Şimdi Ara

Broadlink Ev Otomasyon Sistemleri (157. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.121
Cevap
116
Favori
171.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 155156157158159
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • e controlde daha stabil çalışıyor senaryolar
  • quote:

Orijinalden alıntı: yifcike

e controlde daha stabil çalışıyor senaryolar
    Hocam ios mu android mi kullanıyorsunuz?
    ios kullanıyorsanız e-control ün 2.7.9 olan en son güncellemesini yaptınız mı?
  • android kullanıyorum
  • wellwet W kullanıcısına yanıt
    Uygulama üzerinden de, direk destek mailine attığım soruların hiçbirine günledir dönüş almadım!
  • Ben artık broadlinkin kendini geliştirceğini düşünmüyorum.
    Aldığım ürünler ile idare ediyorum.
    Daha ilave malzeme de almıyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geliştirmese bile direkt api paylaşsa yine iş görür. Ekstra bir yazılıma gerek kalmadan tüm sorunlar çözülür. Ben api üzerine kendi yazdığım yazılımı kullanıyorum. Mutlu Mesut geçiniyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Airfel klimalarımı kullanabileceğim bir kumanda bulutu var mı . Yani broadlink bulamadı sadece on off yapıyor :( yeniyim ancak lambaları yakıp kapatabiliyorum.

ALdığım anahtarlarda bunlar
    https://www.aliexpress.com/item/EU-UK-Standard-SESOO-1-Gang-1-Way-Touch-Switch-Wall-Light-Touch-Screen-Switch-Flower/32797157607.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.2df24c4dFpBvCY

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cthax -- 22 Haziran 2018; 23:14:16 >
  • Yazmıştım ama göndermemişim sanırım? Mail dönüşü yaptılar, yine kırık bir Çingilizce ile!

"Dear Customer,
    Sorry, the MS1 is not in store now, so there is no enter on the new app version, what's your phone system? If android system, i will send you the old version for work with it, thanks!"

Ne diyeyim bilemedim, Broadlink artık beni şaşırtmıyor! Yarın başka ürünlerini de nedensiz programdan çıkarabilirler!

Saçmasapan bir firma!
  • ekdellal kullanıcısına yanıt
    akemals42 kullanıcısına yanıt
    akıllı ev ürünlerini telefon uygulaması üzerinden kullanmak bana hiç bi zaman cazip gelmedi. telefonumdan uygulamaya girip ışığı açmak/kapamak, kalkıp normal yollarla açmaktan daha zor geliyo hatta. bu yüzden akıllı ev sistemini bu şekilde kullanmıyorum. ama yaratıcı fikirlere açık bi alan. telefonunuzu şarja taktığınızda belirlediğiniz ışıklarınız sönebilir, hatta bunu xx/yy saatleri arasında şarja takarsam sönsün aksi halde bişe olmasın şeklinde süsleyebilirsiniz. nfc etiketlerini kullanabilirsiniz. cep telefonunuzu dışkapıya yapıştırdığınız bi nfc etiketine dokundurarak tüm prizlerin/lambaların kapandığından emin olabilirsiniz. gün doğmadan uyanıyosanız alarmınız çaldığında ışığınızın dim bi şekilde açılmasını kademeli olarak artmasını sağlayabilirsiniz. sesli asistan kullanmayı deneyebilirsiniz. eski bi akıllı telefonu akıllı ev sisteminize dahil edebilir, güvenlik kamerası olarak kullanabilir, evden çıkarken sesli komutla aktif hale getirip eve gelmeden dış kapıya yapıştıracağınız bi nfc etiketiyle, veya telefonunuzu sallayarak, ya da ekrana koyduğunuz bi widgete dokunarak devre dışı bırakabilirsiniz. güvenlik kameranızın hareket algılaması (motion detect) halinde telefonunuza bildirim alabilir ve evde olan biteni canlı izleyebilir, hareket algılanması halinde kamera görevi gören telefonunuzdan mp3-wav vs formatında bi kayıt oynatabilir, dilediğiniz aydınlatmanın yanmasını sağlayabilir, hatta evi kontrol etmesi için önceden hazırladığınız taslak sms'i komşunuza otomatik olarak gönderebilirsiniz. bunların hepsi kullandığınız marka/modele göre, kullanım amacınıza göre, hatta cep telefonu işletim sistemine göre değişir. ama genel anlamda, yapabileceklerinizin pek sınırı yok. bu şekilde ev otomasyon sistemleri daha kullanışlı, daha ucuz ve daha çekici bi hal alabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suleymantosun -- 28 Haziran 2018; 2:40:40 >

• cthax kullanıcısına yanıt
    E kontrol yaziliminda ustte kontrol yazisinin yaninda + ya bas ordan kumanda ekle yi sec acilan panelde kumanda yazisinin saginda buyutec ikonuna tikla ordan bulutta kayitli kumandalari bulabilirsin,

Ayrica kendi klima kumandasinin tuslarini da tek tek ekleyebikirsin. Icon olarak kendi olusturdugun ikonlari kullanabiliyorsun. Png formati olursa daha guzel duruyo

• Herkese merhabalar. Broadlink markasının Rm mini 3 cihazından yeni haberim oldu. Çok da hoşuma gitti almak istiyorum. Kullanan varsa sorularım var cevaplarsanız çok makbule geçer.

