10 kurdum harddisk hiç problem çıkartmadı.

Güncelleme // 10:28 ; Arkadaşlar sanırım harddisk dediğiniz gibi gerçekten de son vakitlerini yaşıyor. Bir yerden bir yere yüksek boyutlu dosya kopyalayamıyorum. Yarısına falan geldiğinde aktarım hızı 0 bayt oluyor ve donup kalıyor. Aynı şekilde windows açılış süresi de çok uzadı. Bilgisayar adeta kullanılamaz hale geldi . Klasörler programlar çok geç açılıyor. Şimdilik düşündüğüm şey ; hard diski gittiği yere kadar kullanıp , iyice kullanılamaz hale geldiğinde bir tane boş dvd ye ubuntu kurmayı düşünüyorum. Bu sayede dvd den boot ederek ubuntu kullanıcam ve harddisk ile alakası olmayacak. Yalnızca internetten gündelik işleri yapmak için kullanacağım.

Bad sector var hocam o zaman. Bazı programlar vardı onlarla bad sector'lu kısımlar kapatılıp disk kullanılmaya devam edilebiliyordu. Forumda bunun rehberi vardı. Ona bir bakın derim belki kurtulur diskiniz.

Buyrun hocam linki:https://forum.donanimhaber.com/bad-sector-ve-duzeltme-yontemleri--37218495#37221400
    Başka konular da vardır araştırmak lazım yabancı forumları da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi northwood -- 14 Ağustos 2017; 10:45:30 >

• ölene kadar kullan. benim böyle 3-4 diskim var bad sektörleri programla ayırdım kullanıyorum 2 senedir.

en ufak sıkıntı çıkmadı. zaten öleceği zaman smart hatasından anlarsın yeni disk alırsın. toplamda 8 disk var bende. 3-4 ü böyle sıkıntı olmaz bence
  • tabi ömrünü tamamlayana kadar kullanın ama mutlaka önemli veri yedeklemesi yapın, buluta yada harici disk/usb belleğe..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu pc ne kadar eder ?
    3 ay önce açıldı
    Bu bilgisayar ne kadar eder?
    15 yıl önce açıldı
    Bu pc ne kadar eder?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.