Şimdi Ara

Broadway'den sonra hangi arabaya binilir? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
3.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Renault Megane II
    Ford Focus

Model yuksek olsun dersen Grande Punto

Servis bakimlarina cok takilma bence , zaten alacagin araci sanayi ustasina gotureceksin , birisi 200e yapiyorsa en ucugu 300tl ye yapacaktir.

Bu devirde spor araba haric alcak araba tavsiye etmem. Memleketimizin yollari icler acisi ne yazik ki...
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. Tam olarak karar veremedim henüz ama km si az araba alma konusunu ön plana aldım. focus, era, corolla ve lancer ön planda şimdilik . TAbi fikrim değişebilir. Corolla'nın yere yakınlığı, Lancer'ı ise çoğu kimsenin bilmemesi onları ikinci planda tutmama sebeb oluyor şimdilik.
  • Sakın 0 km alma! Hem vergisi çok hemde 1 sene sonra 20 binlik araba satmaya kalksan 16 bine düşer. zarar edersin. Bence az kullanılmış 2-3-4 senelik araçlara bak.Çok km yapmış dizel alma ama lpg'li korkmadan alabilirsin.Motorunu bir kontrol ettir usta ok. verirse al. Hem 2. el pazarlık şansında var

Focus'un bakımı corolla'dan daha mı pahalı? Bunu bilmiyordum mesela. Hani focus yerli olunca insan daha ucuz diye tahmin ediyor.
    peki " lpg mi dizel mi tavsiye edersiniz " diye girift bir soru sorsam?.. Bir de astra için fikriniz var mı?

Bende 8.5 senedir Focus var, 2000 model. Parçaları, bakımı falan pahalı değil. Zaten piyasada çok yaygın bir araba olduğu için yan sanayisi var baya. Bu şekilde piyasada yan sanayisi olan ve bu sayede parçaları çok pahalı olmayan yabancı araçların abidik kubidik, çok az değişen parçalarının yan sanayi üretimleri olmuyor ve o abidik gubidik az değişen parçalar pahalı oluyor. Örnek : Ön çamurluk 60 TL (yan sanayi) ama ön camın alt kısmında bulunan plastik parça 180TL. Kapı açma kolu mesela, eminim ki pahalıdır çünkü arıza yapma, kırılma ihtimali çok çok az olduğu için yan sanayisi yoktur. Ama buji, yağ filtresi, fren diskleri(çiftini 100'e almıştım), balatalar, teker bilyeleri vs. gibi daha çok değişen tabiri caizse sarf malzemeler yan sanayi sayesinde ucuz. Bu dediğim sadece Focus için değil piyasada yaygın olan her yabancı araç için geçerli.

• sıfır düşünürsen PALIO SOLE 5K ACTIVE 1.4 FIRE 77 HP alabilirsin
    Temizi bulunabilirse 5-6 sene rahat binilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tatra_35 -- 5 Ocak 2010; 20:29:47 >
  • Eğer bir focus yol tutuşu falan beklemiyorsanız Calosların sedanları var.Corolla ya vereceğiniz paraya çok daha genç bir araç alırsınız. Ama daha fazla bütçeyle girecekseniz dizel alın derim. Cordoba olabilir...
    Onun yerine vücut ölçüleriniz iri değilse ERA alın binin derim.
    Taş gibi araba.
    15-16 ya alacağınız civic-corolla-astra-focus hep yaşlı olacaktır.
  • Dün cevap veren arkadaşlara teşekkür edemedim. Teşekkür ederim. Yazdıklarınızı dikkatle okuyor ve hafızama kaydediyorum.

