Şimdi Ara

bu gece kanal1 de iskorpitx hoca var kaçırmayın!!1 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • arkadaş olayı güzel açıklamışş...eleman benide hayal kırıklığına uğrattı..

16/06/2006 tarihinde 00:20 saatinde kanal 1'de yayinlanan roportajla hayallerimi yikmi$ ki$idir. $oyle ki;

bir $ekilde bir ton siteyi deface edip "40 ya$indayim 2 cocugum var" diyip, 16 ya$inda bir veletle kar$ila$mak isterdi deli gonul. ancak amcamin keli ve yuzugunden anli$ilacagi uzere durum gercek. bir de tuttugu baligi gosterdigi fotografa zoom yapip baktigimizda yuzunu kabak gibi gorebilmek mumkundur. bu durumda neyin ne oldugunu ek$i sozluk okurlarina anlatmak lazimdir.

iskorpitx gazeteci ve heyecanli genclere gore hacker, bu i$ten 250 gram anlayanlar icin script kiddie olarak adlandirilir. bu sonuca kicimdan sallayarak degil, roportajdan yola cikarak varmi$ bulunuyorum. neden?

roportajda bize super bir hacking ornegi verdi bu insan, 15000'den fazla gavur sitesinin "user" (evet yazildigi gibi user diye okuyor) ve $ifresini once bize gosterdi -ki o $ifreler md5 hashi halindeki parolalardi. sonra windows xp i$letim sistemi uzerinde cali$an john the ripper programi ile bu 15000'den fazla md5 hashini 7 dakika 16 saniyede kirdigini gosterdi. burada olay wordlist'teymi$ -vordlist diye okudu. ve bu durumda bu kadar site, bir ftp programi -ki biz ona arkada$lar arasinda ftp istemcisi deriz- araciligiyla "hack"lenebilirmi$.

i$in ozu $u, belirli guvenli siteleri/mailing listleri yeni aciklar icin takip edilir, oralardan gorulen exploitler uygulanir veya hazir exploitlerden yararlanan programlar indirilir ve kullanilir, salak veya tembel adminlere sahip hosting -barindirma- servisleri o aciklardan yararlanarak kurcalanir. o barindirma servisinde bulunan tum sitelerin yonetici kullanici adi ve parolalarinin md5 hashleri alinir ve john the ripper'a verilip kirdilir.

yalniz! 15000'ten fazla parolayi 7:16 saniyede, bugunun en guclu son kullanici makinasina kirdiran adama ben ne istiyorsa veririm. ama daha onceden kirilmi$ ve wordlist'e eklenmi$ md5 hashleri "aha $imdi kiriyor, olay wordlistte" diyerek bir de ustune "webmasterlar, adminler bunu gorup feyz alsin" diyerek dolanan adama acirim.

buradan kendisine seslenmek istiyorum, yapma agabey sen ya$ini ba$ini almi$ adamsin, gazina gelme cahillerin, neyin ne oldugunu sen sor, cevaplayan cikar.

kendi ku$agindan cogu insanin bilgisayarin reset tu$unu bilmedigini goz onune alarak yine de kendisini takdir ediyorum. ama kendisini hacker diye anmayalim.

ekşiden alıntı...

• ş harfiyle ne zorunuz var ya.

Helal sana İskorpitx
  • he zap yaparken birazdan iskorpitx diyo bende diyom bu kim biyerden adı tanıdık geliyo senin topicten herhalde izlerim bide asyyıldız teamı verdiler herifler dakikalar içinde alışveriş sitelerinin databasesine girebilirz ve kredi kartı şifrelerini alabiliriz diyolar ya ne iş?
  • medyanın uydurması lamer in teki..bir nevi internet mahir gazı..

programı izleyemedim ama kesin komedidir..iyi efsane oldu adam millete baksana utanmasalar kevin mitnick yapacaklar adamı..

ingilizcesine hayran kalırsınız yazıldıgı gibi okunur misali..

link verirdim de hack olayı anlanmaya çalışıyor ceza almayalım(her ne kadar bilindik aptal şeyler anlatsada)..

