Şimdi Ara

Bu bisiklet nasil ? Duz bisiklet Acil Teslimat Filmi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Gecen tvde gordum adamda su bisiklet vardi;
    http://4.bp.blogspot.com/-hxvYls-4h_E/UO1JafQ_MVI/AAAAAAAAA6Y/1rYZJMR_anU/s1600/premium+rush+joseph+2.jpg

Sizce mantiklimi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ebegumecim1 E kullanıcısına yanıt
    neyin mantıgını arıyorsun anlayamadım
    düz v fren vitessiz bir bisiklet bu tamamen çöp yani filmde bile adamı eziyorlar sürekli değiştir şunu artık diye
  • o bisikletlerin adı fixie! Fixie bisiklete çöp demek çok talihsiz olmuş. Sizin çöp dediğinizin çok meraklısı var, üstelik bir fixie bisiklet düz şehirlerde çok idealdir akmaz kokmaz bozulmaz neredeyse. Bu arada Hollanda tipi şehir bisikletleri orjinalinde fixie dir. Avrupa da belediyelerin alıp kullanmanız için tuttuğu bisikletler de ya fixie ya da göbekten 3 viteslidir ki zor bozulsun minimum bakımla gitsin. Fren olmaması saçmalık tabi ama yaşınız kaç bilmiyorum 1980-1990 ilk yarısında adalar fixie kontrapedal bisiklet kaynardı bunların ön freni yoktu.

Bilmeyenler için kontrapedal bisiklette pedalları arkaya bastırdığınızda jant göbekten fren yapar (araba kampanası gibi bir sistem) çok güvenlidir ve hava koşulundan etkilenmez. İstanbula uymaz ama keşke bulsam da o dönemden kalma bir kontrapedal fixie arada zevkine kullansam.

Sizin bu bisiklete çöp demeniz klasik arabalara çöp demekle aynı şey bir bisiklet aşığı için. Onlar klasik bizim gözümüzde ve çok da güzeller.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ptahba -- 28 Şubat 2015; 19:58:20 >

• ptahba kullanıcısına yanıt
    Bilgi icin saolun hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ptahba kullanıcısına yanıt
    öncelikle yaşım 20 95liyim
    meraklısı olması onu iyi yaparmı bu birinci sorum çünkü çöplerin bile meraklısı oluyor
    ikincisi vitessizdi hatırladıgım kadarıyla bu bisiklet türkiyede vitessiz bisiklet kullanmakta ölümdür
    malum yokuşlar bir hayli fazla hollanda bizim gibi değil bi nevi gideri olur ama bu ülkede şansı yok denebilir
    pedalı geri çevirerek fren yapan bir bisikletim olmuştu ben baya küçükken fakat yüksek hızda o frenle göbeklerin kolayca dagılabilcegine bahse varım
    neden yüksek hız dedigime gelirsekte filmdeki abimiz baya süratli kullanıyordu bu bisikleti
  • berhan? kullanıcısına yanıt
    Altınızdaki, değerini tahmin etmeye üşendiğim DH bisiklet ile de İstanbul rampaları çıkmak ölüme meydan okumaya benziyor. Şimdi ona da mı çöp diyelim?
    Ayrıca Hollanda, Norveç yada daha yakındaki Konya gibi düz ayak bir memlekette vites grubunun ağırlığı olmadığı için avantajlı bile denilebilir.
    Yaşınız dolayısıyla heyecanlı olmanız doğal, ancak benim ve sizden önceki jenerasyonların göz bebeği olan bu klasiklere çöp yakıştırması yapmanız ayıp olmuş.

• berhan? kullanıcısına yanıt
    meraklısı olması değil onu klasik yapan zamanında çokyaygın kullanılmış olması, çok sağlam olmasıdır. Bana göre klasik arabalar güvensiz çok tüketen birer çöp demem o arabaları çöp yapmaz benim fikrimi yansıtır sadece. Siz çöp diye görüyor olabilirsiniz bunu genellemenize itiraz ediyorum ben iyi anlatamamışım sanıyorum.

40 yaşındayım, 10'lu yaşlarım büyükada da geçti yazları ve babamın kontrapedal fixie bisikleti benim ve kardeşimin altında dağılmadıysa inanın zor dağılır. En büyük zevkimiz Büyükada'da maden yokuşundan aşağı o koca bisikleti salıp hızlanıp sonra aniden kontra yapıp arka tekeri kilitleyerek artistlik yapmaktı ve dağıtamadık, epey bahse girebiliriz elbette ama kontr pedal zor bozulur, o yüzden hala klasik Hollanda şehir bisikletleri kontrapedal üretilir hala bugün bile ve inanın normal bisiklette bulunan pabuçlu v fren sistemden (veya u) çok daha güvenilirdir, minimum bakım ve ayar ihtiyacı vardır, senelerce kullanırsınız.

Film konusuna gelince filmlerde konuşan uçan arabalar da var inanmıyoruz tabi o filmde bir noktada arkadaşın kullandığı fixie Siyah akörün kullandığı karbon yol bisikletine yetişip bir de geçiyordu ki pes yani!

