Arkadaşlar garantileri bitmiş; fiyat 5600 Phoenix 1660 ekran kartı intel 9400f i5 240gb sandisk ssd exb 365m main board 8 GB ram (mhz bilmiyor :)) 1 tb hdd < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bu fiyata bu sistem alınır mi ? (İkinci el)

-
-
Ekran kartı ve işlemci çok kötü olmasa da, anakart eski seri ve güncel 10. veya 11. nesil işlemci, yüksek hızlı RAM leri desteklemiyor.. bu yüzden 2 sene sonra komple sistemi yenilemen gerekecektir.. para var sorun değil diyorsan alabilirsin elbette..
-
quote:
Orijinalden alıntı: AngelmaxEkran kartı ve işlemci çok kötü olmasa da, anakart eski seri ve güncel 10. veya 11. nesil işlemci, yüksek hızlı RAM leri desteklemiyor.. bu yüzden 2 sene sonra komple sistemi yenilemen gerekecektir.. para var sorun değil diyorsan alabilirsin elbette..
Hocam gamer vs değilim. Şu an laptopumda ryzen 3750 işlemci 16 ram, 1650gt ekran kartı var. beni rahat rahat idare ediyor. bu pc laptopumdan daha iyi performans verir mi sizce ? Birde beni grafik ve video edit işlerinde 2-3 sene götürür mü sizce? :)
Fiyat olarak araştırdığımda sadece 1660'ın 4k olduğunu gördüm o yüzden danışmak istedim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ChosenHocam gamer vs değilim. Şu an laptopumda ryzen 3750 işlemci 16 ram, 1650gt ekran kartı var. beni rahat rahat idare ediyor. bu pc laptopumdan daha iyi performans verir mi sizce ? Birde beni grafik ve video edit işlerinde 2-3 sene götürür mü sizce? :)
Fiyat olarak araştırdığımda sadece 1660'ın 4k olduğunu gördüm o yüzden danışmak istedim.
Alıntıları GösterOyuncu değilsen o zaman işini görür elbette.. ama ekran kartı fiyatına çok takılma.. o kartın gerçek fiyatı ancak 1500 - 2000 liradır.. bu şekilde düşünür ve değerlendirirsen diğerlerinin çok bir para etmeyeceği ortada.. yani fiyat yüksek bile denilebilir.. düz 5000 liraya çekebilirsen fiyatı çok güzel olur senin için.. çünkü video ve grafik işleri için 8 GB RAM kesinlikle yetmeyecektir sana.. 8 GB daha alman lazım en azından.. elindeki laptop ekran kartı dışında bu masaüstü ile yakın performansa sahip diyebiliriz.. yani ekstra masaüstü alma zorunluluğu yoksa boşa masraf yapmana da gerek yok.. işlerin için ikisi de yeterli gelecektir elbette.. tabi 4K 8K ultra zorlayıcı işler yapmıyorsan..
-
quote:
Orijinalden alıntı: AngelmaxOyuncu değilsen o zaman işini görür elbette.. ama ekran kartı fiyatına çok takılma.. o kartın gerçek fiyatı ancak 1500 - 2000 liradır.. bu şekilde düşünür ve değerlendirirsen diğerlerinin çok bir para etmeyeceği ortada.. yani fiyat yüksek bile denilebilir.. düz 5000 liraya çekebilirsen fiyatı çok güzel olur senin için.. çünkü video ve grafik işleri için 8 GB RAM kesinlikle yetmeyecektir sana.. 8 GB daha alman lazım en azından.. elindeki laptop ekran kartı dışında bu masaüstü ile yakın performansa sahip diyebiliriz.. yani ekstra masaüstü alma zorunluluğu yoksa boşa masraf yapmana da gerek yok.. işlerin için ikisi de yeterli gelecektir elbette.. tabi 4K 8K ultra zorlayıcı işler yapmıyorsan..
Alıntıları GösterHocam cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
Aslında after effects'te kullandığım laptop beni biraz zorluyor premier keza bir tık diyebiliriz, sadece photoshopta akıcı çalışıyorum :) Sizin öneriniz nedir? Ekran kartsız güzel bir sistem alıp ekran kartı mı kovalamamı önerirsiniz ?
rx5 3600 / B450 S2H / 2x XPG 8g 3000mhz / 550 W Powerboost kasa ile "SSD'siz şekilde" 2950 ' ye var mesela.