internet ortamında bunu gibiler çabuk yayılır..her duydugunuza innamayın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RccP -- 16 Haziran 2006; 10:00:47 >
  • Varmıdır acaba capture eden merak etttim şimdi..
  • Onu bunu bilmem ama adam en azından Türkiye'ye haksızlık yapanların sitelerini hacklemiş, bu iyi bişey bence.
  • Gaza geldim, göbeğimi kaşırken gaza geldim ciddiyim. Bu an tarihi bir an.Hacker olacam. Hatta oldum. Şahitsiniz bak göbeğimi kaşırken. Demek ki olunuyormuş. wördlist ve yuzır demeyi de biliyom. ama linuz bilmiyom. Ben de xp takılacam karizma baştan çizik ama yamayacaz bi şekilde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fuzbing

quote:

Orjinalden alıntı: aLLyC

quote:

Benim kimseyle alıp veremediğim yok. Ben sadece insanların bu şekilde yönlendirilmesine karşıyım. Adam çıkmış tavla oynarken hacker oldum diyor şimdi her tavla oynayan adam acaba bendemi olacağım diyecek.

Gece gündüz kod yazan, açıklar tarayan bu kişinin 45 bin site hackledim diye övündüğü "programı" yazan insanlar ne peki ? uzaylı mı. Onlar bu seviyeye gelebilmek için neler yapmış tavlamı oynamış yoksa yıllarca oturup programlama dilleri öğrenip network, işletim sistemleri üzerindemi çalışmışlar.

Eski hackerlar mesela Kevin Mitnick gibi her ay konferans veriyor internette aratın bakın neler diyor.

Yazık Türkiye'de herşey ne kadar kolay.

Kod Nasil yazilir bilirmisin Dostum. Bir programci olarak benim aklima bazi algoritmalar trafikte geliyor tavla oynarkende aklina algoritma gelmesi gayet dogal... Iskonun dunya siralamasinda yeri vardir zoneH da 20 arasina da girmistir hem de defalarca. Lutfen konustugun kisi hakkkinda biras daha arastirmayap. Benim tanidigim bir kisidir ayni zamanda kendisi lamer degil network guvenlik uzmanidir.

Dünya sıralaması dediğin şey çok site hackleyerek insanların kendilerini tatmin etmek için kullandığı bir site. Orada ilk 10, 15 yaşındaki çocukların bile bildiği yöntemlerle bilip bilmeden site hackleyenlerden oluşuyor. Ayrıca bunu bırak hackerlık site hacklemek midir ? Daha hackerın ne olduğunu bile düzgün bilen yok sunucu çıkmış "heykır heykır" diye konuşuyor diğeri "yaw kafam attı hacker oldum" diyor. O zaman herkes hacker olsun çok zor birşey değil demekki. Bu hacker konferanslarına gidenlerde gerizekalı her seferinde 400 dolar bayılıyorlar basit birşey için.

Arkadaşım benim söylediğim şey orada konuşan adam "pistir kakadır" değil kendisini tanımam yaptığı şeylerde beni ilgilendirmez ama ekrana çıkıp böyle şeylerle Türkiye'ye lamer ordusu oluşturuyorlar. Neden danimarkadan isveçten "hacker (!)" çıkmıyorda gelip türkiyedeki siteleri hacklemiyorlar onlar çokmu gerideler teknolojide.

Edit:
    Bu arada 45 bin site hacklemek isteyenler için yazayım sizde hacker olun. Önce google a giriyoruz bu hacklemek istediğimiz ülkenin domainini aratıyoruz (mesela danimarka .dk) domaini bulduktan sonra bize bir açık lazım hemen girip bir exploit sitesinden "açıkları"(artık bu açıkları bulanada dua ediyoruz sayesinde hacker olacağız) buluyoruz. Diyelim bir database açığı bulduk hemen google a geri dönüp database i aratıyoruz ve karşımıza birkaç bin site geliyor databaseleri indirip içinden admin hashlerini alıp liste yapıyoruz ve txt olarak kaydediyoruz. Şimdi can alıcı noktaya geldik 7 dk da birkaç bin site hackleyecez. Hazırladığımız dosyayı insan üstü program "john the ripper"(bu programı yazandanda Allah razı olsun büyük hackermış herhalde) yardımıyla açıyoruz ve ekrana bakıyoruz. Bu arada çay kahve alabiliriz mutfaktan neyse ortalama 7 dk içinde geldik ve sitelerimizin şifreleri elimizde bundan sonra bunları toplu ftp giriş imkanı sağlayan programlarla veya kafamıza göre tek tek girip değiştiriyoruz. Artık hackerız.

