Şimdi Ara

bu bir suç mudur? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • okul sadece öğretmenler için bağlatmamıştır interneti heralde tüm okul için bağlatmıştır okulda da belliki bi bilgisayar odası ne bileyim onun gibi birşey vardır heralde herkes bağlansın diye ordan giriliyordur onun içinde şifresizdir yani note book unu alıp bahçeye gitsen ordan bağlansan nasıl anlaşılacakki anlaşılsa bile ne olacak birşey demezler gibi bence bilerek şifresiz bırakmışlar ama ben karşıyım tabiki başkasının interneti kullanılmasına ama bu durum da buna girermi karar veremedim
  • okul nete para ödemiyorsa,hiçbir şekilde suç değildir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 15 Aralık 2007; 1:41:50 >
  • okullarda bilgisayar odasında laptop yok masaüstü bilgisayarlar var meb'in projesinde.
    tüm bilgisayarlara ethernet ile bağlanıyor internet.
    wirelessden ise öğretmenler girmek isterse girebiliyor biliyorsunuz öğretmenlerede proje kapsamında ucuz laptop satıldı.
    ve ayrıca okulun izin vermesini bir yana bırakın telekom izin vermez buna.
    dediğim gibi telekom o interneti al çevrene dağıt diye vermiyor eğitim amaçlı veriyor ve okul içinde kullanılmasını istiyor.eğitim amaçlı verdiği için oyun vb. siteleri de engellidir.öğrenciler tabi ki kullanacak fakat bilgisayar odasında okulun bilgisayarlarında.zaten okula öğrenci laptop götürmez internete girmek için.
  • Telefon hatları ile frekanslarından veya elektromanyetik dalgalarla yapılan şifreli veya şifresiz yayınlardan sahibinin veya zilyedinin rızası olmadan yararlanan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.

  • sömür kardesim sömür acima..
  • Sömür kardeş
  • quote:

    Orjinalden alıntı: maslanturk

    tabiki suçtur aynı şeylerin sanada yapıldıgını düşünürsen arkadaşım. bence birdaha deneme derim.

  • hocam okulmuş okulda devletin olduguna göre indir ama download ı sabahları yapma coluk cocuk dogru dürüst nete girsinler
  • yani okulun aktif olduğu gün ve saatler de sömürme yapmazsan sorun olmaz
  • arkadasım bence yaptığın işte etik olmayan bi şey yok. tabiki kötü amaçlı kullanmıyosan..gameone arkadasın dediği gibi sen iyi niyetli olabilirsin ama kötü niyetli insanlarında olduğunu unutma ve okula gidip durumu anlatmalısın. bu konuda pek bi bilgim yok ama okulun bağlantısından girilen siteler kayıt altına alınabiliyor yada görülebiliyorsa adult sitelere girildiğinde bunu görecek bi üst düzey yetkili hocalardan ve öğrencilerden süphe etmesi doğal olacaktır . sonra bunun sonuçlarını düşün. okulda bulunan ahlaklı insanlar hakkında kötü düşünceler olusabilir. belki okulda interneti kötü amçlı kullanıyolar diye interneti bile kaldırabilirler ve bu bilgisayar - internet çağında bundan eksik kalacak öğrencilerde olabilir.. belki abarmış olabilirim ama küçük olaylar bazen büyük sonuçlar ortaya cıkarabilir. benden tavsiye okulu uyarman...
  • Bencede git uyar böyle böyle de ve ben hemen şifre koyabilirim isterseniz de :D şifreyi bildiğin için birtek sen girebilirsin okuldan başka ama sabahları sömğrme yeter :D
  • Bende Baska hatlardan geciniorum
    Benim ki kotalı oldugundan OYUNLARI diğer hatlardan indiiom
    bence yaptıgın suc deil
  • Arkadaşlar bu hukuken kesinlikle suç değildir. Yakınındaki okul wireless yayın yapıyor ve şifre koymuyorsa bu herkes faydalansın demektir.

    Bir internet bağlantısını kullandığınızda bunun suç olması için o bağlantının şifreli olması ve sizin o şifreyi kırıp izinsiz bir şekilde ağa girmeniz gerekir.

    Bir wireless yayınının şifresiz olması o ağın kamunun kullanımı için açık olduğuna karine teşkil eder. İster gündüz istersen gece kullan tamamen yasal dır. İşin vicdani boyutuna gelince anne sütü gibi helaldir.

    Kaldıki bazı sitelere engel konulmasıda bilgiye erişim amaçlı herkes kullansın. Ancak eğlence amaçlı kullanılmasın şeklinde bir arzularının olduğunu gösteriyor.

    Güle güle kullan ücretsiz bağlantını Bende evin yakınında bir market yayın yapıyor ordan almaya çalıştım ama bir türlü menzilini tutturamadım. Kısmet işte




  • Kablosuz ve şifresiz yayın yapan ağlara (internet ya da şahsi network), izin dışı bağlanmak suç kapsamındadır. Bunun fark edilmesi ve şikayet edilmesi durumunda kullananlar hakkında işlem yapılmaktadır. Kullanabilmeniz için açık yayın yapan kablosuz ağ sahibinin buna gönüllü olarak izin vermesi gerekir. O yüzden kullanılmasını kesinlikle önermiyorum.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • SUÇ OLDUĞUNU ÖĞRENDİNİZ.ARTIK KULLANMAYINIZ.ARKADAŞLAR SİZ DE SUÇU ÖVMEYİNİZ.
  • Böyle şeyler yapmayalım arkadaşlar kendi internetimiz varken başkalarıyla uğraşmayalım yasal olarak suç değil ama
    downloada yüklenmek ahlaka aykırıdır
  • Siz ya okumuyorsunuz ya da okuduğunuzu anlamamakta diretiyorsunuz

    Telefon hatları ile frekanslarından veya elektromanyetik dalgalarla yapılan şifreli veya şifresiz yayınlardan sahibinin veya zilyedinin rızası olmadan yararlanan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.

    Yayının şifresiz olması, yayını yapanın rızasını verdiğini göstermez.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.