Şimdi Ara

Bu bilgisayar point blank ta niye kasıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sizce kaldırmadığı için mi? Point Blank'a girerken yüklenme ekranında bile yavaş. İşlemci ile mi ilgili yoksa ekran kartı mı? Oyuna girdiğim zaman maç başlatılıyor kısmında "Hackshield ile ilgili hata oluştu. Oyun kapatılıyor." diyor sonra da "Sunucu ile bağlantı kesildi. Oyun kapatılıyor." diyor ve oyun kapanırken bile kasıyor. Sorun nerede?

Özellikler:

AMD Dual Core E1-6010 APU

2 GB RAM 1333 MHZ DDR3L

CPU hızı: 1,35 ghz

AMD Radeon R2 Graphics 256 MB

HDD 5400 RPM 500 GB

Windows 8.1

Not: İnternette oyun oynarken kasmıyor. Virüs taraması yaptım temizledim hala yavaş. Açılırken bile kasıyor. İnternette okuduğum yazıda işlemci hızının değil modelinin ve çekirdeğinin önemli olduğunu gördüm. İşlemci modeli mi kötü? 2 çekirdek işlemci.

2.Not: HDD ışığı sürekli yanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zulema Zahir -- 22 Ocak 2015; 19:04:01 >

• Up
  • AMD işlemcilerin genelde yüksek frekanslıları performanslı olur. Yani demek istediğim işlemci frekansınız oldukça düşük. En azından 2 GHz dual core olmalı ki o oyun kasmasın. Tamamen stabil oynamak için ise en azından AMD işlemcilerden 3 GHz, Intel işlemcilerden 2.4 GHz quad-core olması gerekiyor. Evet işlemci mimarilerine kadar herşey oyun performansına etki etmekte. Ancak o kadar etki etmiyor. Böyle diyorum ama 2008'lerde kullanılan pentium işlemcilerlede kıyaslamamak gerekir. Asıl anlatmak istediğim 2 nesil önceki i7 işlemci ile şimdiki i7 işlemci arasında sadece mimari farkı varsa, oyun performansına ciddi derecede etki etmez.

Ekran kartınız oyun için yeterli değil. Düşük çözünürlük oynasanız dahi kasabilir. RAM miktarınız yeterlidir.

Tahminimce oyunu notebook tarzı bir yerde oynamaya çalışıyorsunuz. Fakat sisteminiz oyunu kaldıracak kapasitede değil. Ondan dolayı oyunu bu bilgisayarda oynayamazsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: fenerbahceli07

AMD işlemcilerin genelde yüksek frekanslıları performanslı olur. Yani demek istediğim işlemci frekansınız oldukça düşük. En azından 2 GHz dual core olmalı ki o oyun kasmasın. Tamamen stabil oynamak için ise en azından AMD işlemcilerden 3 GHz, Intel işlemcilerden 2.4 GHz quad-core olması gerekiyor. Evet işlemci mimarilerine kadar herşey oyun performansına etki etmekte. Ancak o kadar etki etmiyor. Böyle diyorum ama 2008'lerde kullanılan pentium işlemcilerlede kıyaslamamak gerekir. Asıl anlatmak istediğim 2 nesil önceki i7 işlemci ile şimdiki i7 işlemci arasında sadece mimari farkı varsa, oyun performansına ciddi derecede etki etmez.

Ekran kartınız oyun için yeterli değil. Düşük çözünürlük oynasanız dahi kasabilir. RAM miktarınız yeterlidir.

Tahminimce oyunu notebook tarzı bir yerde oynamaya çalışıyorsunuz. Fakat sisteminiz oyunu kaldıracak kapasitede değil. Ondan dolayı oyunu bu bilgisayarda oynayamazsınız.

Evet laptopda oynamaya çalışıyorum laptopun modeli HP 15-g018st. Fakat benim anlamadığım şey niye oyundan atıyor? İşlemciden dolayı mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zulema Zahir -- 22 Ocak 2015; 19:36:32 >

• Oyundan atmasının sebebi PB'nin fazla korumacılığı diyebiliriz. Bilgisayar format yemeden oyuna giremezsiniz. Benimde başıma gelmişti oyuna girdikten birkaç dakika sonra atıyordu. Ne yaparsam yapayım düzelmedi. Formatlayıp gereksiz hiçbir program kurmadan oyunu çalıştırmanız gerekiyor.

Not: Belki HackShield ile alakalı olmayıp, sistemi beğenmediği için oyundan atıyor olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.