johnny ripper özellikle cw den çok hackera ders verdim bu program hakkında . Adamlar daha ingilizce yok programı kullanmaya çalışmışlar, olnalarda yapamayınca bizmde sitede mail var hepsi damladı . Bi ara msndeki çubuğu indir indir liste bitmiyordu , işini gören bidaha uğramıyordu .1-2 gün sonra görürdüm sitedekileri, hacklemişler seviniyorlardı biz hackeriz diye. Oysa hepsi lamer . O sitee 5-6 akıllı adam var diğerleri yalakçı.

• herkes hacker oldum diye geçiniyor

adam orda açıkları olan 100.000 site hackler kimse tınmaz kevin mitnick gibi (ki kevin mitnick' in ismini duymamızın sebebide sevgilisinin onu ispitlemisidir) telefon santrallerinden bile hack yapabilecek adamlar 1 site hackler tüm dünya onu konuşur

site hacklemek artık çocuk oyuncağı oldu bunun için programlar var herkes çok basit index basabiliyor önemli olan imkansızı başarmak

ayrıca internette site hackleme yarışına girmekte tam Türklerin yapacağı bişi

• hangi nedenle iskorpitx e bir numaralı hacker deniliyor anlamadım bilmeden millet birileriyle övünüyor bu adam bi tane bile programla dili bilmiyor nerden hacker oldu davs la falan index atanlara hacker mı deniyor

quote:

Orjinalden alıntı: aLLyC

quote:

Benim kimseyle alıp veremediğim yok. Ben sadece insanların bu şekilde yönlendirilmesine karşıyım. Adam çıkmış tavla oynarken hacker oldum diyor şimdi her tavla oynayan adam acaba bendemi olacağım diyecek.

Gece gündüz kod yazan, açıklar tarayan bu kişinin 45 bin site hackledim diye övündüğü "programı" yazan insanlar ne peki ? uzaylı mı. Onlar bu seviyeye gelebilmek için neler yapmış tavlamı oynamış yoksa yıllarca oturup programlama dilleri öğrenip network, işletim sistemleri üzerindemi çalışmışlar.

Eski hackerlar mesela Kevin Mitnick gibi her ay konferans veriyor internette aratın bakın neler diyor.

Yazık Türkiye'de herşey ne kadar kolay.

Kod Nasil yazilir bilirmisin Dostum. Bir programci olarak benim aklima bazi algoritmalar trafikte geliyor tavla oynarkende aklina algoritma gelmesi gayet dogal... Iskonun dunya siralamasinda yeri vardir zoneH da 20 arasina da girmistir hem de defalarca. Lutfen konustugun kisi hakkkinda biras daha arastirmayap. Benim tanidigim bir kisidir ayni zamanda kendisi lamer degil network guvenlik uzmanidir.

nasıl tanıyorsun anlamadım bu kişi nerden nasıl güvenlik uzmanı oluyor adam kendi dedi muhasebeciyim tavla oynarken puanlarım çalındı nasıl oluyor diye araştırdım bende puan çalmaya başladım dedi yaşıda 45 çok erken yaşlarda güvenlikçi olmuş tebrikler ayrıca tavla oynarken algoritma geldi demedi zaten diyemez çünkü programlama dili bilmiyor neyse bence sen biraz araştır tanıyorum diyorsan ama pek iyi tanıyamamışsın.
    bu arada index atmasına bişey diyenin olacağını sanmıyorum ama egoları için zone-h e çocukların bile yapabileceği bi yöntemle işi gücü bırakıp kayıt yapması ben hacker ım demesi dalga konusu olan bunlardır

@fuzbing bu arada iyi açıklamalar yapmışın yaşların ufaklığından mıdır bilinçsizlikten midir nedir hacker ın ne olduğunu bilmiyolar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpyWar -- 17 Haziran 2006; 11:58:03 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.