Şimdi Ara

Bu Bilgisayara ne oldu '

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yarim saat once falan bilgisayari actim 10 dakika falan acik kaldiktan sonra kasanin icinden çat diye bi ses geldi ve kapandi.acmaya calistim acilmadi,yedek guc kablosunu taktim denedim yine de tik yok acilmiyor.Bilgisayari ilk actigimda bi yanik kokusu geliyordu zaten,kapaninca iyice artti bu kokular.Bilgisayarin kapagini actim ve yan yatirdim bekliyorum sizce ne olmus olabilir?
    Pc yaklasik 6-7 yillik ve bu zamana kadar hic boyle bir seyle karsilasmamistim.Bu zamana kadar da oc yapmadim.
    Sistem:Asus p5gc-mx anakart
    İntel core 2 duo e4500 islemci
    1 gb 667mhz kingston ram
    Asus geforce 8500 gt ekran karti
    Samsung 160 gb hdd 7200 rpm
    aopen 300 watt psu

@LEON-X

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KGokturk -- 30 Haziran 2013; 12:43:58 >

• psudan olabilir zira pek besleyici bir psu değil
  • Guc kaynağını kokla bakalim koku ordan mi geliyor ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğer hiç açılmıyorsa psu dandır, yok biosu geçip boot vs. diyorsa siyah ekranda hdd gitmiştir. ikisinden birisi bence. işlemciyi yakmamışsındır diye düşünüyorum. çünkü belli bir sıcaklıktan sonra kendisi kapatıyor zaten.

syeni psu dan sonra güzelce bir temizlik yap, işlemci fanı, ekran kartı, ram slotları, kasa fanları.
  • çat diye bir ses geldi ise psu daki yada anakarttaki bir kondansator patlamış olabilir yada yine psu da sigorta vb zarar görmüştür belki..uzmanı değilim ama benim psu da olmuştu..küçük bir patlama sesi ve emekli olan psu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Me[S]uT

Guc kaynağını kokla bakalim koku ordan mi geliyor ?

Kokladim,evet oradan geliyor
  • bilgisayar elektirik almıyor ise büyük ihtimalle psu dan yok elektirik allıyorsa içindeki bilimum parçalardan biri yanmış yada patlamıştır. biiiiiiiiiiiip sesi geliyor ise(eski anakarlarda dahili bip olması lazım) işlemcin yanmıştır. ekran kartı da yanmış olabilir. işlemcin yansa anakart kısa devre yaptırıp kapanır ama anakart eski olduğu için malca bi hareketle açıyorda olabilir. yani diyeceğim o ki bilgisayarın içindeki öenmli bir parça patlamış göremeden bişey diyemem
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu bir hata mı?
    2 hafta önce açıldı
    bu pc ne kadar eder ?
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • güç kaynağını değiştir 40 tl geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: gktrKrgz

quote:

Orijinalden alıntı: Me[S]uT

Guc kaynağını kokla bakalim koku ordan mi geliyor ?

Kokladim,evet oradan geliyor

O zaman psu yanmistir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tanıdık elektrikçi falan varsa psu yu bir göster..çok basit bir arızada olabilir,belki ucuza giderilebilecek birşeydir..psudan gelen koku kasa içindende gelebilir,o nedenle psu yu açıp kontrol etmeni öneririm,yanık vs görürsün belki
  • Psu arızalı arkadasım usb 2.0 nında dedıgı gıbı bı elektrıkcıye gostermen lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.