Arkadaşlar 120 cm genişliğinde ve 60 cm derinliğinde bir masam var ve bu masamda aşağıdaki gibi aydınlık şekilde ürün çekimleri yapmak istiyorum. Bunun için masanın tavanına tam masa kadar softbox alıp yerleştirsem olur mu? Masanın önüne de softbox şemsiye koyup önünü aydınlatmayı düşünüyorum. Yardımcı olur musunuz? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musetea -- 11 Aralık 2024; 22:4:36 > |
Bu Görüntü için Hangi Işıkları Almalıyım?
-
-
Ürün çekimi biraz ayrıntıcıysanız softboxtan emin değilim.
Bunun gibi bir masada mat beyaz bir background alıp masanın arkasına uzay görünümü verecek şekilde koymuştuk ve 2 çarpraz flaş ile gayet güzel işler çıkarmıştık.
Eğer tek ışık kaynağınız varsa arka+üst yetebilir ama her açıdan çekim yapmak isterseniz ürünü döndürmeniz gerekecektir, her ürün için mümkün olmuyor ve işi biraz uzatıyor
-
Cevabınız için teşekkürler.
Ben her açıdan fotoğraflamak istiyorum.
Bu sebeple aşağıdaki gibi 2 tane ışık kaynağı kullanarak bir akvaryum çekimi yapabilir miyim?
Hem üst hem yandan ışık gelmiş olur gibi ancak önden gelmez gibi sanki.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musetea -- 12 Aralık 2024; 15:9:36 > -
merhaba,
Akvaryum gibi şeffaf özneler için önden ışığa pek ihtiyacınız yok. Akvaryumun önünde kalacak olan beyaz zemin yeterli aydınatmayı verecektir. Yine de karanlık kaldığını düşünürseniz 50 x 70 gibi bir beyaz fotoblokla yandan gelen ışığı yansıtmak, veya yandaki ışıkları birazcık öne almak (yine yana bakacak şekilde) yeterli olur.
Bazı reklam çekimlerinde set-up çok karmaşık hale de gelebilir, 15-20 flaş kullananlar var, dört ışıktan sonra herşeyi karıştımak çok mümkün. Prensip olarak, önden gelen ışık enerji olarak ~%25 seviyesindedir. Önden ışık gerekli, fakat o doğrultuda çok verimli çalıştığı için az ışık yeterli oluyor. Kontürleri ortaya çıkarmak, kontrast almak için mutlaka arkadan gelen ışığa ihtiyaç olur, ama bu ışığın büyük kısmı özenin arkasında kaybolacaktır. Böylece enerji olarak büyük kısmı arkaya vermek zorunda kalırız. Yukardaki set-up, belgelemede de çok kullanılan klasik "X-down" aydınlatma. Fakat fotografçı, kaynakların birini biraz önde, diğerini biraz arkada tutuyor, arkada kalan kaynağı beyaz-arkaplandan da yansıyarak kullanıyor.
Akvaryum çekimindeki problem öndeki yansımalar olacaktır. Bunları bir kaynağı iyice arkaya doğru yerleştirerek kontrol edebilirsiniz. Veya yukardaki gibi 'sonsuz zemin' yerine arkaya difüzör olarak aydinger kağıdı asıp ışığı direkt arkadan verin. Işığın aydinger kağıdına uzaklığıyla difüzyon etkisi kontrol edilebilir. Belki pek çok zaman gördüğünüz, önde çift kaynak kullanılmasının sebebi aydınlatma değil, yansımaları simetrik hale getirmek veya zemindeki gölgeleri silmek.
Üç spotu tercih ederdim ama iki spot, iki yansıtıcı (fotoblok) ile de çekilebilir. İsterseniz 15-20 spot olsun, (öznelerde) temel aydınlatma en çok iki kaynakla yapılır, diğerleri gölge, yansıma ve detay kontrolü için.
-
Cevabınız için teşekkürler.
Yazdıklarınızı üç kez okudum ve bu doğrultuda ilk olarak aşağıdaki gibi bir stüdyo oluşturmayı deneyeceğim.
Akvaryumun arkasındaki softbox olacak ve beyaz fon niyetine kullanmayı deneyeceğim. Olmazsa direk dediğiniz gibi aydinger kağıdı ile o kısmı deneyeceğim.Diğer ışık ise tepede olacak.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X