Görebilirmisin bilmem ama ben her zaman aracı kullanmaktan yanayım.Yani araç beni otomatik plot gibi istediğim yere götürürse seyahat etmenin benim için bir zevki kalmaz.
illaki bende araba sürmeyi çok seviyorum gerek uzun yol osuın gerekde kısa mesafeler olsun ama uzun yolun başlarında babam fazlasıyla uyku sıkıntısı çeker babam ve babam gibiler için ideal bir şey olabilir..
bu 4 matic birde 4 motion var oda caravella da..
quote:
Orjinalden alıntı: CeNgİzHaN.
bu 4 matic birde 4 motion var oda caravella da..
VW 4 tekerlekten çekiş sisteminde 4 Motion markasını kullanır. Yani sadece caravellede değil tüm vw'lerde 4 çekerin adı 4 Motion'dur.
Mesela Audi de Quattro markasını vermiştir 4 çeker sistemlerine.
Bazı markalar AWD veya 4WD gibi kısaltmalar da kullanır...
quote:
Orjinalden alıntı: aemred
4 matic sistemi: düz viteste bu sistem varmı bilmiyorum ama otomatik ve triptronic vites seçeneğinde şu şekilde: -otomatik ve triptronic vites seçeneğinde ya c-s modu var yada biraz daha eskiyse aracınız w-s modları var..s modları aynı c ve w da aynı ama yenilerde isim değiştirilmiş bildiğim adarıyla.. -s modu yaz modu araç daha atik oluyo.araç bu modda sadece arkadan itişte kalıyor.gücü direk veriyor..ama c ve w modunda bu 4 matic özelliğinin olduğu araçlarda sürekli 4 çekerde kalıyor.aracınızın 4 çeker bir araçtan farkı kalmıyor..ama artı olarak s moduna aldığınız zaman patiye düşsede 4 çeker olmaz sdece arka tekerlere verir gücü..
bildiğim kadarıyla sistem bu şekilde işliyor..
S , C ve W modları:
S : spor veya standart kullanım modu
C : konfor kullanım modu , W : winter yani kış kullanım modu
Bu modlardan bir seçildiğinde şanzıman ayarları değişir
arkadaşa katılıyorum s modu: summer yani yaz yani havalar iyi yani araç kışın hızlı kalkarken karda yağmurda vs patiye fazla düşer bunu engellemek için c ve w modlarına geçer şanzuman yazın ise pati daha az olacağı için araç rahat ve atik olabilir bu yüzde s de summer imiş açılımı
quote:
Orjinalden alıntı: yuemrek
quote:
Orjinalden alıntı: aemred
4 matic sistemi: düz viteste bu sistem varmı bilmiyorum ama otomatik ve triptronic vites seçeneğinde şu şekilde: -otomatik ve triptronic vites seçeneğinde ya c-s modu var yada biraz daha eskiyse aracınız w-s modları var..s modları aynı c ve w da aynı ama yenilerde isim değiştirilmiş bildiğim adarıyla.. -s modu yaz modu araç daha atik oluyo.araç bu modda sadece arkadan itişte kalıyor.gücü direk veriyor..ama c ve w modunda bu 4 matic özelliğinin olduğu araçlarda sürekli 4 çekerde kalıyor.aracınızın 4 çeker bir araçtan farkı kalmıyor..ama artı olarak s moduna aldığınız zaman patiye düşsede 4 çeker olmaz sdece arka tekerlere verir gücü..
bildiğim kadarıyla sistem bu şekilde işliyor..
S , C ve W modları:
S : spor veya standart kullanım modu
C : konfor kullanım modu , W : winter yani kış kullanım modu
Bu modlardan bir seçildiğinde şanzıman ayarları değişir
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme