Şimdi Ara

Brc mi Mtm mi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
1
Favori
37.716
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesutguvenc -- 27 Ocak 2009; 6:53:22 >
  • sayın mesutguvenc gercekten düşünceniz cok güzel diger ustalarımızın sizi örnek almasını cok isterdim başarılar
    quote:

Orjinalden alıntı: mesutguvenc

Sevgili @mavidenizler tuncay bey...

size elbette sözüm yok.markanıza 10 yıla yakın birlikte emek verdik.brc enjektöre de asla tu-kaka demedim diyemem.diyemeyişimin sebebi de markanıza emek vermiş olmam değil.gerçekte çok düzgn 1 cihaz olduğu içindir.
    ama gelin görün ki markanıza 2-3 yıldır emek vermeye çalışan .... kişiyedir sözüm.yine tekrarlıyorum keihin ve brc çok kaliteli enjektörlerdir.Keihini dünyadaki tüm enjektörlerden ayıran özellik tepeden beslemeli ve sessiz çalışmasıdır.bu bakımdan aynı kefeye koyamayacağımız gerçeğini anlatmaya çalışıyorum.

aşıklar atışması benzetmesine gelince öyle olmadığını düşünyorum.bizler aşık gibi yaratıcı olamayız yapabilirliğimiz elimizdeki ürünü araçlara en güzel ve sorunsuz montaj yapmamızla sınırlı.montajını yaptığımız ürünün tüm teknik özelliklerini de elimizden geldiğince en iyi şekilde öğrenip müşterilerimize anlatmalıyız.

• quote:

Orjinalden alıntı: faruksevgili

Daha önce brc de kehin kullanıyordu !

KHEIN enjektörler gaz kalitesine çok hassas. Uzun süreli kötü gazla kullanıma gelmiyor. Piyasada Filitrenin zamanında değişimi yapılmıyor. Bu şartlarda gaz kalitesine çok hassas olan enjektörler nedeniyle ileride başları çok ağrıyacak farkında değiller.

Firma garantiden enjektör değiştirmeyecek, çünü japonlar kabul etmiyor.

bayi 2 yıllık garanti verdiğinden bu enjektörlerin parasını kötü gaz kullanmışsın diye müşteriden almaya çalışacak. Bir sürü problem.

Bunlar daha önce italya' da yaşandı.

Ne diyoruz*? Müşteri memnuniyeti sağlamak uzun bir süreç. Lafla olmuyor.
    Kaliteyi de zaman belirliyor..

Alıntımdan anlaşılacağı gibi ben enjektöre kaka demedim, Daha önce bizimde kullandığımızı yazdım, bırakma nedenimizide.
    Ülkemizdeki gazın kalitesine ve kullanıcıların duyarlılığına eleştiri yaptım,
    Enjektörlerin garantisinin konusunda endişemi dile getirdim. Yetkilide çıkıp garanti sözü verdi . Acaba bunları yazmasaydım garanti süreci nasıl çalışacaktı.
    Bütün bunlarıda yazmayabilirdim, nedenmi yazdım.
    Bir ithalatcı firma yetkilisinin burada topic açacağı yerde sanki kullanıcıymış gibi insanları kandırmasına şaşırdım ve niye başlığı BRC mi MTM mi diye açtı, yıllarca BRC sattıkları halde.
    Niye hiç kimse bu konuda yazmadıda bana takıldı bunuda anlamış değilim.

• Konu enjektör olunca ben de bir iki kelime karalıyayım dedim:)
    LPG, CNG enjektörleri, bunların test ve ölçüm düzenekleri ile uzun bir süredir meşgul olan bir kişi olarak şunu belirtmek isterim ki bir enjektörü kaliteli yapan faktörler onun sesli yada sessiz çalışması, boyutları, üstten, yandan ya da alttan beslemeli olması değildir.
    Kaliteli bir enjektörün özelliklerini şöyle sıralıyabiliriz:

1) Açma zamanı(milisaniye) vs akış oranı(debi) grafiğinin lineer karakterde olması.
    2) Enjektörün kararsız akış bölgesinin ya da ters karakterli akış bölgesinin mümkün olduğunca kısa sürede bitmesi,mümkünse böyle bir bölgenin olmaması.
    3) Açma ölü zamanının(tepki süresi) ve kapatma ölü zamanının birbirine eşit ve mümkün olduğunca kısa olması.
    4) Akış oranının, enjektör sıcaklığından en az etkilenmesi.
    5) Enjektörün akış oranının, çalışma hayatı boyunca en az değişmesi.
    6) O markanın ürettiği aynı tipteki tüm enjektörlerin eş akış oranına sahip olması, yani enjektörlerin aynı akış karakterine sahip olması, farklılık olmaması.
    7) Akış oranının, enjektör sürme voltajındaki değişimlerden en az etkilenmesi. Aynı açma süresinde, 11V akü voltajında da 14V akü voltajında da yakın akış oranları vermesi.
    8) Akış oranının, enjektörün girişi ve çıkışı arasındaki fark basıncından en az etkilenmesi.
    9) Enjektörün hareket eden parçalarının gazla en az teması.
    10) Uzun ömürlü olması.

