Şimdi Ara

Bu Fiyatlar Nereye Kadar Böyle Gidecek ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2009 yilinda dolu C sinifi bir araba maks 40 bin TL'ye alinirken simdi 80 bin TL'lere dayanmis. Dedim Kia falan ucuzdur cee'd ne kadar bir bakayim, oha 68 bin TL olmuş. Hyundai i30'a bakayim dedim keza o da öyle. Universite 3.sinifa gectim bir arabam olsun istiyorum ama sanirim imkansiz gibi okul bitmeden. Şu donemde araba alabilenlere soruyorum, nasil alabiliyorsunuz ya ? Para bu kadar mi degersizlendi ? Sizler yuzunden butun firmalar demek ki bu adamlar alabiliyor diyip bindirmisler fiyatlara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozanbozan -- 2 Eylül 2013; 12:08:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kredi cekeceksin ;)

• Firmalarin sogusledigi yetmedi, bir de bankalara mi opturecegim

• quote:

Orijinalden alıntı: ozanbozan

Sizler yuzunden butun firmalar demek ki bu adamlar alabiliyor diyip bindirmisler fiyatlara.

Ehehe ne ironik üniversite 3.sınıfta 0 araba almak isteyen birinin bu şekilde konuşması
  • Ailem ile beraber kullanacagiz o kadar da bana ait olmayacak tabiki okula giderken haftada 3 gun benim

• ozanbozan O kullanıcısına yanıt
    İkinci el alın öyleyse, sizde o bahsettiğiniz kişilerden olmayın
  • Üniversite öğrencisine arabayı babası alır. Babanın durumu iyiyse istediğin arabayı aldır, yok biraz iyiyse ikinci el dizel corsa, punto , vs. Sonuçta yıllık MTV, yakıt parası ondan çıkacak
    Düzeltme: Tek araba kullanılacaksa corsa, punto küçük kaçabilir. Ama ailenin bütçesi gene etken. Bu devirde araba alanların nerdeyse %90'ı krediyle araba alıyor. Şu an kredi faizleri ve kurlar yüksek. Yerli otolar ve düşük faizle verilen arabaları tercih edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cangk -- 2 Eylül 2013; 12:17:47 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Neden bu kadar ucuz?
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hep oyle 2.el aldik zaten, su anda da Allah'a sukur arabamiz car, VW Caddy okula gitmek icin pek uygun degil Ben de sifir arabaya binmek istiyorum ilk kez

• 2008 Aralık 28, eşimin i30 styleplus dizle otm. aracını Uçar'dan 41bin'e aldım. Sattığım kendi aracım i30 styleplus dizel man.'i ise 2009 mart 27'sinde ötv indirimi ile birlikte 33bin'e aldım geçtiğimiz haftalarda 30bin'e (500TL lastikten kestik sonra) sattım. Eğer daha önce yazmış olsaydınız aracımı size menuniyetle o fiyata bırakırdım ki 72500km'e olan bir araçtı.
    Şimdi dolu bir kompakt sınıf dizel arıyorsanız 60bin skalasından aşağıya bulmanız neredeyse imkansız.
  • yapacak birşey yok... parası olan alacak, parası az olan 2. el alacak, parası olmayan iett ve bilimum halk otobüslerine talim edecek..

saçma sapan bir soru sormuşsun ve kendince saçma sapan cevap vermişsin..

geçen yıl ve bu yıl 2 adet sıfır araba aldım... yıllardır ticaretle uğraşıyorum bırakta alalım, senin geçtiğin üniversite yollarından bende geçtim otobüsle gittim geldim..
    şimdi benim yüzümden mi alamıyorsun sen arabayı bakim...

kendince soruyorsun nasıl alabiliyorsunuz diye.. ömrümde bu kadar saçma bir soru görmedim, çalışan alıyor cevabı bu kadar basit..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avensis42 -- 2 Eylül 2013; 12:55:23 >
  • Bu fiyatlara rağmen talep fazla. Hatta neredeyse fiyatla talep arasında doğru ortantı var. Boyle oldugu surece fiyatların azalmasını beklemeyin. Boylede devam edecege benziyor, gidisat o yonde .
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozanbozan

Firmalarin sogusledigi yetmedi, bir de bankalara mi opturecegim

zaten alınan araçların %80 i krediyle alınıyor.
  • Birileri 0 araca binebilirken birileri de 2. El araca binebilmeli. Yoksa kime satacaz biz arabalari

• yılda ortalama 800 bin aracın satıldığı ülke de indirim gelmez ( yıl sonları hedef yakalamak hariç )

eğer talep düşerse fiyatta düşer ama talebin düşeceğini hiç sanmıyorum şuan kişisel kredi borcu 1 trilyon $ . % 20 peşin % 80 kredi kalanına 60 ay vade yaptırıp araba alanların sayısı her geçen gün artıyor .

şimdilik 2. el dizel 25-30 bin tl lik arabayla idare et aileni yorma sonra çalış 30 bin biriktir istediğin arabayı al .
  • Fiyatlar gerçekten çok zamlandı, çıkarılması gereken asıl netice bu.
    sorması aıptır kaç yaşındasınız acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: falken34

sorması aıptır kaç yaşındasınız acaba?

Yaş 22

• Para değersizleşti başka açıklaması yok.Ötv arttı.

HÜLOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOĞ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demage -- 2 Eylül 2013; 14:34:29 >
    babanızında sizinde suçunuz yok...
    sıfır araç alımında dönen rant hiçbir sektörde dönmüyor..
    2 ay önce 62000 tl olan golf şu an 75ooo tl..

bende 22 yaşımda siizn gibi sıfır arabaya binmek istedrim ama babamın 1991 model kartalı vardı..isterdim vermezdi..bende çalardım..
    siz şanslıymışsınız...
  • Ne yazsak bos arkadas
    Zengin zenginlesiyo

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.