Şimdi Ara

Broadlink Ev Otomasyon Sistemleri (179. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.115
Cevap
118
Favori
167.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 177178179180181
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: justec06

    Merhabalar, dediğiniz gibi ben de epey bir araştırma içerisindeydim gearbestte geçen hafta indirimden çok uygun fiyata RM Pro + aldım. İncelemeye çok vaktim olmadı ancak youtube’da povodu isimli bir kanal mevcut dediklerinizin hepsini denemiş ordan gördüğüm kadarıyla Apple Home Kit’e tanımlanmayan cihazların çalıştırılmasının yolu Raspberry Pi ile kombinlenmesi. Dediğim kanalda birçok çözümü ve kombinasyonu görebilirsiniz.
    Cevap için teşekkürler. Belirttiğiniz videoları izledim ben de yazmadan önce. Google home mini işi tamam. Ben de RM pro siparişi vereyim o zaman. Siriyle çalıştırma aşaşamasını buradan gelecek yardımlarla 2. aşamaya bırakayım. :)
  • Google Home Mini ile Rm Pro ya kayitli IR ve RF senaryolari calismiyor malesef. Tc2 ler calismiyor yine. Ancak rm pro dan bagimsiz sp3, sc1 gibi aletler calisiyor. 20 tane surum denedim, o youtube da ki arkadasin dedigi herseyi yaptim ve yurtdisi forumlarini hatim etmeme ragmen malesef olmuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jabba -- 20 Ocak 2019; 18:55:37 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese selam,
    15-20 gün önce kumandası bozulan media player'ime bir akıllı kumanda ararken aşağıdaki linke bulaştım...
    https://umutsati.wordpress.com/2017/09/26/broadlink-ile-butce-dostu-akilli-ev-ve-otomasyon-rehberi/
    sonrasını hatırlamıyorum. Zaten bir süredir rutinleşen hobilerimden uzaklaşıp farklı bir şeyler de arıyordum.
    Evdeki bütün anahtarları TC2 yaptım. RM pro+, S2C kit, echo dot, 4 adet de 4 kanallı ve kumandalı RF alıcı-verici aldım. DX'den de RM mini3 siparişi verdim ama o henüz gönderilmedi.
    Montajlarımı yaptım. Bu arada konunun baştan 65 sondan da 170'li sayfalarındayım. Bu sürede konuyla ilgili öğrendiğim her şey bu forumdan. Ios'da econtrol, IHC ve alexa kurdum. yeni tanıştığım için programları verimli kullanamıyorum. Forumu okumaya devam ediyorum. En çok da bu güvenlik kiti takımının kullanımını merak ediyorum.
    Benim size sorum bu konuyu dağılmadan öğrenebileceğim Türkçe kaynak neresidir? Güvenlik programının menülerinin, neyin nasıl yapıldığını anlatan bir kaynak var mı?

    Teşekkürler.




  • DeDe_ D kullanıcısına yanıt
    Echo dot hepsini kontrol ediyormu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Echo ile şimdiye kadar yaptığım işlem RM Pro vasıtasıyla TV aç kapa, kanal değiştir, ses aç kapa ve intunein vasıtasıyla yerli internet radyo dinletiyor bize vs. Sabah aklıma geldi deneme yapamadım evin TC2 ile aydınlatmalarını da kontrol edebiliyor olmam lazım. Bunu denerim.
  • Deneyip bilgi verirswn sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozkan559 O kullanıcısına yanıt
    Selamlar, IFTTT uygulaması ile dediğiniz gibi kombinasyoları oluşturabilirsiniz. Uygulamaya girince çok şaşırdım bugüne kadar hiç görmediğim,aklıma gelmeyecek kombinasyoları oluşturmuşlar. Bakmanızı öneririm. Bu arada MP1 ile ilgili sorunu çözdünüz mü prizi almayı düşünüyorum da. Teşekkürler,iyi günler.
  • merhaba. evde rmpro boş boş duruyor. acaba kullanıp da memnun olduğunuz rmpro ile uyumlu kombi oda termostatı işini çözen varmı? ne almalıyız ? kombiye bağlayıp rmpro ile yönlendirebileceğim bir parça lazım.
  • justec06 J kullanıcısına yanıt
    Kardeş bu kanalı biraz araştırdım.
    Raspberry pi 3 e yüklenen home asistant image ı kullanıyorlar.
    Yalnız bu image galiba sadece rm pro ve a1 cihazlarını destekliyor.
    Benim kullandığım ve denediğim iki tane image de ise bir çok cihazını destekliyor. Aynı zamanda apple home kit tabiki..
    http://akemals.site