Şöyle ki;

1- Şuan İphone kullanıcısıyım. Cihazı genellikle ses ile kontrol etmek istiyorum. Siri ile etkinleşip örneğin “şunu aç bunu kapat” dediğimiz vakit sorunsuzca işe yarıyor mu? Yoksa bu iş için illa ki Google Home uygulamasına mı ihtiyacımız var.

2- Evde şuan kumanda ile çalışan tv,ses sistemi,uydu cihazı ve rgb led var(şu basit rgb ledlerden küçük renkli kumandası olan). Genel olarak bunları bağlamak istiyorum. İleride Xiaomi’nin güvenlik cihazlarını alıp buna entegre etmek istiyorum. Desteği vardır değil mi?

Son olarak kullanan varsa memnunlar mı? Cihazın herhangi bir sorunu var mı?

Ve ek olarak güvenlik kitinden şimdi haberim oldu. Güzel ve ucuz gözüküyor Xiaomi güvenlik kitine göre. Bunuda alabilrim beğendim s1 modelini. S2 modelinde sanırım alarm çalma özelliği var fakat biraz tuzlu. S1 modelini aldıktan sonra nasıl bir senaryo ile alarm çalabiliriz. Benim aklıma ses sistemim geldi fakat daha ilerisine gidemedim bilgim yetmedi :) Bir diğer aklıma gelen senaryo ise eve gelince pır sensör veya kapı sensörünün evdeki ışıkları açması. Şimdi nasıl bir yol izlemem lazım ışıkları yakmak için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi infazci captain -- 22 Temmuz 2018; 23:38:43 >

• infazci captain kullanıcısına yanıt
    hocam merhaba, elimden geldiğince cevaplamaya çalışayım.

-rm mini 3 yerine rm pro'yu tercih ederseniz rf cihazlar açısından ilerde pişman olmazsınız. rm mini 3 sadece IR yani kızılötesi kumandaları tanıyabilir. haliyle rm mini 3 ile kullanacağınız cihazlar aynı odada olmak zorunda. ama rm pro alırsanız (biraz daha pahalı) IR ve RF kumandaları cihazınıza tanıtabilirsiniz. RF frekanslı kumandalar belirli bi mesafeye kadar duvardan geçebilir, yan odadaki basit bi RF kumandalı led ışığı, ya da herhangi bir cihazı kontrol edebilirsiniz. ben bu şekilde evin diğer ucundaki RF kumandalı led ışığı kontrol edebiliyorum, bahsettiğim led ışık şu:

https://www.aliexpress.com/item/LED-String-Lights-5M10M-Outdoor-Christmas-Fairy-Lights-Warm-White-Silver-Wire-LED-Starry-Lights-DC/32691847678.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.61814c4djfIG9Y

-amazon echo olmadan çalışır mı emin değilim, ama telefonunuza amazon alexa uygulamasını indiirip, broadlink ürünlerinizi tanımlayıp alexa'ya komut vermek yerine uygulamanın "echo" özelliğini kullanarak sesli komut verebilir ve cihazlarınızı kontrol edebilirsiniz. (ingilizce olmak şartıyla) bende echo dot2 var, hem direkt olarak alexa'ya konuşarak, hem de telefondaki alexa uygulamasının mikrofonuna dokunup sesli komut vererek evdeki tüm cihazları kontrol edebiliyorum. hatta çoğu zaman echo dot2'ye ihtiyaç bile duymuyorum.

-eğer evinizde boşta yatan bi android cihazınız varsa, ya da android'e geçme düşünceniz varsa, yukarıda belirttiğiniz çoğu şeyi çok rahat bi şekilde yapabilirsiniz. hatta Türkçe komutla bile cihazlarınızı kontrol edebilirsiniz.

-Broadlink için e-control ya da IHC uygulamaları ile senaryolar oluşturabilirsiniz. yani kapı açılırsa ışıklar yansın, hareket algılanırsa şu olsun bu olsun tarzı senaryolar, broadlink'in kendi uygulaması içinde basit bi şekilde oluşturulabilir.

