arkadaşlar ben toplama bir makina yaptırdım uygun bi fiyata ama içime sinmedi çünkü güçlü bir makina değil gibi geliyo bana nedeni ise oyun oynarken çok donuyo vs.
bütün donanımları aşağıya yazdım sizce bu makina nasıl ???
peki hangi parçaları değiştirirsem toparlayabilirim
arkadaşım bu yazdığın sistem özelliklerini anladıysan senin zaten sormana gerek yok aşmışsın. neyse sistem düşük ramin düşük 512 mb ekran kartın atinin piyasada kaldımı bilmiyorum ama yeni oyunlarda pek kifayet sağlamaz. işlemci şimdilik idare eder. oyun için alıyorsan işine yaramaz şimdilik ram ve ekran kartını değiştir.anakartın benimde zamanında kullandığım bir anakart iyidir ama pciex bir anakart al. yakın bir zamanda upgrade yapmak istersin buna komple sistemi değiştirmek zorunda kalırsın anakarttan sebep.
donanım bilgilerini ben yazmadım :) işlemcinin cd sinde donanım bilgileri diye böüm var ordan kopyalayıp buraya yapıştırdım.
yani üç parça değiştirdiyorsunuz. En önemlisi olan ekran kartı ve ram i yükseltmek mi ? evet oyun daha ağırlıklı yiğenim için istiyorum böyle olmasını..
şöyle uygun bi fiyattaki markalardan güçlü bir ekran kartı ve ram i tavsiye edebilecek misiniz ?
ben sapphire x1900xtx kullanıyorum ama bu şimdi piyasada yok ama 1950 modeli var fiyatı 300 ytl ye kadar düşmüş bu kart agp , pciex ekran kartları daha ucuzlarıda var o anakartı alma ilerde upgrade yapamazsın . ram de ise marka pek farketmiyor ama 1 gb olsun
Performansa RAM in katkısı fazladır. Win. daha rahat çalışır. Fiyat performans açısından RAM alacaksan Corsair önerim Ekran katınıda ATI nin 1000 serisine bakmanı tavsiye ederim min.512MB EAX1600PRO Bunun dışında işlemci idare edecektir
bu iki parçanın arasındaki fark ne ki fiyatları birbirinden farklı
çekirdek hızları farklı birisi 500 diğeri 600 mhz.
peki ram olrak ne almam gerekiyo
corsair al bence
şuan ki makinamda bulunan ram ile başka bir marka ram i aldığımda herhangi bir çatışma olur mu ki yoksa farketmiyomu
olur şuanki ram in ne ise ondan al. misal 533 mhz lik bir ram in var ve sen daha iyisini alsan aradaki fiyat farkına yazık olur çünkü ikiside 533 mhz çalışır.
teşekkürler dostum bana çok yardımcı oldun
emeğine sağlık eyvallah
yardımcı olabildiğime sevindim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme