Şimdi Ara

Bu hafta sonuna kadar telefon alacağım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, uzun süredir forumlarda araştırma yapıyorum ve artık zamanı geldi. Bu hafta sonuna kadar telefon alacağım kesinleşti ve aklımda Samsung Galaxy S6 (1750 TL), (HTC One A9 1650 TL), Sony Xperia Z5 (1850 TL) bu üç cihaz var ve ek olarak vodafone'dan değişim kampanyasıyla 24 ay taahhütle ayda 110 TL tarifeye ek ödeme ile Samsung Galaxy S7 düşünüyorum. Size bi öğrenci kardeşiniz olarak soruyorum acaba bu cihazlardan hangisini almalıyım? Daha önceden HTC One X kullanan biri olarak HTC'yi çok sevdiğimi belirtmek isterim. Gerek Samsung Akademi öğrencisi, gerek mobil cihaz araştırmacısı, gerekse kullanıcısı olarak Samsunglar'a pek güvenememekteyim. Sony konusunda ise kararsızım çünkü nakit olarak aralarında en pahalı telefon ve bu beni zorlayabilir. Telefonu çok kullanan biriyim, bu nedenle: bataryası beni gün içerisinde kurtarsın, sosyal ağlarda "instagram, snapchat, facebook, twitter gibi ağlarda) donma takılma yaşatmasın, seri bi cihaz olsun ve kamerası beni pişman etmeyecek derecede güzel olması benim için yeterli. Telefonu en az 2-3 yıl kullanmayı düşünüyorum ve ben çok sakar bir insanım yani sağlamlık da benim için önemli. Yani size soruyorum, Samsung Galaxy S6 1750 liraya dururken HTC One A9' a 1650 lira vermek mantıklı mıdır? Yoksa kendimi çok zorlayıp 1850 liraya Sony Xperia Z5 almalı mıyım? Yoksa 24 ayımı vodafone'ye bağlayıp Samsung Galaxy S7 mi almalıyım? Fiyatları ve cihazları göz önünde bulundurarak sorumu yanıtlarsanız çok sevinirim, zira sorularıma yanıt bulabildiğim tek forum burası. Teşekkürler Forum Donanım Haber







  • Yıllardır Htc kullandım ve 1.5 sene note 4 kullandım. Hiçbir zaman içime sinmedi. Hep birşeyler eksik kaldı. En sonunda sattım. Naçizane fikrim one a9 seni tam anlamıyla Mutlu edecektir. Htc nin kalitesini ve akıcılığını hiçbir telefonda bulamazsın. 1200 tl civarında yurtdışı kayıtlı da alabilirsin. Android telefonda tek seçenek bana göre HTC'dir.
  • Htc al
  • batuondeer B kullanıcısına yanıt
    HTC One A9, donanımıyla fiyatını hak etmeyen bir cihaz. Ben olsam yanına bile yaklaşmazdım o fiyata.

    Batarya önemli demişsin, S6'yı direk çıkar o listeden.

    Eğer kamera 1.önceliğin değilse Sony Xperia Z5 önerebilirim
  • @oddmen Öncelikle yorumunuz için teşekkür ediyorum. Bende bir One X kullanıcısı olarak hep içimde birşeyler eksik kalmıştı, telefonumun bozulduğuna hala üzülmekteyim :( Peki size arada fiyat farkı yok desem seçiminiz HTC One A9 mu olurdu yoksa HTC One M9 mu? Performans konusunda A9'un beni 2 yıl sonra üzmeyeceğinden emin olsam direk onu seçerdim ama M9 performans açısından daha uzun ömürlü gibi geliyor fakat bir yönden de HTC'nin A9'a tüm güncellemeleri en geç 15 gün içerisinde gönderme sözü, parmak izi ve tasarımı daha cazip geliyor çok kararsız kaldım :/
    @talhareiz Size de teşekkür eder ve M9 mu yoksa A9 mu sorusunu sormak isterim. @talhareiz
  • -forumber- kullanıcısına yanıt
    Hocam yorumunuz için teşekkür ederim. A9 hakkında ufak bir araştırma yaptım. Telefonu kullanıp memnun kalmayan bir kişiye bile rastlamadım ki bu donanımlara rağmen beni de şaşırttı, pil ömrü o mAh değerine rağmen 1.5-2 günü görenler var, Snapdragon 617 kullanan o cihazda her türlü oyunu oynayıp hiç kasma, donma, ısınmayla karşılaşmamış ve işi gereği tüm gün telefon trafiğinde olan ve sürekli resim çekme gereği duyan kişilerde de kasma, donma, ısınmayla karşılaşmamış kişiler var. Ama bu donanımlarla ne kadar devam edebilir benim tek şüphem bu. 2 yıl boyunca böyle devam edeceğini bilsem hiç düşünmeden alacağım acaba o fiyatta M9 ve A9 arasında kaldım desem yorumunuz ne olurdu? (Görünüş, parmak izi ve çok hızlı güncelleme desteğini göz önünde bulundurursanız çok memnun olurum.)
  • M9'un 810 Chipsetinde ısınma oluyor. Bende senin gibi çok gitgeller yaşadım. Uzun vadede A9 daha mantıklı geliyor. Parmak izi ve kamera tercihim olurdu.
    Xperia z5 in A9 dan hiçbir üstün tarafı yok. Forumda Z5 alanların kronik sorunlarına fazlasıyla rastlayabilirsin.
  • kesinlikle hiçbirini tavsiye etmem.bence hiçbiri fiyatını haketmiyor. pil önemli demissin pili 4000 5000mah olan telefonlar arasında eleme yapman lazım. pili iyi olan lenovo p1 asus max xiaomi note 3 pro var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elmanderr -- 13 Mayıs 2016; 23:45:00 >
  • Bahsettiğin telefonlar Ucuz olabilir. Ancak arayüz ve performans olarak çok başarısız. Htc sense arayüz yanında esamesi dahi okunmaz.
  • S6 alınabilir
  • oddmen O kullanıcısına yanıt
    Peki 2 gb ram ve Snapdragon 617 2 yıl sonra yeterli olacak mıdır? 810 da ısınma çözüldü diyorlar. Gönlüm A9'dan yana ama aklım da M9'da. Yandurdun beni HTC. Hiç bu kadar kararsız kalmamıştım.
  • elmanderr E kullanıcısına yanıt
    O kadar batarya benim için fazla. Önemli olan günü sorunsuz şekilde kurtarabilmesi ve tabiki de beni 2 yıl götürebilecek kadar hızlı olması, daha doğrusu hızını kaybetmemesi. Yine de yorumunuz için teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: extrabold

    S6 alınabilir

    Yorumunuz için teşekkür ederim. Ancak S6'dan vazgeçtim. Eğer A9 ve M9 arasında seçim yapmama yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.
  • batuondeer B kullanıcısına yanıt
    Bence a9 çok büyük(6 Inc) m9 da bence küçük (5 inc) a7 düşünebilirsiniz 5.5 inc
  • Günümüz oyunlarında A9 gayet yeterli fakat Adreno 530 ile grafiklerde iyileştirmeler olursa A9 un zorlanacağını düşünüyorum. Keşke 617 yerine 650 ile gelseydi A9 ki ozaman daha net konuşabilirdik. Şimdiden hayırlı olsun diyeyim.
  • extrabold kullanıcısına yanıt
    A9 6 inç mi
    Sanırım telefonu hiç görmedin. Lenovo ve diğer telefonları tavsiye etmeni şimdi daha iyi anladım.
  • oddmen O kullanıcısına yanıt
    Evt 6 inc
    Lenovoyu ne zaman tavsiye etmisim ilginç
    Edit:ben Samsung a9 dan bahsediyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extrabold -- 14 Mayıs 2016; 0:31:31 >
  • extrabold kullanıcısına yanıt
    Samsung olarak sadece S6 ve S7 düşünüyordum. S7 almaya puanım yetmiyormuş, S6'dan da vazgeçtim. 2 seçeneğim var HTC One A9 veya HTC One M9
  • batuondeer B kullanıcısına yanıt
    Üstte karışıklık oldu ben Samsung a9 hakkında yorum yazdım
  • Samsung alma da ne alıyorsan al
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.