Şimdi Ara

Bu akım nezaman geçecek?liseliler,ergenler,amcalar abiler (inci,eksi,9gag,sosyal medyalar vs.) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
7
Favori
5.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: F5

Batı batırdı bizi.. Bu arada picama değil pijama. Allaha aşkına doğru kullanın şu kelimeyi sinirimi bozuyor. Aynı şekilde gravat diyenlere de tahammül edemiyorum..

Bende istetme diyen adamlara ayar oluyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WhatTheF5

quote:

Batı batırdı bizi.. Bu arada picama değil pijama. Allaha aşkına doğru kullanın şu kelimeyi sinirimi bozuyor. Aynı şekilde gravat diyenlere de tahammül edemiyorum..

İstetme ne yav? Bu arada biladere de aynı şekilde uyuz olurum..
  • quote:

quote:

quote:

isteyen istediğini yazar BİLADER
    ha bu arada bilader değil birader
    google'a bilader yaz bunu mu demek istedin birader diyor....
  • quote:

quote:

quote:

Arabaların yedek tekerleği stepne diye geçer.Elemanlar istetme diyor bitiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mrlol

quote:

quote:

quote:

isteyen istediğini yazar BİLADER
    ha bu arada bilader değil birader
    google'a bilader yaz bunu mu demek istedin birader diyor....

İşte aslı birader ama çoğu kişi bilader diyor. Forumda da bir sürü konusu açıldı bilader değil birader diye elemanlar ısrarla bilader diyor..

• Birçok kişinin duygularına tercüman oldun.Çok sağol.
  • Çok haklısın, yaşım senden küçük olmasına rağmen ben de aynı duygular içerisindeyim.
  • Er geç insanlık doğruyu bulacak kardeşim. Kendini kızlara göstermek için şekilden şekle girerek resim çekilip o sosyal medya denen lanet şeylerde acayip acayip resimlerle iğrenç iğrenç şekil yapmalar artistlikler er geç son bulacak. Paraya tapanlar, parası olduğunu bir haltmış gibi herkese göstermeye çalışanlar, yalan dünyada paraya değer verenler er geç bu yanlışlıklar düzelecek. Bir gün değerli olan gerçekler mutlak olacak. Birileri yada birşeyler insanlığa çok kötü şeyler yapıyor ama insanlık yenilmeyecek.
  • Bu akım ne zaman biticek bilmiyorum.Fakat akımın başında inci sözlük var.Ekşi'ye laf atamayız.Ekşi Sözlük 1999'dan beri var ve kimseyi bozduğunu görmedim.
    İnci ise öyle bir nesil yaptı ki sözlük nedir bilmeyen kişilerin "inci s****",'panpa','caps var dediler geldik' diyerek dolaşmaktan zevk alır oldular.

Forumdonanımhaber'de bundan nasibini almıştı.Sonra 14.kural geldi.Ama hala konu dışı eski havasını bulmuş değil.

Bunların sorumlusuda birbilerine küfür etmeyi mizah,özgürlük sanan kişiler.

Her oluşumada laf etmiyorum bobiler,zaytug,itü,uludağ,ekşi bunlara ben değil kimse çıkıp bir işe yaramaz toplumu yok ediyor diyemez.Her kafadan görüşler var oralarda.
  • knight online akımı gibi (kişisel görüşüm bi ara gerçekten çok fazla oynanıyordu) buda gelir buda geçer.
  • Çocukluğumu özler oldum. Durum daha da kötüye gidiyor.
  • Herkes kendini düzeltisn.Bulunduğu çevreye düzen getirsin bak bakalım kalıyormu bu saçma şeyler.Yahu 7-17 yaş arası gençler a*k yazmadan cümleyi bitirmiyor.Herkes birbirini aşağılıyor.Gerçekten durum vahim
  • quote:

