Bildirim
Bu durum sizede oluyor mu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
Şunu unutmayın her zaman bir şansınız daha var eğitim hayatında.
Sınıfta kalsanız bir daha okuyabilirsiniz.
Ya da YGS'de iyi yapamazsanız seneye bir daha girebilirsiniz.
Ama bu tarz şeyler size sınırlı şansla verilir mesela 2 kere aynı sınıfta kalabilirsiniz gibi...
Ama insan ilişkilerinde her zaman ikinci bir şansınız olmaz çünkü şansınızı kurallar ya da yasalar değil karşınızdaki insan benimser.
Bence sınavlardan çok insanlarla kurduğunuz ilişkilerden korkun çünkü sınavlarda her zaman ikinci bir şans vardır. -
quote:
Orijinalden alıntı: Automobilista
Şunu unutmayın her zaman bir şansınız daha var eğitim hayatında.
Sınıfta kalsanız bir daha okuyabilirsiniz.
Ya da YGS'de iyi yapamazsanız seneye bir daha girebilirsiniz.
Ama bu tarz şeyler size sınırlı şansla verilir mesela 2 kere aynı sınıfta kalabilirsiniz gibi...
Ama insan ilişkilerinde her zaman ikinci bir şansınız olmaz çünkü şansınızı kurallar ya da yasalar değil karşınızdaki insan benimser.
Bence sınavlardan çok insanlarla kurduğunuz ilişkilerden korkun çünkü sınavlarda her zaman ikinci bir şans vardır.
Hocam dediğinize tamamen katılıyorum mesela bugün erasmus sınavına girdim sınavın telafisi var ama bi kızla tanıştım numarasını alacakken çıktı sınavdan yinede konuştuk baya bidaha görme şansım zor.
Ama ben yüksek ortalama yapmam lazım mezun olduğumda en azından bişeler belli olsun her dersi aa getirmek için son gece çırpınıyorum yinede korku var bu korku nasıl gidicek
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hayatta bir yere gelmeniz için AA'ya gerek yok.Ben yaşça sizden küçüğüm ortalama kasma sebebinizinde yüksek lisans olduğunu düşünüyorum.
A üniversitesinde olmazda B üniversitesinde olur.
Sonuçta her zaman söyleniyor.Hayat bir 100 metre yarışı herkes birinci olacak diye bir şey yok.
Siz de birinci değil ikinci olursunuz.Sizin ki hırsı korku ile beslemek oluyor.
Hırsı bu sınavla başarılı olacağım diye yapmamanız lazım.Çünkü bakın her sene YGS-LYS'de toplasak farklı puan türlerinden
10 tane birinci çıksa ki daha az çıkıyor. Toplam son 30 sene birincilerine baksak şu an kaç tanesi alanında en iyi?
Ya da Üniversiteyi en yüksek ortalama ile bitiren öğrencilerden kaç tanesi alanın en iyisi oldu?
Mühim olan verilen bilgiyi en iyi almak değil,aldığınız bilgiyi en iyi kullanmak.
Türkiye'de en iyi konumlarda YGS-LYS birincileri yok değil mi? Ya da en yüksek üniversite ortalamasına sahip insanlarda yok.
Kısaca ben merkezli olun hayatta ben değerli bir şey yok merkezli.
Benim de gelecek kaygım büyük yurt dışında üniversite okumak istiyorum ama maddi ve okul ortalaması ile ilgili sıkıntılar içeren
bir hayalim bu.
-
quote:
Hayatta bir yere gelmeniz için AA'ya gerek yok.Ben yaşça sizden küçüğüm ortalama kasma sebebinizinde yüksek lisans olduğunu düşünüyorum.
A üniversitesinde olmazda B üniversitesinde olur.
Sonuçta her zaman söyleniyor.Hayat bir 100 metre yarışı herkes birinci olacak diye bir şey yok.
Siz de birinci değil ikinci olursunuz.Sizin ki hırsı korku ile beslemek oluyor.
Hırsı bu sınavla başarılı olacağım diye yapmamanız lazım.Çünkü bakın her sene YGS-LYS'de toplasak farklı puan türlerinden
10 tane birinci çıksa ki daha az çıkıyor. Toplam son 30 sene birincilerine baksak şu an kaç tanesi alanında en iyi?
Ya da Üniversiteyi en yüksek ortalama ile bitiren öğrencilerden kaç tanesi alanın en iyisi oldu?
Mühim olan verilen bilgiyi en iyi almak değil,aldığınız bilgiyi en iyi kullanmak.
