Şimdi Ara

bu devirde iyi ekmek yenecek meslek??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kafan çalışıyosa okumasan da olur aslında....

okuyanların halini de görüyoruz....iş bulamıyolar...

bir tanıdıq arkadaş var oda makina müh. aldığı para 1.300 küsür....

eğer teklif ettikleri ücreti kabul edersen iş bulmak kolay :)
  • Hala ahirette yazık diyorsun. Nasıl anlayamıyorsun Allah aşkına? Ben demiyorum ki ona git at yarışı, kumar oyna diye. Para onlarda var diyorum. Sosyal mizahi hiciv, taşlama ve yeni deyimle Diss denilen şeyin ne demek olduğunu biliyormusun? La havle...
    quote:

Orjinalden alıntı: ZAYON

quote:

Orjinalden alıntı: kajmer88

Artık insanlar mizahtan ve sanattan da anlamaz olmuş. Ben orada bişeyleri eleştirmeye çalışmıştım ama birkaç ufaklık, ufacık beyinleriyle bişey anlamamış. Tabiki okuyacaksın ama bu devirde para at yarışında, sayısal lotoda, kahvehanelerde... Yazık, çok yazık...

İyi yazık bize sanada ahirette yazık

Sayısalsa mimiarlığa yatkınsan ilerde 3-4 arkadaş mimari büro açarsınız aklının alamiyacağı kadar para basıyo

• mühendisliği düşünme bile,en güzeli tıp gibi duruyo ama ben açık yara görürsem yaralıdan daha beter hale gelirimo yüzden pek sıcak bakamıom..

Orjinalden alıntı: erdemgc

zayon ve kajmer88 arkadaşlar lütfen tartışmamızı uzatmayalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huka Sampos -- 5 Haziran 2007; 20:34:23 >
  • quote:

Hala ahirette yazık diyorsun. Nasıl anlayamıyorsun Allah aşkına? Ben demiyorum ki ona git at yarışı, kumar oyna diye. Para onlarda var diyorum. Sosyal mizahi hiciv, taşlama ve yeni deyimle Diss denilen şeyin ne demek olduğunu biliyormusun? La havle...
    quote:

Orjinalden alıntı: ZAYON

quote:

Artık insanlar mizahtan ve sanattan da anlamaz olmuş. Ben orada bişeyleri eleştirmeye çalışmıştım ama birkaç ufaklık, ufacık beyinleriyle bişey anlamamış. Tabiki okuyacaksın ama bu devirde para at yarışında, sayısal lotoda, kahvehanelerde... Yazık, çok yazık...

İyi yazık bize sanada ahirette yazık

Sayısalsa mimiarlığa yatkınsan ilerde 3-4 arkadaş mimari büro açarsınız aklının alamiyacağı kadar para basıyo

Mizahi hiciv yaptığın anda noktayı koy verilen cvplara cvp verme bence anlayan anlar de geç git ....

• önemli olan senin yapabileceklerin her meslekle iyi gelir sağlayabilirsin.

Orjinalden alıntı:ç@KAL

Mizahi hiciv yaptığın anda noktayı koy verilen cvplara cvp verme bence anlayan anlar de geç git ....

Haklısın... Ama öğretmen olduğum için içimde anlamayanlara karşı bir anlatma isteği oluyor.
  • var mı arkadaşlar öyle tanıdığı makine müh. olan. bilgisayar, yazılım müh. vb. meslekte olan. ne kadar kazandığı falan?

makine müh. işinde iyi para var mı? avantajları, dezavantajları neler? yazılım müh, bilgisayar vb. mühendisliklerle karşılaştırınca aralarında ne farklar çıkıyor??
  • Sen hangi meslekte iyi olacaksın? Ona karar ver. Makine müh.de olsa bilgisayar müh.de olsa malzeme müh.de olsa sen hangisinde en iyi olacaksın o önemli. En iyisi olunca zaten para kazanmayı düşünmeyeceksin bile. Sadece başarılı olabileceğin mesleği seç, çünkü mesleklerin revaçta olduğu süreler geçicidir ve değişebilir.

birisinde dişli zamanlamalarını cnc tezgahta 3 boyutlu düşünebilme vb. pc işinden anlıyorsanız pc en iyisi.
    ***erkam_arslan***
  • quote:

arkadaşlar tam olarak cevap bulamadım aradıklarıma. okumaya üşenenler için başından beri. soru şu:

makine müh. işinde iyi para var mı? avantajları, dezavantajları neler? yazılım müh, bilgisayar vb. mühendisliklerle karşılaştırınca aralarında ne farklar çıkıyor??

iş bulursan tabiiki ii para var herkes ii üniversite ye gitmek ister işveren ii üniversitelerden öğrenci almaz çok para ister diye..
    ii bi yeri bitirip garsonluk yapmak adama daha fazla koyar odtü yü dereceyle bitireceksen makine mühendisliği okumaman için hiç bi sebep yok zaten..