Böyle bir şey alıp uygun fiyata ekran kartı almak daha mı mantıklı olur sizce :)
-
Ekran kartı parasına komple sistem.
Alınmaması için sebeb yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: ChosenHocam cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
Aslında after effects'te kullandığım laptop beni biraz zorluyor premier keza bir tık diyebiliriz, sadece photoshopta akıcı çalışıyorum :) Sizin öneriniz nedir? Ekran kartsız güzel bir sistem alıp ekran kartı mı kovalamamı önerirsiniz ?
rx5 3600 / B450 S2H / 2x XPG 8g 3000mhz / 550 W Powerboost kasa ile "SSD'siz şekilde" 2950 ' ye var mesela.
Böyle bir şey alıp uygun fiyata ekran kartı almak daha mı mantıklı olur sizce :)
Alıntıları GösterRica ederim kardeşim.. 16 GB RAM olmasına rağmen o laptop zorlanıyorsa ya işlemci yetmiyor, ya da ısınma, stabilite, SSD yoksa hard diskin tıkanması gibi sebeplerden takılma, donma oluyordur..
Uzun süreli sistem istiyorsan biraz daha güçlü ve kaliteli parçalar seçmende fayda var bana göre.. SSD de olmalı mutlaka.. yoksa yine tıkanma olabilir kullanımda.. ileride oyun sistemine bile çevirebileceğin bir alt yapı oluşturabilirsin..
Ekran Kartı: https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-gt-730-ddr3-sorunsuz-916575251/detay
TOPLAM: 6150 Lira.. Montaj, test ve kargo ücretleri hariç.. böyle bir sistem toplayabilirsen en az 5 - 6 sene rahat edersin.. ileride istersen RTX 3080 bile taksan sıkıntı olmayacaktır..
Bu arada tercih ettiğin Ryzen 5 3600 ve diğer tüm AMD Ryzen serisi işlemcilerde dahili grafik birimi olmadığını da belirteyim.. yani 300 - 400 de ona vereceksin her türlü.. SSD de alman şart.. toplam 4000 lirayı geçecektir o sistem.. 2000 lira daha verip bunu almak daha mantıklı bana göre..
-
quote:
Orijinalden alıntı: AngelmaxRica ederim kardeşim.. 16 GB RAM olmasına rağmen o laptop zorlanıyorsa ya işlemci yetmiyor, ya da ısınma, stabilite, SSD yoksa hard diskin tıkanması gibi sebeplerden takılma, donma oluyordur..
Uzun süreli sistem istiyorsan biraz daha güçlü ve kaliteli parçalar seçmende fayda var bana göre.. SSD de olmalı mutlaka.. yoksa yine tıkanma olabilir kullanımda.. ileride oyun sistemine bile çevirebileceğin bir alt yapı oluşturabilirsin..
Ekran Kartı: https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-gt-730-ddr3-sorunsuz-916575251/detay
TOPLAM: 6150 Lira.. Montaj, test ve kargo ücretleri hariç.. böyle bir sistem toplayabilirsen en az 5 - 6 sene rahat edersin.. ileride istersen RTX 3080 bile taksan sıkıntı olmayacaktır..
Bu arada tercih ettiğin Ryzen 5 3600 ve diğer tüm AMD Ryzen serisi işlemcilerde dahili grafik birimi olmadığını da belirteyim.. yani 300 - 400 de ona vereceksin her türlü.. SSD de alman şart.. toplam 4000 lirayı geçecektir o sistem.. 2000 lira daha verip bunu almak daha mantıklı bana göre..
Alıntıları GösterHocam aslında ben su an ekran kartı olmadan alıp bekleyebileceğim ve uygun fiyatlı bir kart bulduğumda direkt alabileceğim MAX 3000 e kadar bir alt yapı düşünüyorum, alıp çalıştırmak gibi bir zorunluluğum yok ekran kartı alınca kullanırım :) ikinci el olarakta olsa olur, siz bu şekilde bana parca önerebilir misiniz , kusura bakmayın bu kadar çok soru sordum ama kendime güvenmiyorum donanım bilgisi konusunda :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: ChosenHocam aslında ben su an ekran kartı olmadan alıp bekleyebileceğim ve uygun fiyatlı bir kart bulduğumda direkt alabileceğim MAX 3000 e kadar bir alt yapı düşünüyorum, alıp çalıştırmak gibi bir zorunluluğum yok ekran kartı alınca kullanırım :) ikinci el olarakta olsa olur, siz bu şekilde bana parca önerebilir misiniz , kusura bakmayın bu kadar çok soru sordum ama kendime güvenmiyorum donanım bilgisi konusunda :)
Alıntıları GösterO zaman 3000 liraya ancak senin yazdığın olabilir kardeşim.. o da ilerisi için iyi bir sistem olmaz.. SSD şart senin için, PSU kaliteli olmalı, anakart iyi olmalı.. ama 3000 liraya sıfır çok zor bunları alman.. mecburen 2. ele yöneleceksin.. bu arada 2. elde her zaman risk olduğunu, sorunlu ya da kısmen arızalı parça alabileceğini, kargo ücretlerinin toplamda 100 - 150 lirayı hatta fazlasını tutacağını tekrar hatırlatayım..
Kasa: https://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/tx-k4-2xusb-fansiz-atx-bilgisayar-kasasi-txchk4.html
TOPLAM: 3050 Lira.. Kargo ücretleri hariç.. Bütçene göre böyle bir sistem toplayabilirsin sıfır ve 2. el karışık olacak şekilde.. SSD ve PSU riskli parçalar olduğu için sıfır almakta fayda var.. Kasa da 2. el alırsan boyut, hacim ve ağırlığından dolayı minimum 60 - 80 lira arası bir kargo ücreti ile gelecektir sana.. onun yerine az daha ekleyip onu da uygun sıfır bir model tercih etmelisin..
-
quote:
Orijinalden alıntı: AngelmaxO zaman 3000 liraya ancak senin yazdığın olabilir kardeşim.. o da ilerisi için iyi bir sistem olmaz.. SSD şart senin için, PSU kaliteli olmalı, anakart iyi olmalı.. ama 3000 liraya sıfır çok zor bunları alman.. mecburen 2. ele yöneleceksin.. bu arada 2. elde her zaman risk olduğunu, sorunlu ya da kısmen arızalı parça alabileceğini, kargo ücretlerinin toplamda 100 - 150 lirayı hatta fazlasını tutacağını tekrar hatırlatayım..
Kasa: https://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/tx-k4-2xusb-fansiz-atx-bilgisayar-kasasi-txchk4.html
TOPLAM: 3050 Lira.. Kargo ücretleri hariç.. Bütçene göre böyle bir sistem toplayabilirsin sıfır ve 2. el karışık olacak şekilde.. SSD ve PSU riskli parçalar olduğu için sıfır almakta fayda var.. Kasa da 2. el alırsan boyut, hacim ve ağırlığından dolayı minimum 60 - 80 lira arası bir kargo ücreti ile gelecektir sana.. onun yerine az daha ekleyip onu da uygun sıfır bir model tercih etmelisin..
Alıntıları GösterHocam cevaplarınız için çok teşekkür ederim , hepsini not alıyorum , sizin söyledikleriniz doğrultusunda alacağım ürünleri :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: ChosenHocam cevaplarınız için çok teşekkür ederim , hepsini not alıyorum , sizin söyledikleriniz doğrultusunda alacağım ürünleri :)
Alıntıları GösterÖnemli değil kardeşim.. sen listeni oluştur.. son halini atarsın.. yine yanlış seçimler varsa düzeltiriz..
Bu arada ufak bir iki hatırlatma daha yapayım.. önerdiğim kasada hiç fan yok.. şu an kullanmayacağını belirttiğin için sistemi en uygun olarak onu tavsiye ettim.. ileride ekran kartını alıp sistemi tamamlayınca, kasaya da ucuzlarından 2 tane 12 cm fan takarsın.. sorun çözülür böylece.. bir de işlemci stok yani kendi fanıyla geliyor.. kısa süre sonra yaz mevsimi gelecek.. bu fan yetmezse harici işlemci soğutucu alman da gerekecektir.. bu da aklında olsun..
-
quote:
Orijinalden alıntı: AngelmaxÖnemli değil kardeşim.. sen listeni oluştur.. son halini atarsın.. yine yanlış seçimler varsa düzeltiriz..
Bu arada ufak bir iki hatırlatma daha yapayım.. önerdiğim kasada hiç fan yok.. şu an kullanmayacağını belirttiğin için sistemi en uygun olarak onu tavsiye ettim.. ileride ekran kartını alıp sistemi tamamlayınca, kasaya da ucuzlarından 2 tane 12 cm fan takarsın.. sorun çözülür böylece.. bir de işlemci stok yani kendi fanıyla geliyor.. kısa süre sonra yaz mevsimi gelecek.. bu fan yetmezse harici işlemci soğutucu alman da gerekecektir.. bu da aklında olsun..
