Şimdi Ara

bu bilgisayara takılı usb aygıtlarından birisi çalışmadığından windows aygıtı tanıyamıyor. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
109.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bu saçmasapan soruna getirdiğiniz çözümden dolayı çok teşekkür ederim. Beni ne kadar büyük bir dertten kurtadığınızı anlatamam. Umarım yeri gelir benimde size çok büyük yardımım dokunur. Ayrıca bu çözümü de nasıl bulduğunuzu merak ettim doğrusu :) Çok çok teşekkürler
  • Arkadaşlar teşekkür ediyorum. Ben de yazıcının adaptörünü ve usb kablosunu taktıktan sonra harici belleği gördü. Saçma hakkaten :)
  • esradanaci isimli kullanıcının soylediklerini harfiyen uyguladım ve yaklaşik yarım gundur cozemedigim sorunu 15 dk da cozdum. win7 de anlatılan basamaklar hemen hemen aynı, umarım diger arkadaslarada yardımcı olur
  • Arkadaşlar anakartımı değiştirdim ve sistemi yeniden kurdum ilk olarak win7 kurdum ve bi sorunla karşılaştım...usb ler kamera yazıcı bu gibi cihazları görüyor fakat sadece flash belleğimi taktığımda görmüyor...başka bi bilgisayara taktığımda çalışıyor...win 7 ile ilgili bi sorundur die xp sp3 kurdum fakat sonuç değişmedi yine flash bellek çalışmıyor...driver olduğunu sanmıyorum çünkü orjinal cd sinden kurdum...bilen varsa ve cevap yazarsa çok sevinirim uyku girmiyor gözüme:((
  • Arkadaşlar Bakın Kesin Çözüm:::: Donanımsallıkla felan alakası yok arkadaşlar mesela bilgisayarınızda örnek veriyorum H veya F sürücüsü var ise ve o çalışıyorsa usb ye çalıştıracak güç bulamıyor ve bu yüzden okuyamıyor.Örneğin Daemon Tools bilmeyenler için ( Sanal Disk Sürücüsü ) ile bir dosyaaçık ise usb yi okuyamıyor ona bilgisayarım a girip o sürücüye tıklayıp çıkar deyin.. Ve daha sonra Usb yi takın Sorun çözülecektir...Aynı sorun bendede vardı araştırarak buldum arkadaşlar kesin çözüm...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: esradanaci

    Arkadaşlar,
    Bu olay benim de başıma geldi bugün sabahtan, bu saate kadar bu sorunla uğraştım.Mouse başka Pc'de çalışıyor.Bende hiç bir sorun yokken birden mouse çalışmaz oldu.Yabancı kaynaklardan çeviriler yaptım ve nihayet sonuca ulaştım.Bu usb'nin sorunu özellikle Vistada çok hissediliyor.Olası sorunları sıralıyorum;

    1) Usb girişinde güç azalmasından dolayı sorun yaşanıyor ve usb hata veriyor,
    2) Güncelleştirmeler yüklenirken bir güncelleştirme Usb'nin usbstor dosyasını siliyor ve aynı sorun yaşanıyor, (Son güncellemeleri geri alın)
    3) Birden fazla Usb takıldığında usbler arasında çakışmalar oluyor ve usbstore dosyasının bozulmasına neden oluyor,

    ÇÖZÜMÜ:

    1.AŞAMA

    Önce kontrol edelim Usb sistemin onaltılık sistemde çalışıp çalışmadığını,

    1. Başlat / Çalıştır / Regedit 'i çalıştırın,

    2. Aşağıdaki kayıt defteri anahtarını bulun:

    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\UsbStor'u sağ tıklayıp Değiştir deyin.

    3. Buradaki değer verisini 3, Tabanı 16 olarak işaretleyin,



    2.AŞAMA


    1) Bilgisayarım/C/Windows/System32/Driverstore/Filerepository/usbstor.inf klasörünü tıklayın. Usbstor.inf klasöründen iki adet var ancak bu klasörlerin sonlarında karışık harfler yazılar var hangisi en güncelse tarihe göre onu bulun ve klasörü açın.

    2) Buradaki usbstor.inf ile usbstor.pnf dosyasını Bilgisayarım/C/Windows/inf klasörüne kopyalayın.

    3.AŞAMA

    1) Kopyalama yaptıktan sonra, bilgisayarı kapatın 10-15 saniye fişe takılı olmasın.Mouse ya da sorunlu usb yi de çıkarın.10-15 sn sonra tekrar takın ve Pc'yi başlatın.

    Sorununuz donanımsal olarak bir probleminiz yoksa çözülecektir.



