Şimdi Ara

Breville Vcf045 X Prima Latte Kahve Makinesi 1.449,40 TL (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
8
Favori
16.014
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dobruca

teşekkürler hocam yani bu cihazda ya sütlü köpüklü şeyler yapılacak ya da americano içilecek , peki kahve olarak illa espresso kahveler mi kullanmam gerekiyor. şuan filtre kahvemde düzenli olarak kullandığım etiopyayı kullanabilir miyim

Filtre için kavrulmuş kahve ile espresso yapacağınız zaman öğütümü bir tık inceltin ve tampi daha özenli yapın.

Açık kavrum olduğu için su daha hızlı geçer.

Espresso kavrum profili daha koyu olduğu için kavurması biraz zor ve riskli. O yüzden ülkemizde pek fazla single origin çekirdekte espresso kavrum seçeneği yok. Genelde espresso için blendler tercih ediliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yedikeresekiz Y kullanıcısına yanıt

Ben de öyle düşünerek, iki farklı ürün kullandım sonuç aynı oldu. Normalde migros süt kullanıyorum (%3 yağlı), diğer markalara da baktım (Pınar, Torku, Sütaş) hepsi aynı en yükseği %3,5 oranında yağlı. Market sütleri dışında Peynirci Baba'dan yoğurt için aldığım açık sütü (3lt) de denedim sonuç çok farklı olmadı ki bu sütte marketten alırken bile bayağı yağ oluyor üzerinde. Yoğurtta ciddi kaymak yapıyor yani. Ama sonuç değişmedi diyebilirim. Bim'de satılan kahve kreması varmış, sıvı olanlardan acaba onu direkt sütün içine döküp, köpürttürsem nasıl olur? Zararı olur mu bilemiyorum.

Breville Vcf045 X Prima Latte Kahve Makinesi 1.449,40 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GOXIN -- 11 Ocak 2021; 11:30:21 >

• GOXIN G kullanıcısına yanıt

Bulabilirseniz denemenizi öneririm.

Breville Vcf045 X Prima Latte Kahve Makinesi 1.449,40 TL

• yıllarca boilerli portafiltreli manüel espresso makinesi kullandım. kahve öğütmesi dert, arka arkaya kahve yapmak zulüm. portafiltreyi temizlemesi angarya.

ikinci el hafif arızalı saeco tam otomatik makineyi 500 tl'ye aldım. elektronik kartını tamir ettim. sanayiden temin ettim viton oringler ile brewing unit contalarını yeniledim. mis gibi kullanıyorum. 1 tuşa basıyorum espresso hazır. kahveyi kendi öğütüyor, kendi tamp ediyor, her seferinde aynı tat, brewing uniti kendi temizliyor, ayrıca deposu var atık kahveleri biriktiriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi command_4 -- 11 Ocak 2021; 11:51:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GOXIN

Ben de öyle düşünerek, iki farklı ürün kullandım sonuç aynı oldu. Normalde migros süt kullanıyorum (%3 yağlı), diğer markalara da baktım (Pınar, Torku, Sütaş) hepsi aynı en yükseği %3,5 oranında yağlı. Market sütleri dışında Peynirci Baba'dan yoğurt için aldığım açık sütü (3lt) de denedim sonuç çok farklı olmadı ki bu sütte marketten alırken bile bayağı yağ oluyor üzerinde. Yoğurtta ciddi kaymak yapıyor yani. Ama sonuç değişmedi diyebilirim. Bim'de satılan kahve kreması varmış, sıvı olanlardan acaba onu direkt sütün içine döküp, köpürttürsem nasıl olur? Zararı olur mu bilemiyorum.

resimlerde iyi gibi duruyor hocam köpük. tadı olarak naıl hemen sönüyor mu köpük

Kopuk olarak kotu anlaminda soylememistim aslinda. Sadece bazi videolarda izledigimde ozellikle latte art videolarinda daha kivamli bir kopuk var. Acaba bu kadar paraya bu mu oluyor diye sordum. Kopuk hiç sönmüyor bitene kadar hatta beklese bile köpük aynı. Sadece meraktan yazdım.

