Şimdi Ara

BU FOTOĞRAF SİZE NE ANLATIYOR? EKRAN KARTIM ARIZA MI YAPMIŞ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle internette çokça araştırdım lakin sonuç elde edemediğim için foruma danışmak istedim.


    Fotoğrafta görüleceği üzere aygıt yöneticisinde ekran kartı görünüyor ancak ''Sorun bildirildiğinden Windows bu aygıtı durdurdur'' ifadesi var. Kod:43 şeklinde bir hata kodu mevcut lakin internette bunun yazılımsal yada donanımsal olacağı yazılı net bir bilgi elde edemedim.


    Ekran kartı görev yöneticisinde görünmüyor. Masaüstüne sağ tıklayınca nvidia ayarları çıkmıyor. Gpu-z ekran kartını görüyor lakin teknik verilerin bir kısmı görünmüyor ve sensörler algılanmıyor.


    Sıfırdan işletim sistemini kurdum bu arada. Bu süreçte nvidia'nın resmi sitesinden driver indirdim ve kurulum yaptım. Zaten kurulum öncesi donanım uyumluluğu kontrol edildi ve kurulumda hiçbir sorun olmadı. Ardından sistemin yeniden başlatılmasını belirtti ve yeniden başlatmış olmama rağmen ekran kartına dair bir ibare söz konusu değil.


    Ek olarak msi afterburner ve furmark programlarını kurdum. Ekran kartı o programlarda da görünmüyor


    Oyun meraklısı değilim aslında laptopu internette gezinmek için kullanıyorum ve ekran kartının görünmemesi dışında kullanıma engel teşkil eden en ufak bir sorun söz konusu değil. Ancak arada arkadaşlarla dota 2 giriyorduk ve ekran kartı olmadan bu da mümkün olmuyor. Ekran kartı tamamen bozuldu mu anlamadım. Bozulmuş olsa driver kurulumuna nasıl izin veriyor yada driver kurulsa bile neden işletim sistemi tarafından kart görülse bile uygulamalar tarafından görülmüyor anlamış değilim. Bilgisi yada fikri olan varsa alırım bir yorumunuzu



    BU FOTOĞRAF SİZE NE ANLATIYOR? EKRAN KARTIM ARIZA MI YAPMIŞ?







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.