Türkiye'de en iyi konumlarda YGS-LYS birincileri yok değil mi? Ya da en yüksek üniversite ortalamasına sahip insanlarda yok.
Kısaca ben merkezli olun hayatta ben değerli bir şey yok merkezli.
Benim de gelecek kaygım büyük yurt dışında üniversite okumak istiyorum ama maddi ve okul ortalaması ile ilgili sıkıntılar içeren
bir hayalim bu.
Hocam sizi anlıyorum benimde hayalim erasmus ve yurt dışında kalmak ama ne bileyim yakın cevremdeki arkadasımın benden yüksek alması sinirime dokunur aynı zamanda başarısına sevinirim 2 duyguyuda beslerim.
eğitimde herkes bi yarışta hocam sistem tarafından sürükleniyoruz bu duruma bizim suçumuz sadece okumak.1. Sınıftan itibaren herkes bu yarışın içinde
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
İşte o yarışta kendini yormamak lazım.
İşe alırken kimse ohhh kardeşim sen burada 1. olmuşsun demiyor ya?
İşe alırken önce bu eleman bize ne katar diye bakıyorlar?
Millet ortalama kasarken siz kendi bölümünüzle ilgili kurslara gidin,konferansalara gidin.
Mesela dil öğrenebilirsiniz mühendislik alanında iseniz Almanca,Çince ve Japonca düşünebilirsiniz. (İngilizce'yi söylemedim zaten.) -
quote:
İşte o yarışta kendini yormamak lazım.
İşe alırken kimse ohhh kardeşim sen burada 1. olmuşsun demiyor ya?
İşe alırken önce bu eleman bize ne katar diye bakıyorlar?
Millet ortalama kasarken siz kendi bölümünüzle ilgili kurslara gidin,konferansalara gidin.
Mesela dil öğrenebilirsiniz mühendislik alanında iseniz Almanca,Çince ve Japonca düşünebilirsiniz. (İngilizce'yi söylemedim zaten.)
Hocam katılıyorum ama şuda var transkrip istiyor artık çoğu iş yeri 3.5 ile 2 arasındaki fark büyük.
dil zaten çok önemli
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bırakınca 3.5 ile 2 arasında fark büyük olsun.Biri %50 biri %75 arada fark çok. -
quote:
Bırakınca 3.5 ile 2 arasında fark büyük olsun.Biri %50 biri %75 arada fark çok.
Hocam ne bileyim istediğim hedefe ulaşıncaya kadar bu hırsım durmucak gibi bende anlamadım modern kölelik bizimkisi
yaz okulundayım son senem 2-3 dersim kalmış 2 sini verdim 1 i kaldı onun sınavına gireceğim hocanın verdiği tüm notları sular seller gibi ezberlemişim,hocada öyle bir terse getirdiği dersten kaldım,sonra 10 gün sonra yaz bütünde geçmiştim,tabi iste gelip tekrar ıspartaya döndüm 5 gün için hocaya bayağı bir saydırmıştım -
quote:
Orijinalden alıntı: arabasevdası
yaz okulundayım son senem 2-3 dersim kalmış 2 sini verdim 1 i kaldı onun sınavına gireceğim hocanın verdiği tüm notları sular seller gibi ezberlemişim,hocada öyle bir terse getirdiği dersten kaldım,sonra 10 gün sonra yaz bütünde geçmiştim,tabi iste gelip tekrar ıspartaya döndüm 5 gün için hocaya bayağı bir saydırmıştım
Hocam mezun olcak birinin 1-2 dersi varsa bence hocalar insiyatif göstermeli bu benim fikrin
quote:
Orijinalden alıntı: M.Dexter
quote:
Orijinalden alıntı: arabasevdası
yaz okulundayım son senem 2-3 dersim kalmış 2 sini verdim 1 i kaldı onun sınavına gireceğim hocanın verdiği tüm notları sular seller gibi ezberlemişim,hocada öyle bir terse getirdiği dersten kaldım,sonra 10 gün sonra yaz bütünde geçmiştim,tabi iste gelip tekrar ıspartaya döndüm 5 gün için hocaya bayağı bir saydırmıştım
Hocam mezun olcak birinin 1-2 dersi varsa bence hocalar insiyatif göstermeli bu benim fikrin
gösteren var tabiki bir hocam vardı 50 aldığım halde 100 vermiş saolsun ve onun dersini herkes geçti o da gençti ve öğrencinin halinden anlıyordu,beni bırakan hoca 45+ idi yaşlı olanlar umursamıyor.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X