Şimdi Ara

BROTHER YAZICILAR HAKKINDA.. (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.078
Cevap
21
Favori
244.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cauchy33

bende bugün brother hl2040 yazıcı aldım tasarruf modu yazdır dediğimizde baskı kalitesi kısmındaki 300x300 , 600x600, 1200x1200 mü yoksa başka bişey mi(hepsinden ayrı ayrı yazdırdığımda pek bir fark hissedemedim) araştırdımda bulamadım emin olmak istiyorum şimdiden teşekkürler

fark var kesinlikle.. netten bir cv örneği bul 300 de bi de 1200 de yazdır.. fark anlaşılır hemen..
  • yaprak diye kastettiginiz nedir ?

4100 tane a4 cıktısı. genelde ogrencilerimin yazılı soruları. 4100 sayısınına ise yazıcıda information kısmından baktoım. ( bir kac kez denedim tam dogru sayıyor )

bazı cıktılarda toner kullanımı az, bazılarında cok. sizde de en kötü 3500 cıkarır.

quote:

Orijinalden alıntı: meliksah

quote:

Orijinalden alıntı: mondschein66

ben herhangi bir cozunurluk kulllanmıyorum. standart hangisisyse o galiba. bu yolla 4100 cıktı aldım.

4100 yaprak mı.. 4100 sayfa mı?
  • quote:

yaprak diye kastettiginiz nedir ?

4100 tane a4 cıktısı. genelde ogrencilerimin yazılı soruları. 4100 sayısınına ise yazıcıda information kısmından baktoım. ( bir kac kez denedim tam dogru sayıyor )

bazı cıktılarda toner kullanımı az, bazılarında cok. sizde de en kötü 3500 cıkarır.

quote:

quote:

ben herhangi bir cozunurluk kulllanmıyorum. standart hangisisyse o galiba. bu yolla 4100 cıktı aldım.

hocam afedersiniz ama sorduğumu tam olarak ifade etme gereği hissettim.. : 1 yaprak ta 2 sayfa olur arkalı önlü yazdırrsanız 2 sayfa yazdırmış olursunuz ama bu 1 adet kağıt eder.. 4100 tane kağıtın geneli tek sayfalı çıktılar mı idi yoksa arkalı önlü mü idi bunu sormak istemiştim hocam.. saygılar..

• tek taraflı 4100 baskı almış bende arkadaşla konuşmuştum. tabi burada alınan baskının sayfadaki hacmide önemli ama gayet güzel baskı adadedir benim için..
  • tek taraflı 4100 cıktı seklinde.

yazıların doluluk oranı bazı cıktılar ( ben fotokopi niyetine kullandıgım için 1 sayfayı 50 kez cıkarıyorum. ) bazı saylarda cok fazla bazı saylarda ise cok az.

orijinalden alıntı: meliksah

hocam afedersiniz ama sorduğumu tam olarak ifade etme gereği hissettim.. : 1 yaprak ta 2 sayfa olur arkalı önlü yazdırrsanız 2 sayfa yazdırmış olursunuz ama bu 1 adet kağıt eder.. 4100 tane kağıtın geneli tek sayfalı çıktılar mı idi yoksa arkalı önlü mü idi bunu sormak istemiştim hocam.. saygılar..

• merhabalar;
    çok fonksiyonlu lazer yazıcı almak istiyorum ve bu iki model arasında kaldım...yardımcı olursanız sevinirim

http://www.vatanbilgisayar.com/brother-7320-mfc-7320-lazer-yazici,-tarayici,-fotokopi,-faks/productdetails.aspx?I_ID=36356

http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-scx4623fn-scx-4623fn-lazer-yazici,-tarayici,-fotokopi,-faks/productdetails.aspx?I_ID=41603

Brotherin çip derdinin olmaması güzel bir avantaj...
    Ama samsungda da 4800*4800 tarayıcı çözünürlüğü var ve artı olarak da 128 mb ön bellek...

bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

• ben brother teknisyeniyim brotheri öneririm ama samsungu da inceledim arkadaşım samsung da güzel tercihi sana bırakmak istedim..(brother tarayıcı konusunda iyidir. ama samsungun bu modelin performansını canlı olarak görmedim onun için yorum yapamayacağım..)
  • Samsung scx 4623 ü şimdi inceledim o brother 7320 den daha iyi özellik olarak daha hızlı yazdırıo baskı çözünürlüğü ve tarama (dpi) çözünürlüğü daha yüksek.bu arada bellek kapasitesi daha büyük biçok sayfayı tek bildirimle yazdırabilirsin.fax ı da diğerinden hızlı.ben samsungu al derim.
  • şunu yazmayı unutmuşum eğer çiple ilgili sorun yaşayacaksan samsungu hiç alma,eğer çip sorununu hallederim diosan al :))
  • quote:

quote:

quote:

hocam maşallah 4100 süper bi rakam..
    ben poster vs. çıkardığım ve 600 dpi de olduğu için sanırım.
    benim 1600 sayfa oldu toner ışığı yandı çıktı alamıyorum,information bölümüne baktım toner bitti vs. gibi bi sorun yazmıyor sadece ışık yanıyor,ışık ilk yandığında 30-35 sayfa çıktı almıştım fakat şimdi hiç yazdırmıyor, toner tamamen bitmişmidir doldurtayımmı?

• evet bitmiş olması laızm.

bende de olmustu. ısık yandıktan sonra bir kaç cıktı alıp yazdırmadı tekrardan. doldurtabilirsiniz bence.

ama az da olsa içinde toner kalıyor. dolum videolarına bakarsanız bir klips ( parca ) var. onu ters tarafa cevirip biraz daha cıktı alabilirsiniz.

video linki. en sonra dogru o parcayı ters sevirin

http://www.youtube.com/user/mipohk#p/u/4/iL0Movprf0I

quote:

Orijinalden alıntı: EXIST

quote:

quote:

quote:

hocam maşallah 4100 süper bi rakam..
    ben poster vs. çıkardığım ve 600 dpi de olduğu için sanırım.
    benim 1600 sayfa oldu toner ışığı yandı çıktı alamıyorum,information bölümüne baktım toner bitti vs. gibi bi sorun yazmıyor sadece ışık yanıyor,ışık ilk yandığında 30-35 sayfa çıktı almıştım fakat şimdi hiç yazdırmıyor, toner tamamen bitmişmidir doldurtayımmı?

• arkadaşlar herkese merhabalar öncelikle...
    evde canon mp520 kullanıordum. en son seferde pelikan kartuş aldım ve şu anda siyahda problem yaşıyorum... Bu yüzden hl-2040 almayı dusunuorum...
    Fakat merak ettiğim bir şey war 12000 baskıda drum gittiği zaman bu corona telini değiştirdiğim zaman drum değişmiş gibi 12000 baskı alır mıyım?
    galiba bu konuda ayak arkadaşımız en iyi sen yardımcı olabilirsin... Bir de bu corona telini sadece serviste mi bulurum?

tam dolu tonerle gelıor olması ciddi bir avantaj olarak gozukuyor bana...
    Ki şu açıdan bakarsam eğer ilk kartuşla 3000 çıktı alsam sonra 4 kere dolum yapıp 2500x4=10000 çıktı alsam 13000 cıktı eder... ve drum almak yerine makınayı çöpe atsam...
    170 tl su anda ortalama hl-2040 fiyatı 80 lirada dolum masrafı desek 250 tl'ye 13000 cıktı.... yaklasık olarak 2kuruşa 1 sayfa... galiba alacağım :)
  • Tekzen kampanyasıyla kdv ve kargo dahil toplamda 220 TL gibi cuzi bir fiyata MFC-255CW modelini aldım, aletin kurulumu çok kolay, zaten kurulum için gerekli yönergeler var. Kutu içeriğinden power kablosu, fax için kablo, usb kablosu, siyah, sarı, mavi, kırmızı renk kartuşları ve yedek bir adet siyah kartuş, kullanım klavuzu, iki adet cd çıkıyor. Windows 7 kullananlar için cd yüklemelerinde problem oluşabileceğinden direkt ek bilgi olarak vereyim, markanın sitesinden windows 7 32 yada 64bit için uyumlu driverlar bulunuyor ve yüklendiği anda yazıcıyı sorunsuz tanıyor, hatta program ara yüzünde Türkçe dil desteği oldu gibi makinanında dil seçeneklerinde Türkçe dil desteği var. Tarayıcısı gayet olumlu izlenim bıraktı, renkli fotoğraf baskısı orta derece diyebilirim, fotokopi ve çıktı konusunda zaten mükemmel desem yalan olmaz. Fax özelliğini daha aktif etmediğimden kullanamadım ama umarım ondanda iyi bir verim alabilirim diye umut ediyorum. Genel olarak özetlersek kampanya dışı genel fiyatıyla bile bu özellikleri bir arada bulmamız gerçekten harika.