    Arkadaşım allah ne muradın varsa versin 2 gündür aramadığım bakmadığım site yer indirmediğim driver atmadığım geri yükleme format kalmamıştı ama son bi çare dediklerini aynen denedim ve OLDU... çok teşekkürler ve bende bu bilgiyi aynı başlıkla açılan konuların hepsine ekleyeceğim kesilikle bende işe yaradı teşekkürler.




  • bu gün aynı sorunu yasadım forumdaki yazılanları başka pc den okudum ve uygulamaya çalışmak için sorunlu pc yi calıstırdıgımda sorunun ortadan kalktıgı farkettim..biraz tecrübe biraz bilgi su kanıya vardım...bazı pc lerin güç kaynaklarında 0-1 acma kapama düğmesi var bazılarında yok kimi zaman burdan kapatırız pc leri kimi zaman fişini çekeriz..fişi çekmediğimizde genelde pc her daim kapalı gibi gözüksede normal bi tv nin bekleme konumu gibi çalışmaktadır..ya güncelleme yapılmayan yada windows sun acizliğinden takmış oldugumuz usb bellek klavye maus yada wifi adaptör güvenli kaldır olarak pcden kalkmadıgı için windows onu hala o usb soketinde bağlı olarak görmektedir..bu yüzden biz onu çıkartsakta orda çalıştırmaya çalışan windows böle bi uyarı vermektedir..kısacası bu sorun oluştugunda sadece elektrik bağlantı kablosunu söküp pc nin pover tusuna 10 sn basarak içindeki statik yada her hangi biriken elektiriği boşaltıp tekrar açtıgımızda sorunun ortadan kalktıgını görücez....




  • Benimde cep telefonu hariç diğer usb aygıtları çalışıyor 2 gün önce ne olduysa birden telefonu tanımamaya başladı birden flash bellek kamera mause sorunsuz çalışıyor eve gidince burada yazılanları denıyecem inşallah ise yarar (mobile den giriyorum yazım ve imla için kusura bakmayın)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı sorun benim başımada geldi ve yazılanları komple okuduğum halde sorunu çözemedim. en son kasadaki kart okuyucu gözüme çarptı. ışığı yanıyor fakat tepki vermiyordu. sonra fark ettimki kart okuyucu çalışsaydı harf alması gerekiyodu. çıkardığımda sorun düzeldi :) denemenizi tavsiye ederim.
  • Arkadaşlar aynı sorun bendede vardı bilgisayarımda win 7 ultimate yüklüydü,öndeki usb girişi herşeyi algılıyordu tablet,mouse,kamera..vs ama samsung marka telefon taktığımda bu bilgisayara takılı usb argıtlardan birisi çalışmadığından arğıtınızı bulamıyor diye bildirim geliyordu.Forumda bir çok şey yazıyordu bios,kayıt defteri felan ama siz siz olun sakın böyle şeyleri denemeyin bios ve kayıt defteri ile oynarken sistemi yakabilirsiniz.Zaten bios hiç çalışmayan argıtların tamirinde kullanılırsa doğru olur anladığım kadarıyla sizin sorununuz da benim ki gibi ben bilgisayarımda yüklü olan samsung usb driver yazılımını kaldırıp tekrar kurdum ve düzeldi.Sizde hangi cihazın çalışmıyorsa yazılımı ile ilgili bir sorundur.silip geri yükleyin kesinlikle sorun çözülecektir.




  • Hiçbiri işe yaramadı bende.
  • Konu her yıl hortlamış
  • Microsoft müşteri hizmetlerinden aldığım yanıt:

    Yanıt
    Merhaba;

    5V usb den her türlü alırsınız ancak önemli olan amperdir. 0.5A anakartınızın vermesi gereken maksimum çıkıştır. Ancak bazen (genelde power supply in yetersiz kaldığı durumlarda) bunu veremez. Bu yüzden marka üreticinize danışmalısınız demiştim. Yazılımdan olma ihtimali pek görünmüyor. Eğer yazılımdan olsa diğer bilgisayarlarda çalışmazdı. Ancak sizin windows sisteminizden de kaynaklanabilir. Eğer windowsunuzun usb ile ilgili sürücülerinde bir sıkıntı varsa bundan da kaynaklanabilir. İsterseniz öncelikle anakart üreticinizin veya bilgisayar üreticinizin web sayfasından chipset sürücülerini indirin ve kurun. Böylece eğer daha yeni bir sürücüsü varsa kurmuş veya bozulmuş ise düzeltmiş olursunuz.

    Eğer bu şekilde de düzelmiyor ise o zaman tek çare harici beslemeli usb hubtır.
    Kolay gelsin.




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.