arkadaşlar dünyada birçok ülke birb iriyle gerginlik yaşıyor özellikle bazıları var ki dünya savaşının fitilini ateşleyecek derecede sizce bunların sonu ne olur ?
Ermenistan - Azerbaycan => Azerbaycan hükümeti İsrail'den 1.6 milyar dolarlık silah aldı ve işgal altındaki topraklarını özgürlüğe kavuşturma amacında olduklarını söyledi. Olası bir savaşta Rusya ermenistan'ı tutuyor. Türkiye ise Azerbaycan'ı
İran, İsrail, ABD = hemen hergün forumda konusu açılıyor iran israil savaşı diye. bu gerginlik nereye kadar sürecek nerede bitecek savaşla mı bitecek yoksa anlaşmayla mı ? Zaman gösterecek ama dünyayı toptan savaşa götürecek bir gerginlik bu
Suriye meselesi: bence bölgesel olur ama büyük ülkelerin çıkarlarına ters çıkan birşeyler olursa ateş çok büyüyebilir.
Daha birçok dünyayı böyle ateşe sürükleyecek gerginlik var. Umarım savaş olmaz ama illahaki birgün çıkacak gibi duruyor.
Savaş çıkması için bir sebep olması lazım...
quote:
Orijinalden alıntı: Xaerk
Azerbaycan toprakları işgal altında.Bence yeterli bir sebep.
quote:
Orijinalden alıntı: Xaerk
benim demek istediğim de bu azerbaycan işgal altındaki topraklarını geri almak için silahlı mücadeleye girişirse ne olacak ?
Apaçık belli amerika ve rusya köpeklerini kapıştırcak İran-İsrail Suriye-Türkiye
bir kere bi savaş çıksa iyi insanlara hiç bir şey olmasa pislik , içi b.k kaynayan , iki yüzlü herkes ölse ...
ağır ütopik oldum ya
herkes birbirleriyle kafa tutar oldu. kim ilk vurursa savaşı o kazanır.
örnek verirsek: iran veya israil den biri diğerinin iletişim,askeri üssü,can damarına vurursa savaşı kazanır. Tabi savaşa baska birileri girmesse böyle sonuçlanır. İran tek yürek oldu mu kimse o kadar insani öldürmeye göze alamaz.bana göre iran ı vururma ihtimaline karşı ruslar ben de burdayım diyor. Tabi benim gönlüm barıştan yana ALLAH sonumuzu hayretsin..