Şimdi Ara

Bu cihaz tam olarak ne işe yarar: LINKSYS PLSK400 200MBPS 4 PORT POWERLINE ADAPTÖR KİTİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
8.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.vatanbilgisayar.com/Network%20Aksesuar%C4%B1/linksys-plsk400-plsk400-200mbps-4-port-powerline-adaptor-kiti/productdetails.aspx?I_ID=59054

Yanlış anlamadı isem cihazda kablolu modeminizden bu aparat ile wi-fi yayını yapabiliyor.

Anlayamadığım nokta adaptörün diğer parçası başka bir odada iken o odadaki kablolu ve kablosuz cihazlarada internet bağlantısı sağlıyor.

Burada iki cihaz üzerindeki data akışı elektrik tesisatı üzerindemi oluyor yoksa iki cihaz wi-fi ilemi birbirine bağlanıyor.

Diğer yandan fiyatıda epey yüksek.

Ucuz bişey olsa alınırdı.

TV nin olduğu odada kablosuz bağlantı var ama gerek uydu gerek Media Player kablolu bağlantı ile nete bağlanıyor.

Fiyat uygun olsa alınabilirdi.

Bu cihaz tam olarak ne işe yarar: LINKSYS PLSK400 200MBPS 4 PORT POWERLINE ADAPTÖR KİTİ

• Merhaba,

Bu model üzerinde WİFİ yayın özelliği mevcut değil. Bu cihazlar, aynı faz hattına sahip elektrik hattını kullanıp, birbirleri ile şifrelenmiş veri ile haberleşiyorlar. Wi-fi üzerinden haberleşmemekteler. Kablolama yapılamayacak bir yapı üzerinde kullanılıyorlar genellikle.

Örnekleme için BPL metronet hattını ele alabilirsiniz, aynı şekilde çalışmaktalar.
  • Powerline adaptör 'ü şu şekilde düşünebilirsiniz. Diğer bir odada ADSL modem var diyelim ve salondaki oyun konsolunu internete bağlamak istiyorsunuz, ya da yine ADSL modem 'e bağlı olan NAS cihazınızdan ya da bir bilgisayarınızdaki paylaşımdan yine salondaki media player 'ınız ile HD video seyretmek istiyorsunuz. Bu tür durumlarda kablosuz bağlantı çok yeterli olmuyor, özellikle kablosuz üzerinden HD film izlemek neredeyse imkansız gibi. Uygun çözüm şu olurdu, ADSL modeminizin Ethernet portundan uzunca bir kablo ile salondaki cihazınıza bağlantı çekerdiniz. Bu görsel olarak ve teknik açıdan uygun olmayacaktır. İşte bu cihazlar, kablo çekmek yerine duvarların içerisinde zaten var olan elektrik kablolarını kullanmanızı sağlıyorlar.

Diğer yandan yakın komşularınıza kadar bu internet bağlantısı elektrik hattından gidiyor, bunu çözmek için de cihazları sync ediyorsunuz ve 128 bit şifreleme ile aralarında haberleşiyorlar. Sinyal oturduğunuz mekandaki diğer dairelere de gidiyor olsa, benzer bir cihazı taksalar dahi, aradaki şifreleme nedeniyle sizin hattınızı kullanamıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakuysaler -- 19 Temmuz 2012; 8:28:12 >

• Sayın Serdar Kekik ve Sayın Burak Uysaler cevaplarınız için teşekkürler.

Yanlış anlamadı isem buradaki mantık elektrik şebekesi üzerinden verilerin iletilmesi.

Binanın bir cephesindeki odadan diğer cephesindeki odaya kablo kullanmadan bu alet vasıtası ile neti ulaştırmak.

Şimdi aklıma bir soru daha geldi , iki kat alttaki komşu ile neti kablo ile paylaşıyoruz.

Bu cihazı alsam katlar arasında elektrik tesisatı üzerinden veri gitmesi mümkünmüdür.

Yoksa aynı katta yada aynı elektrik sayacı kapsamında mı veri iletişimi sağlanır.
  • bu ürün benimde hoşuma gitti ama kapsama alanı ne kadar acaba? 5 katlı bir binada en alt daire ile en üst daire arasında bir ağ kurulabiliryormu? yoksa sadece ev içimi?
  • eski bir binada oturuyorum geçen avize takarken fark ettim binanın topraklaması yok.Bu cihazda veriyi topraklama kablosu üzerinden iletiyorsa veya eski binalarda çıplak taşınan + kutuptu sanırım bunun üzerinden taşıyorsa sorun yaratabilir araştırmak lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ebu Computer

Sayın Serdar Kekik ve Sayın Burak Uysaler cevaplarınız için teşekkürler.

Yanlış anlamadı isem buradaki mantık elektrik şebekesi üzerinden verilerin iletilmesi.

Binanın bir cephesindeki odadan diğer cephesindeki odaya kablo kullanmadan bu alet vasıtası ile neti ulaştırmak.

Şimdi aklıma bir soru daha geldi , iki kat alttaki komşu ile neti kablo ile paylaşıyoruz.

Bu cihazı alsam katlar arasında elektrik tesisatı üzerinden veri gitmesi mümkünmüdür.