• Brother 7320 cok fonksıyonlu laser yazıcı nın toner ı dolum yapılıyormu ?

Brother yazıcıları sorun yonunden nasıl ? bu modelı onerırmısınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: damn2u

Tekzen kampanyasıyla kdv ve kargo dahil toplamda 220 TL gibi cuzi bir fiyata MFC-255CW modelini aldım, aletin kurulumu çok kolay, zaten kurulum için gerekli yönergeler var. Kutu içeriğinden power kablosu, fax için kablo, usb kablosu, siyah, sarı, mavi, kırmızı renk kartuşları ve yedek bir adet siyah kartuş, kullanım klavuzu, iki adet cd çıkıyor. Windows 7 kullananlar için cd yüklemelerinde problem oluşabileceğinden direkt ek bilgi olarak vereyim, markanın sitesinden windows 7 32 yada 64bit için uyumlu driverlar bulunuyor ve yüklendiği anda yazıcıyı sorunsuz tanıyor, hatta program ara yüzünde Türkçe dil desteği oldu gibi makinanında dil seçeneklerinde Türkçe dil desteği var. Tarayıcısı gayet olumlu izlenim bıraktı, renkli fotoğraf baskısı orta derece diyebilirim, fotokopi ve çıktı konusunda zaten mükemmel desem yalan olmaz. Fax özelliğini daha aktif etmediğimden kullanamadım ama umarım ondanda iyi bir verim alabilirim diye umut ediyorum. Genel olarak özetlersek kampanya dışı genel fiyatıyla bile bu özellikleri bir arada bulmamız gerçekten harika.

Uygun bir fiyatla almışsınız gerçekten, hayırlı olsun.

Brother MFC-255CW modeli kolay dolum kartuşuyla uyumlu çalışabilmektedir. Aşağıdaki paketlerden birini satın alarak hem KartuşMatik kolay dolum kartuşuna hem de her bir (normal boyuttaki) kartuşu 10 defa doldurabilecek miktarda mürekkep edinmiş olacaksınız:

Brother LC 16-LC 38-LC 61-LC 67-LC 970-LC 980-LC 1100 Serisi XXL Kolay Dolum Kartuşu + 4 Renk Mürekkep Kampanya Paketi
    - Havale ile KDV Dahil 115,04 TL - (Bu paket büyük boyutlu [XXL] kolay dolum kartuşları içerir ve bir kere doldurularak orijinal kartuş/normal kolay dolum kartuşundan daha uzun süre doldurulma ihtiyacı duyulmadan kullanılabilir.)

Brother LC 16-LC 38-LC 61-LC 67-LC 970-LC 980-LC 1100 Serisi Kolay Dolum Kartuşu + 4 Renk Mürekkep Kampanya Paketi
    - Havale ile KDV Dahil 103,83 TL

Yukarıdaki paketlerden birini satın alıp mürekkepleri tükettikten (10 dolumu yaptıktan) sonra yalnız aşağıdaki mürekkep paketini satın alarak bir 10 dolum daha yapabilirsiniz tüm kartuşlarınıza:

Brother LC 16 - LC 38 - LC 61 - LC 67 - LC 980 - LC 1100 Serisi Kartuşlara Özel Mürekkep Takımı ( 4 x 100 ml. ) - Havale ile KDV Dahil 57 TL

Tabii belirli renkleri daha çok, bazı renkleri daha az kullanıyor/kullanmış da olabilirsiniz. Bu durumda aşağıdaki mürekkepleri tek tek de kullanabilirsiniz:

100 mililitrelik Brother dolum kartuşlarına özel mürekkepler - Havale ile KDV Dahil 14,25 TL

Çok yoğun baskı alacaklar için 100'er dolum yapılabilecek litrelik mürekkep takımları:

Brother dolum kartuşlarına özel litrelik mürekkepler - Havale ile KDV Dahil 228 TL

Detaylar için bizimle iletişim kurabilirsiniz. :)

