Şimdi Ara

Broadlink Ev Otomasyon Sistemleri (28. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.121
Cevap
117
Favori
170.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bende yeniyim, bir adet rm pro aldım yakın zamanda. Benim bildiğim rm pro 2 ve rm pro aynı cihaz sadece biri avrupa pazarına diğeri amerikan diye biliyorum(sadece adaptörler farklı diye düşünüyorum) . Birde rm home var, o daha az özellikli ve kasası da çift renkli mesela kırmızı siyah gibi. Yanlışım varsa bilenler düzeltirse sevinirim.

Benim sorumda şu: rm pro da sıcaklık sensörü varmı( broadlink.com.tr var diyor)? Var ise nereden görüyoruz sıcaklığı uygulamada, henüz bulamadım kumanda falan öğretmekle uğraşmaktan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkel2001

Bende yeniyim, bir adet rm pro aldım yakın zamanda. Benim bildiğim rm pro 2 ve rm pro aynı cihaz sadece biri avrupa pazarına diğeri amerikan diye biliyorum(sadece adaptörler farklı diye düşünüyorum) . Birde rm home var, o daha az özellikli ve kasası da çift renkli mesela kırmızı siyah gibi. Yanlışım varsa bilenler düzeltirse sevinirim.

Benim sorumda şu: rm pro da sıcaklık sensörü varmı( broadlink.com.tr var diyor)? Var ise nereden görüyoruz sıcaklığı uygulamada, henüz bulamadım kumanda falan öğretmekle uğraşmaktan.

bende fiyat listeleri var orada rm pro ve rm pro 2 diye bir ayrım gözükmüyor. bende sadece rm pro ve rm home yazıyor.

Sıcaklık sensörü kumanda kliması eklediğinde, kumanda da gözüküyor. Diğer türlü sıcaklık gözükmüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: wellwet

Linki şu (ben 11.11'de 7:38'e almıştım)

http://www.aliexpress.com/item/Remote-Control-Switch-AC220V-1CH-Lighting-Switches-Remote-ON-OFF-Light-Lamp-SMD-Power-Remote-Switch/1379928407.html

Termostat kısmına paralel bağladım, ister elden isten uzaktan kontrol edilebiliyor...

hocam senin bu cihazdan bende almıştım bugün geldim. satıcı sitesinde no,com ve nc leri devrede göstermiş ama sıralaması bendekinden farklı.
    bu yazılarında tam olarak ne anlama geldiği bilmiyorum. kombideki iki telli kabloyu hangi girişlere takmam gerekiyor. yada bunların anlamını basit bir şekilde izah edebilirmisin ? internette baktığımda normal açık devre normal kapalı devre diyor ama kabloların nereye takılması gerektiği fikri bende oluşmuyor !

• marcelor kullanıcısına yanıt
    Ben cihazın bir tarafını şebekeye bağladım (mavi rölenin tersi taraf) diğer tarafını da (mavi röle'nin olduğu taraf) kombinin elle ayarlı termostına paralel bağladım. Bu resimlerde N ve NO nötr oluyorNC Not Connected (3'lü tarafın ortasında kalan yer) COM ise açılıp kapanması istenen besleme.

Kombiye bağlı, elle kontrol edilen termostatı iptal etmek istersen, bu cihazın NO ce COM yazan kısımlarını kombiye giden 2 kabloya bağla, iptal etmek istemezsen aynı bablolar termostata da gitsin. Diğer taraf ise 220'den besleme alsın bu kadar...
  • wellwet W kullanıcısına yanıt
    yani kombiden gelen kabloları no ve com'a bağlıyorum.
  • marcelor kullanıcısına yanıt
    Evet. Bu cihazın çalılma şekli, 220 V şebeke gerilimiyle, 1-250V arası devreleri kapatıp açmak. 2 uclu kısım şebekeye, 3 uclu kısım açıp kapatılacak devreye bağlanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akemals42

quote:

Orijinalden alıntı: accipiter18

Elektrikçiler de işini görecek parça kablolar vardır yada elektrikçiden 1mt köken kablosu iste oda işini görür.
    Uygun 12v adaptör ile resimde görünen + - bağlantı yerine bağla şekilde görünen 1 lamba girişinin yapıldığı yerden 2 kabloyu bağla diğer ucularını diafonun hangi butonunu kullanacaksan o buton uçlarına bağla kolay gelsin

com nd ve nc olaylarını da çözdüm

teşeekkür ederim verdiğiniz bilgiler için
    Broadlink Ev Otomasyon Sistemleri

bu şekilde bağlantı kuracam diafona

hocam bu 2. resimdeki bağlantın hatalı gelmdi bana. @accipiter18 in yöntemini inceleyip dönüş yapıcam sana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afoR1zma -- 28 Aralık 2015; 13:38:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: afoR1zma

quote:

Orijinalden alıntı: akemals42

quote:

Orijinalden alıntı: accipiter18

Elektrikçiler de işini görecek parça kablolar vardır yada elektrikçiden 1mt köken kablosu iste oda işini görür.
    Uygun 12v adaptör ile resimde görünen + - bağlantı yerine bağla şekilde görünen 1 lamba girişinin yapıldığı yerden 2 kabloyu bağla diğer ucularını diafonun hangi butonunu kullanacaksan o buton uçlarına bağla kolay gelsin

com nd ve nc olaylarını da çözdüm

teşeekkür ederim verdiğiniz bilgiler için

bu şekilde bağlantı kuracam diafona

hocam bu 2. resimdeki bağlantın hatalı gelmdi bana. @accipiter18 in yöntemini inceleyip dönüş yapıcam sana.

bence COM NC ND yerlerini tam belirleyemedim bence.

rölenin çalıştığına kanaat getirsem gerisi kolay da.