-yine broadlink'in A1 çevre sensörünü de tavsiye ederim. bu çevre sensörü ortamdaki ışık, nemlilik, ses düzeyi, sıcaklık ve nem unsurlarını ölçen bi cihaz. bu cihazla da "sıcaklık 25 derecenin üstüne çıkarsa klimayı çalıştır, nemlilik %40'ın altına düşerse buhar makinesini çalıştır" şeklinde senaryolar oluşturabilirsiniz.

• suleymantosun S kullanıcısına yanıt
    Evde rf destekli ürün yok fakat ileriye dönük olarak alabilirim teşekkürler öneri için. Amazon’dan ziyade Google Home ile de uyumlu çalışıyormuş . Yani ios cihazlar içinde Google Home olunca sanırım onu kullanırım. Şu ısı ölçen aleti gördüm fakat evde klima olmayınca pek işime yarayacağını sanmıyorum hocam. Hem bütçeyide aşıyor biraz. Peki güvenlik ekipmanlarını kullanıyor musunuz? S1 modelini almak istiyorum. Hareket algılama ve kapı sensörü var içinde. Bu sayede hareket alıgılayınca televziyonu vs aç olayını yaparım hem de güvenlik bakımından iyi olur. Evde zaten Xiaomi güvenlik kamerası var. Broadlink ürünleriyle güzel çalışır düşüncesindeyim. Peki server durumları nasıl? Sürekli server çökme durumu var mı? Diğer no name ürünlerde sürekli server gittiği için ne hareket algıladığında mesaj atıyor ne de düzgün çalışıyor.

• infazci captain kullanıcısına yanıt
    aldığınız en basit bir led şerit bile rf destekli çıkabiliyor, bu yüzden ben ilk etapta rm mini 3 yerine rm pro taraftarıyım, tabi bu kullanım yerine ve amacına göre kişiden kişiye çok farklılık gösterir. ben broadlink ürünlerini amazon alexa ile sorunsuz kullanıyorum. hem telefonumla, hem de echo dot2 cihazı ile. aynı zamanda sonoff cihazları da kullanıyorum sisteme entegre olarak. her iki markada da server çökmesi gibi bi durumla henüz karşılaşmadım. her ikisi de amazon alexa ve google home ile sorunsuz çalışıyor. güvenlik kiti almayı düşünüyodum ama sonra gerek duymadım. eski bi android telefonu hareket algılayıcısı/güvenlik kamerası haline getirdim, alexa ile uyumlu şekilde çalışıyor, işimi görüyor.
  • suleymantosun S kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevaplarınız için. En kısa zamanda sipariş vereceğim.

• merhaba arkadaşlar,
    güncelleme esnasında brick olan sp mini 3 üm var. çözümü hakkında fikri olan var mı?
  • Arkadaşlar RM pro + a Arçelik klima kumandasi eklemeye çalışıyorum ama düzgün çalıştırmıyor. Tek tek tuş tanıtma yapıyorum, ilk seferde aç kapa yapıyor, belirlenen soğutma tuşu da çalışıyor ama klima kendi kumandasından kapatılınca Rm pro+ dan tekrar çalıştırmıyor. Arçelik klimayı düzgün çalıştırabilen arkadaş var mi? Varsa buluta klima kodlarını ekleyebilir mi ? Klima kumanda resmini ekliyorum. Multi split klima

Broadlink Ev Otomasyon Sistemleri

• B.E kullanıcısına yanıt
    merhaba,
    bu sorunu çözebildiniz mi?
    Ben sorunsuz kullanıyordum. TÜm aletlerimi de tanıtmıştım ama bir anda sertifika problemi yarattı. Hem model hem de cihaz birbirini görüyor ama eşleştiremiyorum. Nedendir?
  • Merhaba arkadaşlar Google Play'de alexa echo veya muadili bir prorgam yok evde sadece bende BroadLink RM-Pro (3'ncü Nesil) ve buna bağladığım şu var anahtarlarAnahtarlar

Ben koltukta oturduğumda sesle bunu nasıl kumanda edebilirim

(iphone'da bulunan aapple home a bağlayamadım) işi ilerletmek istiyorum şuan sadece telefondan evde (kumandası olan herşeyi) açıp kapıyorum ama bunu sesle nasıl yapacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cthax -- 22 Ağustos 2018; 15:43:53 >

• cthax kullanıcısına yanıt
    siz android mi kullanıyosunuz yoksa apple mı? android kullanıyosanız alexa mobil uygulamasının apk'sını indirip kurmanız gerekecek. amazon appstore adında bi uygulama ile de amazon alexa uygulamasını indirebilirsiniz. ama amazonun sesli asistanı olmadan uygulama kullanılabilir mi bilmiyorum.

eğer android telefon kullanıyosanız tasker+rm pro plug-in+autovoice plug-in kullanarak da sesli komut verebilirsiniz cihazlarınıza.
  • 
Sayfa: önceki 155156157158159
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.