• VectrAirliness kullanıcısına yanıt

Evet bir de bu var, bunu da yazacaktım ama yag oranı bunda da aynı. Her yerde bulunmuyor, bulursam alıp denemek istiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: VectrAirliness

Bulabilirseniz denemenizi öneririm.

pınar ve sek bunlardan çıkardı ama artık bulunmuyor piyasada. sanırım pek tutmadığı için üretilmiyor olabilir

bende almıştım ama makinem yoktu direk kahveye döküyordum. fark ediyormuydu hocam köpürtme ve kıvam olarak diğer sütlere göre

• quote:

Kopuk olarak kotu anlaminda soylememistim aslinda. Sadece bazi videolarda izledigimde ozellikle latte art videolarinda daha kivamli bir kopuk var. Acaba bu kadar paraya bu mu oluyor diye sordum. Kopuk hiç sönmüyor bitene kadar hatta beklese bile köpük aynı. Sadece meraktan yazdım.

valla hocam ben sütü iyice ısıtıp french press de uzun süre çırptığımda acaip güzel bir kıvam yakalıyorum. ama bayağı bi çırpıyorum sonunda krema gibi oluyor. bu makinde işlem çok hızlı belki o yüzden çok kıvamlı olmayabilir. gerçi üst düzey makinelerde de süt olayı çok farklı değildir diye tahmin ediyorum. fark kahve kısmındadıır

• Escaper kullanıcısına yanıt
    Alınmaz mi yani bu makine

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam köpürtme konusunda en uygun sütü bile alsanız iş yine sizin maharetinizde ve makinenin kapasitesinde bitiyor.

Ben tadından memnunum sek barista evde yoksa normal süt ile yapıyorum bazen ve belki psikolojik belki gerçek ama tadını fark ediyorum.

Genelde getir ve iste gelsinde var ben de oradan alıyorum.

• Escaper kullanıcısına yanıt
    TSK ederim amaz9nda max. 1500 TL onereceginiz kapsulsuz kompakt makine var. Mi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: meddah58

Alınmaz mi yani bu makine

alınırdı. da şimdi fiyatı arttı zaten artık bulunmaz .eski bi model. herkes 1450 iken aldı. breville 2013 den sonra sage markasını çıkardı. bu makine de 2014 yılına ait. son kalanlar bundan sonra avrupada breville zaten bulunmaz artık sage olarak üretiliyor

• GOXIN G kullanıcısına yanıt

Geri ödeme hangi kapsamda yapılıyor hocam. Direkt ödeme yapılan kredi kartına mı geldi?

• Sıcak fırsat başlığında tartışmayın gereksizin biri gelip laf edecek şimdi. forumda kahveyle ilgili çok bilgi var oralarda muhabbet iyi oluyor:

Ana konu
    https://forum.donanimhaber.com/gercek-kahve-keyfi--52382437-809#147386624

Philips tam otomatik makine konusu
    https://forum.donanimhaber.com/philips-saeco-ep4346-ve-diger-modelleri--147127082

Kendi YouTube kanalım: coffee time
    https://www.youtube.com/channel/UCSDMRCVUXUmQukpNmOWy-VA

• serhard kullanıcısına yanıt

Dün mail geldi, ödeme yapılan karta yansıyacakmış, kartı kontrol etmedim henüz.

• Adetli sanırım, piyasaya göre çok uygun.

ECP 3121 De Longhi Kahve Makinesi 899,90 TL

https://www.morhipo.com/delonghi-ecp-31-21-de-longhi-kahve-makin/22885214/detay?rType=4&rKey=58767

ESAM 4500 De Longhi Kahve Makinesi 3.499,90 TL

https://www.morhipo.com/delonghi-esam-4500-de-longhi-kahve-makin/22893031/detay?rType=4&rKey=58767

• quote:

Sıvı kahve kreması Bimde değil de Şok da satılıyor. Ama içeriğin sütle alakası yok. Kopurtme vb amaçlı almayın. Ben filtre kahveye direk döküyorum o kremayı.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.