Şimdi Ara

Broadwell vs. Haswell : Cinebench

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha önce de bahsettiğimiz gibi; MSI dizüstü modellerinde kullanılan 4 jenerasyon Haswell sersinin yerini, kısa bir süre önce 5. Nesil Broadwell işlemciler aldı. MSI dizüstü sistemlerinde kullanılan işlemciler ise:

Çoğunlukla kağıt üzerinde, işlemciler arasındaki farklar çok geniş değildir. Örneğin i7-5700HQ ve i7-5950HQ, 47'şer watt güç tüketimine ve 14nm üretim teknolojine sahip. Ancak i7-4700HQ ve i7-5700HQ arasında; turbo modda 100MHz daha yüksek taban frekansı yanında 5. nesille birlikte geçilen 1866MHz desteği yer alıyor. Bildiğiniz gibi Haswell'de bu destek 1600MHz'le sınırlıydı. Bunun yanında Broadwell, yeni nesil Intel HD Graphics 5600 ile geliyor.

4. ve 5. nesil arasındaki performans farkını görmek için Cinebench R15 testlerine bir göz atalım. Testlerde çoklu çekirdek kullanımı aktifdir:

Her CPU, çift kanal bellek desteği ile üç kez test edilerek yukarıdaki sonuçlar elde edilmiştir. Açıkçası; i7-5700HQ, eski nesil i7-4720HQ'ya göre yaklaşık % 10 daha fazla performans gösteriyor. Bu skorun ardında; i7-4720HQ göre i7-5700HQ'nun 100MHz'lik frekans değeri yanında 14nm'lik üretim teknolojisi de var. Sonuçlar oldukça etkileyici.

• Msi Türkiyeden bir halt olmaz
    Kaç konudur ne zaman gelecek diye soruyorum cevap alamadığım gibi Türkiyede olmayan ürünün reklamını yapmaya devam ediyor. (g serisi için konuşuyorum).
    Siz böyle giderse çok müşteri kaybedersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Son Pegasus -- 9 Ağustos 2015; 22:52:57 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 7 3700x
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.