• akemals42 kullanıcısına yanıt
    Enerji verdiğinizde ve kestiğinizde tik sesi geliyorsa rölede genellikle sıkıntı olmaz. Emin olmak için ölçü aletinizde varsa enerji vererek ve keserek test edebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nihcet

Enerji verdiğinizde ve kestiğinizde tik sesi geliyorsa rölede genellikle sıkıntı olmaz. Emin olmak için ölçü aletinizde varsa enerji vererek ve keserek test edebilirsiniz.

Harici bir 12 volt adaptöre bağladım dediğiniz gibi tık sesi geldi ve normal çalışıyor.
    Ayrıca lambası da yanıyor kumanda ile de kontrol edilebiliyor.
    Peki ben bu diafondan niye elektrik alamıyorum ?
    Yanlış numaralara mı bağlıyorum anlamadım
    6-7 numaralara multimetre ile tutuyorum, düğmeye basınca gösterge sıfırlanıyor.
    bu + ve - kabloları başka numaralara, diğer kabloları 6-7 ye mi bağlsam ne yapsam ?

Alttaki yazı da audio teknik servisinden gelen cevap ;;

As 302 santralde kapı otomatiği santralden bağımsız olarak ayrı trafo ile devre yapılıp doğrudan daire içi cihazınızın 7-8 (gri-siyah) uçlarına bağlanmaktadır.Yani cihazınızın 7-8 numaralı uçlarını birbirine her dokundurduğunuz zaman kapınız açılacaktır.Detaylı bilgi için bizi 444 11 58'den arayailirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akemals42 -- 2 Ocak 2016; 10:53:38 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bangood sitesinden Broadlink Kampanyası

tüm ürünlerde ücretsiz kargo, isteyen 1.60 dolara takip numarası..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akemals42 -- 2 Ocak 2016; 16:58:40 >

• evet toplu olarak bu daha ucuz.

tek tek satsalardı keşke,belki hareket sensoru daha uygun bulabilirdik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akemals42 -- 2 Ocak 2016; 20:58:14 >
    Ne yazıkki diafonlar hakkında bilgim yok. Yardımcı olabilmeyi isterdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nihcet

Ne yazıkki diafonlar hakkında bilgim yok. Yardımcı olabilmeyi isterdim.

çok teşekkürler teklifiniz bile yeterli...

broadlink konusunda her türlü konuda yardımcı olabilirim
    Teşekkürler. Henüz almayı planlamıyorum ama alırsam tecrübelerinizden yararlanmak isterim. Benimkisi meraktan konuyu takip etmek ve elden gelen olursa yardımcı olabilmek.
  • Merhaba arkadaşlar, ben de @nihcet gibi uzaktan takip edenlerim. Evimde Cosa, Logitech akıllı kumanda kullanıyorum.

Uzaktan bakmakla anlaması belki zor ama Broadlink kullananlara sorayım, alıp da iyi ki almışım, olmazsa olmaz dediğiniz bir işlevselliği oldu mu bu ürünlerin?
    Ben bakıyorum ediyorum ama yani işte bu harikaymış dedirtecek bir şey göremiyorum? Yani şu motorlu panjur falan bunlar fazla ütopik çoğu kullanıcıya göre hak verirsiniz ki
    o yüzden gündelik yaşamdaki çok hayat kolaylaştıran ne gibi senaryolarınız oldu yoksa klasik teknoloji tutkunlugu bir virüs bu iş? Dürüst olun ama
  • eozen81 kullanıcısına yanıt
    Tamamen virus :)

Saka bir yana ben home securityi aktif olarak kullaniyorum. Aksam yatarken eve sabah evden cikinca muhakkak aktif edip cikiyorum. Ayrica karanlikta eve girerken senaryo ile kapi sensoru sayesinde evde isik yakiyorum. Boylelikle karanlikta lambanin dugmesini aramakla ugrasmiyorum

Rm pro dan da esim cok memnun. Cocugu uyuturken kumandayi bazen yanina almayi unutuyor. Cocugu uyandirmadan da kumandayi alamiyor ama cep telefonu surekli yaninda oldugundan tv kumanda edebiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cosa'ya verdiğiniz paranoın daha azına aynı işi yapıyoruz, yanına bir sürü şey daha ekleyebiliyoruz mesela ;)
  • Bu cosa nın sahibi en son 3-5 gün içinde broadlink Rm pro benzeri bir ürün üretiyordu
    Herhalde üretime başlarken sesi kesildi hala yerine gelmedi ki uzaktan takip ediyor forumu.

En son mesajım da s1c güvenlik sistemini paylaşmıştım 46 dolar yaklaşık 140 tl civarında.
    Bu fiyata alınabilecek en uygun cepten kontrollü ev güvenlik sistemi.İçiniz biraz daha rahat.

Tüm uzaktan takip eden arkadaşların broadlink.com.tr sitesinde yeralan videoyu izlemelerini tavsiye ediyorum.

Eski adı ile ceptenkontrol yeni adı ile rovline yeni ürünler tasarlamış
    Özellikle kapı kilidi çok ilgimi çekti.fiyat baya pahalı ama
    http://www.rovline.com/akilli-kapi-kilidi-2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akemals42 -- 3 Ocak 2016; 23:17:21 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.