Filmde ki saçmalık bir yana fixie bisiklet dayanıklı ve ömürlük bir şehir bisikletidir. Sizin beğenmeme hakkınız ne kadar varsa benim gibilerin de beğenme hakkı o kadar vardır diye düşünüyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sadettinz : abicim biz genelde teleferik kullanıyoruz yokuş çıkmak sıkıntı 9 vitesli malum

ptahba: yaşınıza hürmeten benden çook daha bilgili oldugunuza eminim biraz şekil ve donanım olarak beni karşılamadıgından dolayı birazda çöp dedim
    dağılmaz diyorsanız deneyip de kıramadıysanız bende yapamam diyebilirim

saygılar sevgiler saglıklı pedallamalar der sıvışırım çok batırdım sanırım
  • Göbekten frenli (Kontra pedal) ile fixie terimleri biraz karışmış. Fixie olarak adlandırılan sistemde göbekte free hub yoktur, dişli sistem ile teker birbirine sabitlenmiştir(fixed-gear) Bisiklet gittiği sürece 1-1 pedal da döner, isteseniz de istemesenizde. . Frenleme için pedalı arkaya çevirmeniz yetmez, ileri yönde uygulanan kuvvete ters ve durdurmak için eşdeğeri kuvvet uygulamanız gerekir ki bu her babayiğitin harcı da değildir. Bisiklet üzerinde yokuş aşağı inerken bile, çıkar gibi efor sarfetmeniz gerekebilir. Fren kullanmama durumu tabi ki işin biraz havalı kısmı, kullanmayabilirsiniz ama her zaman önce emniyet gelir, kullanmakta fayda var.

İddiaya girenler olmuş, merak etmeyin hiçbirşey olmaz. 40 yaşında hala dağılmamış göbekler gördüm ki daha eskileri de eminim vardır.
  • gurkans G kullanıcısına yanıt
    Çok haklısıız benim hatam, free hub vitessiz şehir bisikleti (commuter aslında) ile fixie denen arka çarkın göbekle bir olduğu bisiklet tipini karıştırdım. Aynen bahsettiğiniz gibi fixie de bisiklet gitiikçe arka teker döndükçe pedallar hareket eder durduramazsınız, siz yorulsanız pedallar ayaklarınızı iter hatta alışık olmayanı üstünden bile atar Pedalı geri bassanız lastik geri döner. Benim bahsettiğim ve bahsedilen filmde de olan fixie değil vitessiz ama free hub bir commuter bike. Uyarınız için teşekkürler. Nasıl atladım en basit kavramı hayret. Yanlış bilgilendirme için özürlerimi kabul ediniz lütfen.

Ancak yine de vitessiz bisikletlerin düz şehirler için ideal olduğu, kontra pedal göbeği dağıtmanın çok zor olduğu fikirlerimin arkasındayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ptahba

Çok haklısıız benim hatam, free hub vitessiz şehir bisikleti (commuter aslında) ile fixie denen arka çarkın göbekle bir olduğu bisiklet tipini karıştırdım. Aynen bahsettiğiniz gibi fixie de bisiklet gitiikçe arka teker döndükçe pedallar hareket eder durduramazsınız, siz yorulsanız pedallar ayaklarınızı iter hatta alışık olmayanı üstünden bile atar Pedalı geri bassanız lastik geri döner. Benim bahsettiğim ve bahsedilen filmde de olan fixie değil vitessiz ama free hub bir commuter bike. Uyarınız için teşekkürler. Nasıl atladım en basit kavramı hayret. Yanlış bilgilendirme için özürlerimi kabul ediniz lütfen.

Ancak yine de vitessiz bisikletlerin düz şehirler için ideal olduğu, kontra pedal göbeği dağıtmanın çok zor olduğu fikirlerimin arkasındayım.

Estağfurullah ne hatası, ne özürü. Burada fikir, bilgi teatisi için bulunuyoruz.

Yanlış anlamazsanız bir konuda daha yorumum olacak, filmde başrolün kullandığı bisiklet de Affinity Metropolitan üzerine dizilmiş bir fixed-geardı.

Göz atmak isterseniz incelemesi de burada.

http://fixiefamous.com/2012/08/23/affinity-rush-an-inside-look-at-joseph-gordan-levitts-fixed-gear-from-premium-rush/

Bu bisiklet nasil ? Duz bisiklet Acil Teslimat Filmi

Frame: Affinity Metropolitan
    Cranks: Sugino 75 crankset
    Chainring: FSA 46t Chainring
    Cog: All City
    Hubs: Phil Wood
    Rear Rim: H Plus Son
    Front Rim: Velocity deep V
    Saddle: Fizik Arione Saddle
    Seat post: Thomson
    Stem: Thomson
    Headset: Chris King
    Handlebars: Nitto Bullhorns

• gurkans G kullanıcısına yanıt
    Rica ederim elbette, filmdekinin fixie olduğunu biliyordum (önceden izlemiştim merak etmiştim) ancak filmde arka tekeri pedalların dönmesini engelleyerek kilitleyip bisiklete yön veriyor ya ben onu bilmeme rağmen kafam kontra pedala gitti ordan fixie ile commuter birbirine girdi. Keşke yazdıktan sonra bi okusaydım. O yüzden uyarınız ve düzeltmeniz için teşekkür ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.