Araştırmalarım sırasında (özellikle bu forumda) ELANTRA da seçeneklerim arasına girdi. Kullananlar genelde memnun görünüyor. Fikri olan var mı acaba?
  • Ben senin terinde olsam 20 bin tl'ye kadar bütçe var madem megane 2 alırdım. Özellikle hb olanların fiyatları uygun. Araba full. Türkiye de çok tutulan bir araba. Accent ve elentralardan daha iyi bence. Parça sıkıntısı yaratmaz. Satayım dersen hemen satarsın ama elentrayı elden çıkarması zor.1.6 motorlu olanları 115 bg. İçi çok geniş ve arka diz mesafesi sınıfının üzerinde.Dijital klimalı olanları var
    size aynen katılıyorum.2004 megane ım vardı vergisi yüksek ve benzinli diye sattım broadvay aldım.(araba tercihimden kaynaklanıyor olabilir)servisle akraba oldum.evet parça ucuz ama artık dökülüyor araç.(94 model)yani yıllık 500 tl masraf yapıyorum.stresi ise akıllara ziyan.
    ülkemizdeki yaygın alışveriş prensiplerinden birisi alırken satmayı düşünmektir.en donanımlı arabalar tutulmuyor damgasını yedi mi satmakta zor oluyor haliyle.
    benim kişisel tercihim genişliğinden golayı scenic veya logan mcv .ama ikisinin de artıları var eksileri var.
    bir araçta elektronik ne kadar fazlaysa o kadar uzak durmalısın bana göre.
    bence 1.reno megane 1 2.dacia logan mcv 3.reno scenic 1

Orijinalden alıntı: sakin-adam

merhaba.ben de broadway kullanan ve satmayı düşünen bir memurum.
    aracların başlıca masrafları
    1.mutat servis kontrolleri 2.eksra arızalar 3.bandrol ücreti 4.yakıt tipi
    size aynen katılıyorum.2004 megane ım vardı vergisi yüksek ve benzinli diye sattım broadvay aldım.(araba tercihimden kaynaklanıyor olabilir)servisle akraba oldum.evet parça ucuz ama artık dökülüyor araç.(94 model)yani yıllık 500 tl masraf yapıyorum.stresi ise akıllara ziyan.
    ülkemizdeki yaygın alışveriş prensiplerinden birisi alırken satmayı düşünmektir.en donanımlı arabalar tutulmuyor damgasını yedi mi satmakta zor oluyor haliyle.
    benim kişisel tercihim genişliğinden golayı scenic veya logan mcv .ama ikisinin de artıları var eksileri var.
    bir araçta elektronik ne kadar fazlaysa o kadar uzak durmalısın bana göre.
    bence 1.reno megane 1 2.dacia logan mcv 3.reno scenic 1

Birebir katılıyorum. Herşeyden önce özellikle şehir dışında giderken broadway ne zaman problem çıkarır korkusu hep aklımın bi kenarında var.
    Elektronik aksamın fazla olduğu araçları ben de çok istemiyorum. O yüzden mümkün mertebe modellerin en basit şekillleri daha iyi olur. Tek istediğim hidrolik direksiyon ve klima.
    Broadway kullandıktan sonra güvenlik bile 2. planda kalıyor zaten. Yürüyen teneke neticede. Yıllardır abs airbag yoktu. Allah kazadan korusun ama 1-2 milyar fazladan vermek istemem çok onlara. Dayım araba konusunda bana tavsiye verirken şunu dedi :"abs airbag gibi güvenlik birimleri bir kere lazım olur ama senin hayatını korur mutlaka al..." Belki haklıydı ama kullandığı arabada eps veya asr yoktu. Şimdi bunlar da belki bir kere lazım olur ama hayat kurtarır. Eeee hani nerde? Cevap basit: Ekonomik nedenler ;)
    Neticede güvenliğin sınırı yok. Ama cebin bir sınırı var ;)

• slm. Benimde 95 orta kasa brod. var.Güvensiz dediğinde haklısın. Mesela 60-70 km hızla sert fren yaparsan arabanın arka lastikleri bloke olup yana savuruyor.dikkatli olmak lazım. Bu arada meg. 2 gerçekten broadwayden sonra çok konforlu gelir. Yakıtı tüple çözebilirsin En kısa zamanda değiştireceğim bende. Alacağım şeyler var biraz.
  • Mutluluğu uzakta aramayın, bu modellere yönelin kriterlerinize en uyan araba. Renonun en sorunsuz arabalarından birisi. Megan2 alıp hata yapmayın. Bu arabalarda konfor yol tutuş donanım pek yoktur ama genelde sorunsuzdur, lpg ile uyumludur ve geniş bagajı vardır.