Yoksa aynı katta yada aynı elektrik sayacı kapsamında mı veri iletişimi sağlanır.

bence bunun vardır bi sınırlaması yoksa, aynı hat üzerinde olduktan sonra bi sokak ötedeki komşuya bile internetini verebilirsin. Bence çok bende çok iyi bi alete benziyor. Ben bunun wifi modelini almayı düşünüyorum. Biraz pahalı ama bi rooter alıp hat döşemektense bunu almayı tercih ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dehene

eski bir binada oturuyorum geçen avize takarken fark ettim binanın topraklaması yok.Bu cihazda veriyi topraklama kablosu üzerinden iletiyorsa veya eski binalarda çıplak taşınan + kutuptu sanırım bunun üzerinden taşıyorsa sorun yaratabilir araştırmak lazım

toprak hattından veri sağlayacağını zannetmiyorum. resimdeki pirize dikkat edersen cihazın toprak girişi yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: batuhangultepe

quote:

Orijinalden alıntı: dehene

eski bir binada oturuyorum geçen avize takarken fark ettim binanın topraklaması yok.Bu cihazda veriyi topraklama kablosu üzerinden iletiyorsa veya eski binalarda çıplak taşınan + kutuptu sanırım bunun üzerinden taşıyorsa sorun yaratabilir araştırmak lazım

toprak hattından veri sağlayacağını zannetmiyorum. resimdeki pirize dikkat edersen cihazın toprak girişi yok.

topraklama belki olmaya bilirde bide prizlerde çıplak giden kablo oluyor belki onun üzerindendir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ebu Computer

Sayın Serdar Kekik ve Sayın Burak Uysaler cevaplarınız için teşekkürler.

Evet powerline ürünlerin amacı bu. Ama iki ürün haberleşmek için aynı faz üzerindeki şebekeyi kullanıyor ve elektrik sayaçlarından öte gidemiyorlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu ürünü hiç kullanan var mı?
  • Dün itibariyle bu ürünü arkaşadımla beraber aldık. Arkadaşın evinde 50mbit quick net mevcut. Ürünün kurulumunu gerçekleştirdi ve sonuç hayal kırıklığı. Hiç veri kaybının olmadığını söylemişlerdi ancak 50 mbitlik internetin en fazla 20 mbit'ine erişebildik. Cihazınız firmware update'lerini yaptık. Ona rağmen bi hızlanma göremedik. Cihazın kullanma kılavuzunda yazana göre, cihazı taktığımız pirizin herhangibir cihazla paylaşmadan yani çoğaltıcı olmadan direk duvardaki pirize takılması gerektiğini söylüyor. Bu gereksinimide yerine getirmemize rağmen en fazla 30 mbit'e çıkabildik. Veri kaybının neden bu kadar fazla olduğunu anlamış değiliz. 200mbit desteği olmasına rağman 50mbitte bile bu kadar çok veri kaybı yaşaması gerçekten çok verimsiz olduğunu gösteriyor. Bu ürünün wifi paylaşanındna alacaktım ancak bu olaydan sonra vazgeçtim. Artık başka çözümler düşüneceğim.

• Aynı daire içindemi kullandınız.

Yoksa farklı katlardamıydı.
  • ayni ev içinde max 10 m içerisindeki bi alanda kullandık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: batuhangultepe

Dün itibariyle bu ürünü arkaşadımla beraber aldık. Arkadaşın evinde 50mbit quick net mevcut. Ürünün kurulumunu gerçekleştirdi ve sonuç hayal kırıklığı. Hiç veri kaybının olmadığını söylemişlerdi ancak 50 mbitlik internetin en fazla 20 mbit'ine erişebildik. Cihazınız firmware update'lerini yaptık. Ona rağmen bi hızlanma göremedik. Cihazın kullanma kılavuzunda yazana göre, cihazı taktığımız pirizin herhangibir cihazla paylaşmadan yani çoğaltıcı olmadan direk duvardaki pirize takılması gerektiğini söylüyor. Bu gereksinimide yerine getirmemize rağmen en fazla 30 mbit'e çıkabildik. Veri kaybının neden bu kadar fazla olduğunu anlamış değiliz. 200mbit desteği olmasına rağman 50mbitte bile bu kadar çok veri kaybı yaşaması gerçekten çok verimsiz olduğunu gösteriyor. Bu ürünün wifi paylaşanındna alacaktım ancak bu olaydan sonra vazgeçtim. Artık başka çözümler düşüneceğim.

Tesisat kalitesi gibi bir suru etmen var powerlineda.

Aslinda sağlikli bir teknoloji degil. Ethernet kablosu en kesin ve stabil cozum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• regüle edilmemiş bir hatta sağlıklı bağlantı pek mümkün görünmüyor.
  • videoda ki testlere bakarsak gayet hızı iyi görünüyor.

• Ben bu cihazı kullanıyorum oldukça verimli ve işe yarar bir cihaz. Ancak benim aklımda farklı bir soru oluştu bilmem bilgisi olan var mıdır? Bu cihaz sadece paket içeriğindeki iki cihazın haberleşebilmesi ile mi sınırlı, yoksa ben bir paket daha alsam onuda başka bir odaya taksam, tek bir dağıtıcıdan iki ayrı alıcıya data iletimi olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: koptagel

Ben bu cihazı kullanıyorum oldukça verimli ve işe yarar bir cihaz. Ancak benim aklımda farklı bir soru oluştu bilmem bilgisi olan var mıdır? Bu cihaz sadece paket içeriğindeki iki cihazın haberleşebilmesi ile mi sınırlı, yoksa ben bir paket daha alsam onuda başka bir odaya taksam, tek bir dağıtıcıdan iki ayrı alıcıya data iletimi olur mu?

Olur. Eğer ilave bir paket alınırsa - içinden 2 cihaz çıkıyor - onlar da alıcı olarak çalışır. Yani 1 ana, 3 alıcı olmuş olur.
  • Bu cihazı almayı düşünüyorum fakat internetteki yorumlara göre arada ki priz sayısı ne kadar fazlaysa bağlantı hızı o kadar düşüyormuş sanırım. Kullanan arkadaşlar doğruluk payı var mıdır?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.