Şimdi Ara

Bu durumda İnsan hisse senedine neden yatırım yapar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar akılkı yatırımcı diye bir kitap okuyorum benjamin graham ın yazmış.
    Bu kitapta hisse senedi yıllık yüzde 6 oranında bir kar getirmeli diye birçok ifade kullanılmış.
    Benim sorum şu. Faiz yüzde 20 lere dayanmışken yıllık yüzde 6 kar yapmak için insan neden hisse senedi alır? Acaba kaçırdığım bir nokta mı var ?
    Bu adamla ilgili bilgilere bastığımda kendisi birçok zenginin ekonomi koçluğunu yapmış tabiri caiz se. Acaba birşey mi kaçırıyorum diye sizlere sormak istedim. Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Borsa,TL,Altın veya vadeli yatırım yapıyorsan buradaki temel noktan Türkiyedeki enflasyon oranıdır. İlk öncelikle amacın paranın değerini korumak ve üzerinde ne kadar para kazanırsan bu senin reel getiri sunduğun anlamını taşır. Kitap muhtemelen Amerikadaki Dolar kıstasını kast ettiği için öyle bir getiri sunmuş ki, Doların getirisi 4-5 oranında değişmekte. Hisse de %6 iyi bir oran onlara göre.

    Sen türkiyede yatırım yapıyorsan Borsa da, TL'den daha fazla getiri sağlıyorsa veya düşünüyorsan hisse alabilirsin veya düşünmüyorsan aynı şekilde riski olmayan Vadeli de kalırsan. Bu basit mantık tüm yatırım araçlarında vardır. Adam altın arttı diyor sürekli iyi getiriyor diyor Ama halbuki Dolar arttğı için artmış oldu. Dolara yatırsa 3 kat daha fazla kazandırırdı.
  • Teşekkür ederim ustam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam hisse senetlerine yatırım yapmanın farklı stratejileride olabilir. Her stratejiyi o yatırımcı kendisi geliştirmelidir. Örnek vermek gerekirse bir pay senedinin türev işleminide yapabilirsiniz. Tabi en önemli husus herhangi bir endeksi sadece yaşadığınız ülkenin şartlarına göre değerlendirmemektir. Dünya piyasalarını da sıkı takip etmek gerekir. Petrol fiyatları, FED politikaları en önemli veriler oluyor. Bu verileri doğru analiz edip doğru işlemler yapıldığında enflasyon oranlarının kat be kat üstünde kazançlar sağlanabilir. Mesela örnek vermek gerekirse Türkiye'de şu an ortalama mevduat oranları %20 - %25 arasında enflasyon ise açıklandığı kadarıyla %24 yani aslında birikiminizi mevduata koyduğunuz zaman bile para kazanmıyor sadece paranızın değerini koruyorsunuz. Geçenlerde twitter dan bir yatırım stratejisi paylaşmıştım. Bir pay senedinin teknik analizi al sinyali üretmişti. 5 gün sonra olan yükselişi tekrar paylaştım 5 günde yaklaşık %30 gibi bir kazanç sağladım. Yani bir yıllık mevduattan daha fazlasını 5 günde almış oldum. Tabi yatırım tavsiyesi vermek suçtur fakat biraz piyasa okuryazarlığı ve kişisel stratejiler geliştirildiğinde bir yılda birikimi 2 ye katlamakta mümkündür. Twitter dan son iki paylaşımıma bakabilirsiniz.
    https://twitter.com/ediptoker88




  • Örnek;
    100 tl mevduatım var. Faize yatırırsam 124 tl yıl sonunda olacak
    Burada benjamin amcanın verdiği değer Abd gibi yıllık %1 reel faiz getirisi olan ülkeler için geçerli değer.
    Enflasyonu baz alarak bunun bizede ki karşılığı;
    100 tl mevduat
    24 tl faiz getirisi
    toplamdan %6 yıllık kar beklentisi
    toplam 131,44 tl dir.
    Bugün borsaya girdiğinizde yıl sonu %31.44 oranda ülke şartlarında getiri beklentisi yok ise asla girilmez. Üstelik bu minimum oran.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.