Bir fabrikada çalışan Makina mühendisinin 6 ayda kazandığını
    Meslek Lisesi'nin torna tesviye bölümünü bitirip
    Sadece 1 Ayda kazananlar var

Önemli olan okul bitirmek değil
    önemli olan kendinizi geliştirmeniz
    Yani makina mühendisi olup iyi para kazanmak istiyorsanız
    En azından Solidworks Catia gibi programları bilmeli
    ve piyasada en az 2-3 yıl çalışıp tecrübe edinmeniz gerekir

Bu sadece makine mühendisliği için geçerli değil
    bütün meslekler için geçerli
    Güzel para kazanmak istiyorsanız
    Kendinizi çok çok iyi yetiştirmeniz lazım
    Sadece Üniversitelerin 4 yıllık bölümünü bitirmek le yetmiyor.

edit: yazım yanlışı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aKaSa -- 5 Haziran 2007; 21:34:23 >

mesleği söyle düşünmelisin

1. hayatındaki en öenmli şeçim olmalı
    2. ve ömrün boyunca aynı , sevgi , heyecanı mesleğine duyabilmelisin ... (aşk gibi)
    3. yeri geldiğinde bazı seylerden kopabilirken ondan kopamayacaksın..( abartırsan ailevi şeylerin üstüne bile çıkabilir)
    4. bunları yaparsan sen bile seni tanıyamazsın ..(orgazm)

istemediğin çok para getiren iş bile her gününü işken ceye döndürür , her gün ölürsün..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi internetboy -- 5 Haziran 2007; 23:38:55 >
  • quote:

arkadaşlar öss ye kaldı sayılı günler. ve ben değişik fikirler içerisindeyim. baştan söyleyeyim ben önceden mesleği belirleme taraftarıyım, o yüzden hani puanın gelsin kardeşim bekle demeyin. ben zaten fikirlerinizi bekliyorum.

şimdi ben küçüklüğümden beri hep bilgisayar mühendisliği vb. meslekleri düşündüm. pc konusunda şu an bir dükkan açabilecek kapasiteye sahip olduğumu düşünüyorum. (Kuzenlerimin dükkanda edindiğim tecrübelerle). kesinlikle önlenemez bir ilgim var pcye. ama duyuyorum ki makine mühendisliğinde iyi iş varmış. ayda milyarlar kazanıyorlarmış. işleri genellikle hazır oluyormuş. ben bir seçenek olarak makine müh. gitmeyi düşündüm. ayrıca pc işi için de bir sertifika programına gitmeyi düşündüm.

sizce nasıl bir fikir?
    makine mühendisliğinde gerçekten söylenildiği gibi iş var mı? avantajları dezavantajları neler? işte zahmet olmazsa bütün fikirlerinizi bekliyorum sizlerden...

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

birader hangi bölümde okuduğunun önemi yok önemli olan bitirdikten sonra mesleğini sevip kendini geliştirmen

eğer kendini geliştirirsen işler seni bulur sen iş aramazsın

ben jeoloji mühendisiyim bir tıpa veya diş hekimliğine göre çok düşük puanı ama çok şükür onlardan fazla kazanıyorumm. hamdolsun allahıma

birde rızık meselesi sen sabahtan akşama kadar çalışsann rabbim dilemedikçe hiç bişe olmaz rızkın neyse onu yersin ne fazlasını ne aşağısını

ama şu meslek ii şu meslek kötü diyemeyiz yeterki mesleğini severek yap

KAHRAMANMARAŞ SPOR

• arkadaşlar benim en sevdiğim şey, asla kopamadığım şey pc işi. acaba makine mühendisliğinde sıkılır mıyım? sevebilir miyim o mesleği? ama işte bilmiyorum ki makine mühendisi de iyi dediler. parası da iyi işi de iyi aylık 4-5 bin lira alırsın gibisinden şeyler duydum da

arkadaşlar benim en sevdiğim şey, asla kopamadığım şey pc işi. acaba makine mühendisliğinde sıkılır mıyım? sevebilir miyim o mesleği? ama işte bilmiyorum ki makine mühendisi de iyi dediler. parası da iyi işi de iyi aylık 4-5 bin lira alırsın gibisinden şeyler duydum da

ayda 4-5 bin ne ki

o kadar çok kazanırsınki kazandığın paraları saymak için para sayma makinası alman lazım
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.