Şimdi Ara

Bu devrede BZ ne anlama geliyor [YARDIM]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, öncelikle iyi günler dilerim.

Basit Voltaj ölçer yapacağım, ancak devrede BZ'yazıyor onun ne olduğunu bulamadım
    Bilen birisi cevap verebilir mi

Bahsi geçen devre :  Bu devrede BZ ne anlama geliyor [YARDIM]

Ayrıca tam anlayamamış olanlar içinde videosu burada :http://www.youtube.com/watch?v=ZVlSM93n-9E (DH Video ekleyemedim arkadaşlar kusura bakmayın)

Birde bu A1015, C1815 falan (transistör deniyor sanırım) nerelerden satın alabilirim ?

şimdiden teşekkür ediyorum iyi günler.

• quote:

Orijinalden alıntı: aramızdaki katil

Arkadaşlar merhaba, öncelikle iyi günler dilerim.

Basit Voltaj ölçer yapacağım, ancak devrede BZ'yazıyor onun ne olduğunu bulamadım

Ayrıca tam anlayamamış olanlar içinde videosu burada :http://www.youtube.com/watch?v=ZVlSM93n-9E (DH Video ekleyemedim arkadaşlar kusura bakmayın)

Birde bu A1015, C1815 falan (transistör deniyor sanırım) nerelerden satın alabilirim ?

BZ: Buzzer olabilir.. A1015 (2S)A1015, ve C1815 (2S)C1815 transistörleridir. Japon transistörleridir, başlarına 2S basılmaz..

Edit: evet videonu izledim, bantı açınca şemasını verdiğin devrenin aynısını yapmış. BZ buzzer evet, şu biiip sesi çıkartan yuvarlak siyah parça, önde. Hot wire, canlı uç (faz), Neutral wire, nötr uç şeklindedir..
    Buzzer alırken dikkat et: Direkt voltaj verince, (pili bağlayınca) kendi başına öten (biip sesi çıkaran) buzzer'ler var, onlardan al. Buzzer'in artısını eksisini doğru bağla, üzerinde yazıyor artı eksi diye. Ters bağlarsan bozarsın, çünkü biip sesi çıkarması için içinde kendi devresi var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet/elektro -- 4 Mayıs 2014; 13:23:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmet/elektro

quote:

Orijinalden alıntı: aramızdaki katil

Arkadaşlar merhaba, öncelikle iyi günler dilerim.

BZ: Buzzer olabilir.. A1015 (2S)A1015, ve C1815 (2S)C1815 transistörleridir. Japon transistörleridir, başlarına 2S basılmaz..

Edit: evet videonu izledim, bantı açınca şemasını verdiğin devrenin aynısını yapmış. BZ buzzer evet, şu biiip sesi çıkartan yuvarlak siyah parça, önde. Hot wire, canlı uç (faz), Neutral wire, nötr uç şeklindedir..
    Buzzer alırken dikkat et: Direkt voltaj verince, (pili bağlayınca) kendi başına öten (biip sesi çıkaran) buzzer'ler var, onlardan al. Buzzer'in artısını eksisini doğru bağla, üzerinde yazıyor artı eksi diye. Ters bağlarsan bozarsın, çünkü biip sesi çıkarması için içinde kendi devresi var..

sağolasın hocam yardımın için

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.