Şimdi Ara

Bu Beşiktaş'la baş etmek zor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu Beşiktaş'la baş etmek zor
    Yanlış anlaşılmasın... Yazımın başlığını Beşiktaş'ın karşısına çıkacak rakipler için atmadım. Mesajımın adresi Bernd Schuster.
    BASRI BAYKOC


    En azından benim tanıdığım teknik direktörler içerisinde öne çıkan radikallerden biri. Üstelik de oldukça adil. Ayrıca formda ya da formsuz olmasına bakmadan her daim güvendiği futbolcudan yana tasarruf kullanmak yerine takımı işletmede yarar sağlayacağını gördüğünü öne çıkarması cesaretinin göstergesi.

    Hiç kimse bana, Eline devre arası böylesi hücuma dönük yıldızlar geçmişken araya Nobre’yi sokmasını başka türlü tarif edemez. İstediği transferler gerçekleştikten sonra yeni kurgusuna tek engel kalmayan ortamda Nobre seçimi onu direkt önyargısız sınıfına sokar. (Böylelikle Fatih Tekke’nin suçlamalarının da geçersizliği ortaya çıkar.)

    Gerçekte bu transferlerin ardından Almeida tek santrforlu düzenin uç elemanıydı. Nobre’nin kamp performansıyla, Manisa maçındaki çıkışı Alman teknik adamı klasik sisteminden çark edecek düzeyde değişime zorladı. Kötü mü oldu, hayır... Alternatif yaratıldı mı, evet... Peki risk taşıyor mu, kısmen. (Beşiktaş zaten risk taşıyordu, riskleri de alternatif kazanmış oldu.)

    Rakibe göre çift santrfor gibi oynarken tek önlibero ya da iki savunma yönü güçlü orta alan oyuncusuyla kurgulandığında tek forvetli bir ekip seyredeceğiz. Fonksiyonel futbolcu bolluğunda Schuster’in düzenlerinin arasında pamuk ipliği kadar fark gözükse de belirleyici olan oyuncu tercihleri olacak. Avrupa Arenası’nda kuşkusuz daha rahat edecek Siyah-Beyazlılar. İçeride ise durum değişecek. Yeniden rotasyon ve farklı 11’ler olgunlaşma sürecini zorlayacak.

    Buca maçı özellikle de iç saha oyunlarında hücuma aşırı hevesli bir ekip kimliği olacağını açık etti. Ama Beşiktaş’ın geriye düştüğü maçlar da olacak. Öncelikle skor dezavantajına uğradığında maçı çevirme uğraşında test edilmesi gerekir Kartal’ın... Yetmez. Daha dirençli rakipler karşısında olası skor rahatlığına ulaştığında da oyunu kontrol biçiminin izlenmesi gerekir.

    Guti bu performansla devam ederse, Beşiktaş yeni yıldızlarıyla adaptasyondaki geçiş sürecini en az hasarla atlatır. Ama bu da bir Guti bağımlılığı yaratır ki, yokluğunda direksiyon kontrolü zorlaşır.
    Cuma gecesi lig oynamış, 5 gün sonrasında da çok önemli bir rakip Trabzonspor’la kupa mücadelesine çıkacak ekibin patronu araya tek izin günü koymamışsa bu Schuster’le yıldızlar arasındaki disiplin hiyerarşisinin olumluluğunu anlatır. Saha içinde de oyun disiplininin önemi çok büyük. Ki şu an Beşiktaş’ın en öndeki gereksinimi de bu... Bu da sağlanırsa, keyif veren özelliğinin yanında güvenilir bir takım kimliği gelişir ki, o zaman Beşiktaş’ın önüne koyduğu hedefler de nereye kadar yol katedeceği az çok belli olur.

    http://fanatik.ekolay.net/Besiktas-Bu-Besiktasla-bas-etmek-zor_6_YazarDetay_210231_6.htm







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.