Alıntıları GösterTamamdır hocam yazarım tabi ki. Dediğiniz çizgide dizmeye özen göstereceğim zaten ürünleri. Bu 3600 lü sisteme 1070 kalibresinde 8 gb bir ekran kartı taksam laptoptan daha iyi bir performans alırım değil mi? Tasarım, render vs işlerinde ? :)
-
anakartı anlamadım markası bilinmedikse alma
i5 yerine yavaş yavaş ryzen toplarım daha iyi.
1660 Super değilse alma.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-DD61D2951anakartı anlamadım markası bilinmedikse alma
i5 yerine yavaş yavaş ryzen toplarım daha iyi.
1660 Super değilse alma.
b365m-v / evet fiyat uygun duruyor ama bakıldığında aşağı yukarı fiyatlar bu kalibreye geliyor. kart phoenix 1660 oc (tek fan) super değil
-
quote:
Orijinalden alıntı: ChosenTamamdır hocam yazarım tabi ki. Dediğiniz çizgide dizmeye özen göstereceğim zaten ürünleri. Bu 3600 lü sisteme 1070 kalibresinde 8 gb bir ekran kartı taksam laptoptan daha iyi bir performans alırım değil mi? Tasarım, render vs işlerinde ? :)
Alıntıları GösterEvet kardeşim.. Ryzen 5 3600 işlemci, GTX 1070 ekran kartı, 16 GB 3200 MHz RAM, 250 - 500 GB bir SSD ile toplayacağın sistem her durumda laptop tan daha çok iş yapacaktır.. oyun oynamak da dahil.. ileride güncelleme de yapabilirsin.. Ryzen 7 serisi daha güçlü bir işlemci, 32 GB RAM ve RTX 3060 ekran kartına terfi etmek gibi..
-
quote:
Orijinalden alıntı: AngelmaxEvet kardeşim.. Ryzen 5 3600 işlemci, GTX 1070 ekran kartı, 16 GB 3200 MHz RAM, 250 - 500 GB bir SSD ile toplayacağın sistem her durumda laptop tan daha çok iş yapacaktır.. oyun oynamak da dahil.. ileride güncelleme de yapabilirsin.. Ryzen 7 serisi daha güçlü bir işlemci, 32 GB RAM ve RTX 3060 ekran kartına terfi etmek gibi..
Alıntıları Gösterkulağa çok iyi geliyor hocam, o zaman tüm planımı bu bileşenler üzerine kuruyorum :) teşekkür ederim
-
quote:
Orijinalden alıntı: Chosenb365m-v / evet fiyat uygun duruyor ama bakıldığında aşağı yukarı fiyatlar bu kalibreye geliyor. kart phoenix 1660 oc (tek fan) super değil
Alıntıları GösterHocam fiyat seni etkilemesin ne yaptığı belli değil sonuçta 2. el
Bilmiyorum ben olsam parçaları 2. el tek tek kelepir alarak toplardım çünkü i5 ölü yatırım Ryzen AM4 teknolojisi 10k altı bütçeler için ideal.
b serisi am4 anakart + r5 3600 + 1660S/kelepir RTX2060 yavaş yavaş para kazanarak toplarsan elindeki daha içine siner gibime geliyor ama senin tercihin.
-
-
-
Stok değil kule soğutucu lazım herşeye. Ryzenin soğutucusu intelden güzeldir ama ikiside kötü benim açımdan.
Hem savunmadım stok soğutucuyu :) Değiştirmemede gerek yok muhtemelen 5 6 yıl daha oynatır rahatça. A+++ oyunlarda %30 kullanımı alıp 40 derecede çalışan bir işlemci ve buna çöp denildiğine üzüldüm :(
Ve neden yükseltmeyesin anakartım 4400MHZ rama kadar destekliyor ve 9900K takabiliyorsun birşey değişmeden :D
Benzer içerikler
- oyun için amd mi intel mi
- rx 7600 alınır mı
- 14400f vs 7500f
- gürcistan media markt
- işlemci önerisi
- exynos 1380
- bim monster
- en iyi ekran kartı
- mediatek dimensity 8400
- rtx 5060 fiyat
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X