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akemals42 -- 24 Aralık 2019; 12:55:46 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • akemals42 kullanıcısına yanıt
    Hocam doğrudur sadece izleyici oldum uygulamaya geçemedim komple. Rm pro aldım bir de MP1 akıllı priz yolda, dediniğizi araştıracağım teşekkürler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kendi tasarımım buat içi wifi kontrollu priz. istenilen gün ve zamana programlanabilir. sıcaklık sensörü ile bulunduğu ortamın sıcaklığını 0.001 hassasiyette verir ve telefondan vereceğiniz sete göre prizi otm açıp kapatabilir. 220v ile çalışır. harici adaptöre gerek yok. buat içine rahat sığar. kartın çapı 50mm.bütün kontroller cep telefonu üzerinden yapılır




    Broadlink Ev Otomasyon SistemleriBroadlink Ev Otomasyon SistemleriBroadlink Ev Otomasyon Sistemleri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksijen06 -- 20 Ocak 2019; 12:56:55 >




  • OMERKAHVECİ kullanıcısına yanıt
    Günaydın,

    TC'ler IHC ile eco dot'dan komut almıyor. Zaten IHC içindeki ses servisi bölümünde de nelerin desteklendiği belirtilmiş.
    SP,RM,SC.
  • Arkadaşlar selam,

    yurt dışından kaç dolar sınırıyla alış-veriş yapabiliyoruz. (Broadlink ürünleri için soruyorum)
  • DeDe_ D kullanıcısına yanıt
    Eğer sınırdan kastınız vergi ile alakası ise, broadlink ürününü aliexpress sitesinden alırsanız, satıcı ile mesajlaşarak faturayı 20 $ ya da altında yazmasını rica edebilirsiniz bu sayede vergi ödemezsiniz.
  • Ben bu saticidan aliyorum turkeypost ile 8-9 gunde geliyor. AliExpress'teki mağazalara göz at

    https://s.click.aliexpress.com/e/rknlvat

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar selam,

    Sayfa 119'dayım. Yakında size yetişirim. Yine de sorularla geliyor olacağım.

    Aynı sistemde 2 adet RM pro nasıl kullanılıyor? master olayı falan mı var? SC2 için 1'den çok dedektör kullanılınca bunlara ayrı isim mi veriliyor?

    Bu arada bir paylaşımda bulunayım;
    Forumda bu konuya hiç denk gelmedim. SC2 güvenlik kutusu içine 3,7V 800mA bir telefon pili (paralel) yerleştirdim. Elektrikler kesilse bile 1-2 saat gider diye düşünüyordum. Bu akşam bir deneme yapıyorum adaptör kablosunu çıkardım muhtemelen 1 gün bile gidecek gibi duruyor. RM pro, alexa ve modem de salonda UPS'e takılı. Yani bir güvenlik sistemi elektriğe bağımlı kalmalı mı sizce? Ben hobi olarak yapıyorum ayrı konu... Kutu içinde pil yeri var!

    Bu arada pır dedektör ve kapı switch'i kovalıyorum. senaryolar için en önemli bileşenler bunlar galiba. Alım yapacak olursak takipteyim.




  • DeDe_ D kullanıcısına yanıt
    aynı sistemde 2 veya daha fazla rm pro'ya ayrı ayrı cihazlar tanımlayarak kullanıyosunuz. mesela benim oturma odasında rm3mini, yatak odasında rm pro var. her ikisi için de farklı cihazlar tanımlı.

    elektriğe bağlı olmayan bi güvenlik sistemi güzel ama modemi napıyosunuz? elektrikler kesildiğinde modem de devre dışı kalacak haliyle sistemin size bilgi aktarması mümkün olmayacak.
  • Modem amatör bir UPS'e bağlı. 1 saat kadar besler diye tahmin ediyorum. 1PC, 2 monitör 20dk. gidiyordu.
    18:45'de kabloyu çıkarmıştım. 23:15'de econtrol son pır kaydını almış. yani tam 4,5 saat besledi. Eski bir galaxy ace pili. demek sıfır olsa 1 gün net gidecekti.

    Modem, RM pro, HUB kesintisiz beslendiği sürece sistem çalışıyor. Telefon hattı kesilmiyor.

    2 adet rm pro bağımsız iki sistem gibi çalışacak ben bileşenleri ister paylaştıracağım (TC,SC vs.) istersem aynı anda 2 cihazla da yöneteceğim, tek econtrol üzerinde ikisini de göreceğim diye düşünüyorum?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeDe_ -- 25 Ocak 2019; 8:32:25 >
  • DeDe_ D kullanıcısına yanıt
    bileşenleri paylaşmaktan kastınız nedir anlamadım ama, 2 rm pro olursa e-control ya da ihc, hangisini kullanıyosanız, uygulamayı açtığınızda 2 kumanda göreceksiniz. ve bu kumandalara bağlı RF/IR cihazları.
  • Android telefonda google home ile broadlink kullanabilen varmi biturlu olmuyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 177178179180181
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.