http://www.sahibinden.com/2007_renault_clio_symbol_1_4_authentigue-08WQQaXQQ20028260WQQpXQQdisplayitem

benim anladığım isteğin şunlar

1-geniş kullanışlı yerden kısmen yüksek olsun

2-çıt kırıldım bir araç olmasın arıza cıkartmasın

3-gerekli donanımları olsun klima vs.vs.vs.

4-kullanışlı olsun bagajı vs geniş olsun

5-bakım giderleri düşük ve ekonomik olsun

6-aldıktan sonra beni en az 5 yıl üzmesin sıkıntı cıkartmasın

7-ihtiyaclarımı karşılasın sorunsuzca hizmet etsin.

benim bu şartlarda tavsiyem

0 km. B sınıfı sadan bir araçtır

Dacia Logan Sedan Laureate 1.4 şuanda 21.000 tl ye alınıyor. metalik renk ve alajım jant dahil.

Broadway'den sonra hangi arabaya binilir?

resimdeki aracın aynisi.

tavsiyemde bir kullanıcı olarakdır.

07 model aldım 0 km dizel cok otomobil baktım araştırdım 1 yıla yakın otomobil aradım nelerle karşılaştım

o yüzden belirli ve kişiye göre önemli bütceler ayrılarak yapılacak olan harcamalarda ince eleyip sık dokumak

gerek.

bu araçların bakımları cok uygun periyodik bakımı 110 tl. dizelinkide 175 tl.

ben aldım memnunum skıntısız kullanıyorum ihtiyaclarımı karşılıyor her şekilde

masraf cıkartmıyor süpriz yok zaten garantili 0 km daima benim için öncelik özelliklede uygun otomobil tercih edilecekse..

saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: NİTROUS666

öncelikle kolay gelsin

benim anladığım isteğin şunlar

1-geniş kullanışlı yerden kısmen yüksek olsun

2-çıt kırıldım bir araç olmasın arıza cıkartmasın

3-gerekli donanımları olsun klima vs.vs.vs.

4-kullanışlı olsun bagajı vs geniş olsun

5-bakım giderleri düşük ve ekonomik olsun

6-aldıktan sonra beni en az 5 yıl üzmesin sıkıntı cıkartmasın

7-ihtiyaclarımı karşılasın sorunsuzca hizmet etsin.

benim bu şartlarda tavsiyem

0 km. B sınıfı sadan bir araçtır

Dacia Logan Sedan Laureate 1.4 şuanda 21.000 tl ye alınıyor. metalik renk ve alajım jant dahil.

resimdeki aracın aynisi.

tavsiyemde bir kullanıcı olarakdır.

07 model aldım 0 km dizel cok otomobil baktım araştırdım 1 yıla yakın otomobil aradım nelerle karşılaştım

o yüzden belirli ve kişiye göre önemli bütceler ayrılarak yapılacak olan harcamalarda ince eleyip sık dokumak

gerek.

bu araçların bakımları cok uygun periyodik bakımı 110 tl. dizelinkide 175 tl.

ben aldım memnunum skıntısız kullanıyorum ihtiyaclarımı karşılıyor her şekilde

masraf cıkartmıyor süpriz yok zaten garantili 0 km daima benim için öncelik özelliklede uygun otomobil tercih edilecekse..

saygılar.

Kesinlikle, sizin için biçilmiş kaftan.Zaten aracın pazarlama stratejiside tam dediğiniz özelliklere cevap verecek şekilde planlanmış.
    ● Joao Alves ● Lucas Neill ● Dos Santos ● Leo Franco ●
    ● Made By Curly ●

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.