Şimdi Ara

Bu düşünceleri nasıl ortay koydular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hep düşünüyorum ilk filozoflar thales anaksimenes sokrates platon böyle filozoflar nasıl bu düşünce ve zeka seviyesine ulaştılar bizim okumamız kendimizi geliştirmemiz için binlerce kitap internet kütüphaneler ve sınırsız bilgi imkanımız var bu adamlar daha okuyabilecekleri kitaplar yokken düşünceyi düşünmek olan felsefeyi oluşturmuşlar kitaplar yazmışlar bizim daha şuan ulaşamadığımız düşüncelere aklımızın yetmediği şeylere kafa yormuşlar nasıl olabilir bu allah vergisimi nedir düşünüyorum ama bir akıl yürütemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • İmkanlardan ziyade istek önemli. İstemek en büyük imkandır. İstemeyen adamın eline süper bilgisyarlar da versen araştırmaz. İsteyen adamın elinde birşey olmasa bile dünyayı dolaşıp ataştırır gerekirse.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zeki doğmak önemli değil zeki kalmak önemli olan.



    Günümüz insanı zeki doğsa da zeki kalamıyor.



    Yediği içtiği yaşam tarzı eğitim sistemleri çevre v.b herşey insan beynini köreltiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğal yaşadılar, florür, fosfor, klor, kimyasal asitler, gıda boyaları vs. gibi bir çok kimyasal hayatlarında olmadığı için zekaları tam kapasite çalışıyordu.

    Eski insanların her biri deha idi, bir kısmı iletişim, matbaa ile ortaya dehalığını çıkardı, aklındaki buluşu ve icatı imkansızlıktan gerçekleştiremeden ölen milyonların olduğuna inanıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ø

    Doğal yaşadılar, florür, fosfor, klor, kimyasal asitler, gıda boyaları vs. gibi bir çok kimyasal hayatlarında olmadığı için zekaları tam kapasite çalışıyordu.

    Eski insanların her biri deha idi, bir kısmı iletişim, matbaa ile ortaya dehalığını çıkardı, aklındaki buluşu ve icatı imkansızlıktan gerçekleştiremeden ölen milyonların olduğuna inanıyorum.

    mantiga bak



    florür yerine o2 kimyasali senin zekaya dokunuyor heralde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Size Orhan Hançerlioğlu'nun Düşünce Tarihi'ni tavsiye edebilirim. Sorduklarınız üzerinde klasik sayılır.

    ISBN: 978-975-14-0001-7
  • turist rehberliği bölümünde zorunlu Anadolu turunda benim konumdu bu. 'Antik dönemde modern yaşam' şeklinde.

    bu konuyu sana şöyle özetleyebilirim çünkü bu konuyu ben turda gittiğimiz bölgelerde bu konu hakkında bilgilendirme yaparken arkadaşım video cam'dan kayıt alıyordu ve kaydın toplamı 3 saat falan.

    1) ilk farkına varma ayrıcalığı. İnsanoğlu homo-erectus (2 ayağının üzerinde yürüyen insan) la ayağa kalkıp beynini kullanmaya başlayıp farkındalıkların ayırımını yapmaya başladıkça her yeni fark edilen durum, hal, obje, fikir vs. bunun üzerine yoğunlaşıp geliştirme yeteneğini elde etti. dolayısıyla işin özü teknoloji vs. değil farkına varmak ve geliştirmek

    2) iletişim ve paylaşım. bir olay, bir yapı, bir düşünce gibi durumlarda direk çözüm odaklı gitmek ve sonuca ulaşmak yerine, tüm alternatifler, seçenekler, bir fikrin doğurduğu karşı fikir vs. gibi durumları etraflıca düşünüp, fikir alışverişi yapmak, paylaşmak, değerlendirmek vs. gibi durumlarda birbirlerine açık olmaları, birinin tıkandığı yerden devam etti.

    3) Eğitim. Çok gelişmiş bir eğitim sistemleri vardı. Dahası bu eğitim şimdiki modern okullar gibi olduğu gibi (Gymnasium) kişilerin gelecek nesillere aktarılması adına gelecek gördüğü gençleri davet ederek kendi eğitim kurumunda yetiştirmesi. mesela Platon. Kendisi Sokrates'in öğrencisi idi sonra Atina'da Akademia adında kendi okulunu açtı ve kendi öğrencilerine kendi görüşlerini aktardı. Tabi bu durum çok farklı pencerelerde açtı örneğin Platon Atina'da yaşarken Aristoteles ile tanıştı dolayısıyla Platon'un öğrencileri farklı bir pencere ile bakış açısı yakalamış oldu.

    4) Zeka & Cesaret & hümanizm. Şu bir gerçek ki zekilerdi. elde ettiği bir şeyi sonuna kadar kullanıp, geliştirmeye hep devam ettiler, Cesurlardı bir şeyi çözmek ve geliştirmek adına asla korkak davranmadılar. Örneğin tıpta çok gelişmişlerdi. Mesela hocker (cenin) pozisyonunda gömülme kültleri vardı. Yani bebeğin anne karnında bulunduğu pozisyonu biliyorlardı. Bunu röntgenle bilmelerine imkan yok ama böyle bir durumu keşfetmek adına kadavradan yararlanma cesaretleri, araştırmaları, fikir yürütmeleri ve keşfetme isteği muazzamdı. ve tabi ki insan odaklılardı. Mesela Bergama'da bulunan Asklepion. Orta çağda akıl sağlığı yerinde olmayanları cadı diye yakıp öldürürken antik yunanda akıl sağlığı sorunu olanları telkin ve doğa ile tedavi ediyorlardı. Örneğin bugün oynadığımız tavla veya okey oyunlarının takımlarının ilk versiyonlarını görürüz. buradaki amaç o insanların renk, rakam, sayma, amaç uğruna mücadele etme, mücadele yolu bulmaları açısından yol göstermek için o oyunları icat ettiğini biliyoruz.

    Kısacası evet teknolojik hiç bir şeyleri yoktu ama pratik zekaları, olayların üzerine gitme cesaretleri ve insan hayatının devamı için çabaları muazzamdı.




  • winwin35 kullanıcısına yanıt
    Güzel bir yazı yazmışsınız teşekkür ederim dediğiniz gibi cesurlardı sokratesin idamıda meşhurdur zaten bilerek cezaya razı olması

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.