BilSarf - İletişim

• benim brother hl 2040 yazıcım var... drum ışığı yanıyor ve kağıt sıkıştırıyor... yani toner alsam sorun çözülür mü? yoksa makina ile ilgili bir sorun mu var? acil bi cvp lütfen!
  • quote:

Orijinalden alıntı: rana09
    benim brother hl 2040 yazıcım var... drum ışığı yanıyor ve kağıt sıkıştırıyor... yani toner alsam sorun çözülür mü? yoksa makina ile ilgili bir sorun mu var? acil bi cvp lütfen!

drum ışığı yanıyorsa toner almak sorunu çözmez. drum değişmesi gerekiyor. dr 2025 drum almalısınız fiyatı 150-180 civarında ama piyasada muadil dr 2025 drumlar var. muadil almak daha mantıklı olacaktır zaten yazıcının fiyatı 160tl. eğer bulabilirseniz bu drumı 40tl civarında yenileme de yaptırabilirsiniz.

eğer 12bin sayfa civarında çıktı almadıysanız ve drum ışığı yanıyorsa başka bir problem var demektir. drumı ve toneri yazıcıdan çıkartıp, kuru bir bezle yazıcıyı, toner ve drumı temizlemeyi deneyin.
  • Arkadaşlar DCP 7030'un ekranında drum bitti yazıyor.Makinede drumu nasıl dolu gösterebilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: brdst

quote:

benim brother hl 2040 yazıcım var... drum ışığı yanıyor ve kağıt sıkıştırıyor... yani toner alsam sorun çözülür mü? yoksa makina ile ilgili bir sorun mu var? acil bi cvp lütfen!

drum ışığı yanıyorsa toner almak sorunu çözmez. drum değişmesi gerekiyor. dr 2025 drum almalısınız fiyatı 150-180 civarında ama piyasada muadil dr 2025 drumlar var. muadil almak daha mantıklı olacaktır zaten yazıcının fiyatı 160tl. eğer bulabilirseniz bu drumı 40tl civarında yenileme de yaptırabilirsiniz.

eğer 12bin sayfa civarında çıktı almadıysanız ve drum ışığı yanıyorsa başka bir problem var demektir. drumı ve toneri yazıcıdan çıkartıp, kuru bir bezle yazıcıyı, toner ve drumı temizlemeyi deneyin.

önce cvp için teşekkürler..
    aslında durum şöle..
    ilk içindeki orjinal toner bitti ve ben muadil toner aldım o da bitti...
    orjinal toneri doluma verdim ama beceremediler ve sayfa simsiyah çıktı..
    ben de önemsiz belgeler ve az da okunuyor diye dolum yapılan bu tonerle 50 syf kadar çıktı aldım..
    sonra muadili yoneri sallayıp taktıp çıktı almaya devam ettim..
    bi süre sonra kağıt sıkıştı ve drum ışığı yandı..
    ben makinayı mahvettim heralde ha ne dersiniz? yeni yazıcı daha mantıklı dimi sizce?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: brdst

quote:

önce cvp için teşekkürler..
    aslında durum şöle..
    ilk içindeki orjinal toner bitti ve ben muadil toner aldım o da bitti...
    orjinal toneri doluma verdim ama beceremediler ve sayfa simsiyah çıktı..
    ben de önemsiz belgeler ve az da okunuyor diye dolum yapılan bu tonerle 50 syf kadar çıktı aldım..
    sonra muadili yoneri sallayıp taktıp çıktı almaya devam ettim..
    bi süre sonra kağıt sıkıştı ve drum ışığı yandı..
    ben makinayı mahvettim heralde ha ne dersiniz? yeni yazıcı daha mantıklı dimi sizce?

kağıt sıkışmasından sonra kağıt parçası kalmış olabilir mi içinde? toneri ve drumı söküp yazıcıyı iyice temizleyip deneyin derim. olmadı bir servise gösterin astarı yüzünü geçerse yenisini alırsınız sıfırı 160tl civarında.

işin ilginç yanı tn 2025 gibi çok çok basit dolan bir toneri nasıl dolduramamışlar anlayamadım. bu tonerin dolumunu kendiniz yapabilirsiniz. aşağıdaki videoyu izleyin ne kadar basit olduğunu göreceksiniz.

http://www.youtube.com/watch?v=pZCDu6uee28

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.