Orijinalden alıntı: eternity

90lı yıllarda biz henüz orta okuldayken 2 tane kıyafetimiz olurdu birini gezmede giyerdik,diyerini ise sokakta oynarken.ayakkabimiz ise 1 çift olurdu,sokakta terlik giyerdik ama kimse ne tipimize ne kıyafetimizde dalga geçmezdi,bildigimiz tek traş alabulustu yanlar makina önler çizgi ve kısa.bizler en ergen en tipsiz hallerimizle Türk genciydik.babalarimiz akşam picamayi çeker haber izlerdi,saat 10 dedimi yataktaydik Cumartesi 12ye kadar izin verilirdi.kimse kimsenin ne tipiyle nede parasıyla dalga geçmezdi,sokakta saklambaç oynardik yaz akşamları,aşk kaçamak bakışlardan,mektuplardan ibaretti tertemizdi,kimse kasmazdı,marka giymezdi bilmedikte ne kaç para,anneler alır biz giyerdik.ailelerimize birgün bile sormadık neden 1 çift ayakkabı diye,yada hiç birine ne fikrinden nede dış görünüşünden dolayı damga vurup gülmedik.bizi güldüren kazandığımız tasolar,hababam sınıfı,Nejat uygur hafta sonları alınan kola çerez,yazları gidilen pikniklerdi.

Şimdilerde ise hayat birine laf sokmadan,marka giymeden,15 yasında sevişmeden,insanların deger yargıları ile dalga geçmekten ibaret.Her sözlükte,sosyal medyada nasıl bir tip bulupta dalga gecsek,kimi paramıza ezsek,yada hangi kıza kendimizi göstersek çabası..Gencler okadar küçülüyorki ailelerine küfür ederek eğleniyor,kendilerini üstün göstermek için şekilden şekile giriyor anne babalarından utanıyor ..
    Şimdi merak ettigim;bu akım yada herneyse nezaman geçecek,nezaman mutlu olmayı,elindekiyle yetinmeyi ve en önemlisi SAYGI duymayı öğrenecek bu nesil..yada boşverin dalganızı bakın,saygılar..

Vavv , çok iyi özetlemişsin , eski yaşamı özleyenlerdenim zaman geçtikçe kötüye gidiyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: Smartly

Herkes kendini düzeltisn.Bulunduğu çevreye düzen getirsin bak bakalım kalıyormu bu saçma şeyler.Yahu 7-17 yaş arası gençler a*k yazmadan cümleyi bitirmiyor.Herkes birbirini aşağılıyor.Gerçekten durum vahim

+1 Şunu da Ekliyeyim Espiri Yapar Gülmezler Sonuna O Kelimeyi Ekleyince Kahkaha Atarlar Yazık Bu Nesile...
  • sadece başlığı okudum direk cevap verem ;
    geçmiyecek aksine çoğalacak ve yenileri çıkacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProdhatE

Hocam bu konuyu Konu Dışı Özele taşırsalar daha sağlıklı olur.

Başlangıçta Sosyal Medya olayı çok yaygın değildi en basitinden herkesin evinde bilgisayar bile yoktu.2002-2003 te tahminen ADSL ile tanıştık ve en düşüğü 256 kbit hızlarla internete geçiş sağladık.İnternet olmasa da herkesin evinde televizyonlar vardı.Bu televizyonlarla bazı şeyler empoze edildi misal olarak en güzel en lüks hayat gibi.Bir diziyi ele alalım fakiri bile bizim orta gelirli insanlar gibi yaşıyor.(Orta geliri fakir yapma çabası da güdülüyor.)Zenginlerin hayatı olması gerekenmiş gibi gösteriliyor.Marka reklamları ve oyuncuların fiziksel görünüşleri ile insanların gitgide basmakalıp güzellik ve refah düşüncesini empoze ettiler.Batı hayranlığı gelişti.Ancak yanlış da anlaşıldı.Batıdaki bozulmuş hristiyanlığı yaşayan veya dinsiz toplum ruhunu doyurmak için her geçen gün yeni bir uğraş aradı.Tabi bu uğraşlar mantık dışı ve emperyalist hareketlerdi.Medyanın televizyon üzerinden gerçekleşmesinden dolayı ekran yüzlerinin hareketleri de toplumu etkiledi.Küfür ve mantıkdışı bu hareketler insanlara normal gibi gelmeye başladı.Tabi bizim çarpık batılılaşma anlayışımız da tüm gördüğümüzü ülkemizde uygulamaya yöneldi.Tabiki tabulara sahip bir ülke olduğumuz için bu olay kolay olmadı.İnternet medyasınında gelmesiyle birlikte tüm dünya insanlara açıldı.Batı çarpık cinsellik anlayışlarından dolayı cinselliği kullandı ve insan vicudunu(ilk olarak kadın sonraları erkek) reklamlar ve dizi-film lerde kullanmaya başladı.İnsanların kendinde olandan dolayı yoksunmasına ve şükürsüzlüğe yol açtı.Daima zengin diye gösterilen insanların elindeki ürünleri kullanma isteğine yol açtı.(Nitekim küçücük çocukların elinde iPhone var.Ve neredeyse %60 iPhone kullanıcısı hakkını vermemiyor yani tüm özelliklerini kullanmıyor-ihtiyacı olmuyor.)Tabansız kazanım fikrine kapılındı.Kazandıklarını harcamak yolunda kullanan insanlar yine borçları ve hayatı kaybetmelerinden dolayı eline geçirdiklerini satıp yine fakir kaldı.

--------Çocukluk dönemi-------
    İnsanları belirli kıstaslara koymak onları sürekli eleştirip sarkastik davranmak doğuştan gelmez.Bu öğretiler zamanla edinilir.Örneğin zayıf bir çocuğun şişman bir çocukla dalga geçip geçmemesi çocuğa şişmanlığın kötü ve aşşağılık bir duygu olarak öğretilip öğretilmemesiyle ilgilidir.Nitekim 2-3 yaşındaki bir çocuk çirkin veya güzel diye ayırmaz arkadaşlarını.Kendine zarar veren veya çok sevdikleri olarak ayırır.Ancak günümüzde de çocukların 7 yaşında sosyal medyaya girmesi ve bilinçsiz eğitim verilmesinden dolayı insanları eleştirmesi daha sık görülüyor.

Ve 90 lı yıllarda(80 lerin etkisinin daha az olduğu) çocuk olduğunuz-muz için gerek üzerinizde sorumluluk olmaması gerek kendine güven arkadaşlarını eleştirmeden gayet sağlıklı insanların birbirine daha çok bağlı olduğu bir dönemde yaşadık.O günleri gerçekten özlüyorum-uz.

----------------------------------

2004 te internet medyası Türkiyede forumlar aracılığıyla yayıldı(dh gibi) forumlar sohbet etme amaçlı ortaya çıktı.2007 gibi bilgisayar-internet her eve girdi.2008 de Youtube da sadece şarkı dinleyen insanlar Facebook vb sosyal ağlarda takılmaya başladı.Batıdan sarcasm modası duygusal olarak Türkiye kapılarına dayandı ve internet kullanıcılarının içine işledi.Espriler sarkastik oldu.2010-2011 de 5 yaşında çocuğunda (hatta bebekler de var) Facebook u oldu ve herkes birbirine mail yerine feysbukun ne diye sormaya başladı.

Her şeyin yararlı olduğu gibi yanlış ellerde zararlı hala dönüştüğü bariz gözüküyor.Hülasıkelam insanlar sarcasm akımına kapıldı ve bunun yakın bir zamanda değişime uğraması için düşünen insanların yetişmesi gerekiyor.Benim kişisel düşüncem insanları fakirleştiren emperyalizm ,insanları fakir yaptıktan sonra akıllarını kullanmaya neden olacak.Yada eğitimle zor olan düşünme yetisi insanlara empoze edilip bu kötüye giden gidişat tersine döndürülebilir.Asıl önemli olan "düşünme" yetisini insanlığa özellikte genç nesilin beynine yerleştirmek.

Hocam bu konu tartışılacak ancak ve ancak genç nesilin kendini geliştirmesiyle çözüm bulacak bir sorun.İyi akşamlar.

Süpersin hocam , izninle mesajını kopyalıyorum.

• Milletle dalga geçerek espri yaptığını zannedenler oluştu.Üstteki yorumların hepsine katılıyorum.
  • @eternity , katılım zamanı 2002 mesajı sayısı 34
  • öyle bir imkanın olsun ki 2000'li yılların çocuğunu 90'lara, 80'lere koy ''bu ne la bu da hayat mı?'' der. Fakat gerçek şudur ki gün geçtikçe ideolojik düşünceler ve teknoloji hızla farklılaşacak ve bu da her zaman olduğu gibi dünya üzerindeki günlük yaşama yeni şeklini verecek. Geçmişi yad etmek tabii ki güzeldir ama eğer bir toplum içinde yaşıyor iseniz önemli olan geleceğe ayak uydurup, adapte olabilmek.

Bunun da olası sonucudur ki aile içi yapılanmada yeni nesiller ile eskilerin değer yargıları birbiriyle çatıştığı için sorunların olması oldukça olağan. Dediğim gibi öncelikli olan geleceğe ayak uydurup, adapte olabilmek.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.