Piyasadaki enjektörleri inceleyecek olursak;

RAIL, VALTEK, ECOTECH gurubu:

Bu enjektörlerin en büyük dezavantajı, hareket eden parçalarının büyük ve ağır, bobinlerinin büyük dolayısıyla yüksek indüktanslı olmasıdır, elektriksel ve mekanik zaman sabitleri yüksektir ve dolayısıyla ölü zamanları 3 ms. civarındadır ki oldukça yüksektir. Kararsız bölgeleri de uzun sürer.
    Bu enjektörler 6. maddedeki eşit karakterlilik konusunda da iyi değillerdir. İki enjektör arasında %10 gibi farklılıklar gördüğüm olmuştur ki bu da aynı aracın iki silindirinin birbirine göre %10 farklı miktarlarda gazla beslenmesi demektir.
    Hareket eden tüm parçaları gazla temas eder ancak çalışma toleransları (boşluklar) fazla olduğu için kirli gazdan etkilenmezler.
    Basittirler, tamirleri mümkündür ama tamir için sökülüp takılınca eşitlikleri büsbütün bozulur.
    Bunlar dışındaki maddelerde iyidirler, ucuzdurlar.

MATRIX :

Bu enjektörün en büyük dezavantajı, geçiş pasajlarının çok dar olması, gazla birlikte gelen parafin olefin ve yağın içinde birikmesi ve dolayısıyla da kirli gazdan etkilenmesidir. Hareketli parçaların tümü gazla temas eder. Tamiri kısmen mümkündür. Bunun dışındaki maddelerin tümünde çok iyidir.
    Özellikle bu enjektör 0.5 ms. gibi bir ölü zamanla hız rekorunu elinde bulundurur. Karasız bölgesi yoktur, 0.5 ms. den sonra direk lineer karakter gösterir.
    Bence piyasadaki en iyi enjektördür, favorim bu enjektör:)

KEIHIN :

Pistonlu yapıdadır, çalışma toleransları düşüktür(piston ve gömlek arasındaki boşluk az), tüm hareketli parçalar gazla temas eder. Piston üzerinde gaz geçişini sağlayan küçük delikler bulunur. Kirli gaz hem pistonla gölek arasını doldurarak kirletmek suretiyle sıkışmalara hem de daha ağır durumlarda bu delikleri tıkayarak tıkanmalara sebep olabilir. Tamir kısmen mümkündür. Bunun dışındaki maddelerin tümünde çok iyidir. Pahalıdır.

BRC :

Tamiri mümkün değildir. Hareketli parçalar gazla temas etmez dolayısıyla kirli gazdan etkilenmez. Belirtilen maddelerin tümünde çok iyidir. Pahalıdır.

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesutguvenc -- 15 Ocak 2009; 15:26:23 >
  •  Brc mi Mtm mi?

Brc mi Mtm mi?

Mesut Ustanın cycle hesabı laboratuar şartlarındadır. Araçların katalogda verdiği yakıt tüketim değerlerine benzer. Yazdığını belgelemen lazım.
    Tüm dünya 100.000 km 300 milyon cycle hesabı yapar. Bu nedenle herkes 100.000 km garanti verir.
    Üstelik prins kataloğunda ne hikmetse sadece 290 milyon cycle yazar. 240.000 km ve 2 yıl limitsiz garanti cümlesi çıkarılmış.. Acaba nedendir??
    Enjektörler Japonya' da farklı, Avrupa' da farklı mı çalışır?

http://www.prinsautogas.com/view_attachment/2/VSI-LPG_English.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faruksevgili -- 15 Ocak 2009; 14:13:03 >

• Mesut Ustanın bugün saat 12:08:53 teki mesajını saat 14:13:03' te yukarıdaki cevabı yazmıştım.
    Mesut Ustamız saat 15:26:23' te benin cevap yazmak gereği duyduğum mesajını sildiğini görüyorum.

"Kaliteyi zaman belirler" diyelim artık işimize bakalım.
    Artık bu konuya mesaj yazmıyorum.
  • -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesutguvenc -- 27 Ocak 2009; 6:52:26 >
  • barış sağlandımı
  • -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesutguvenc -- 27 Ocak 2009; 6:51:50 >
  • Barış sağlanmıştır. Herkese hayırlı işler. Müşterilere yoğunlaşalım..
  • zaten bilgi ve fikir savaşı olmuş
  • -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesutguvenc -- 27 Ocak 2009; 6:51:10 >
  • 2007 EN ÇOK PAYLAŞAN BAYİİ ÖDÜLÜ Bende :)
    2008 ide size verirler inşallah.
  • -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesutguvenc -- 27 Ocak 2009; 6:50:36 >
  • Oscar ödüllerinde bu yıl biz de iddialıyız
    quote:

2007 EN ÇOK PAYLAŞAN BAYİİ ÖDÜLÜ Bende :)
    2008 ide size verirler inşallah.

• @mesutguvenç
    Teşekkürler
  • Araya girmiş gibi olacagım ama (LINCONLN NAVİGATOR)olayını hatırlar gibiyim hastanelik olmuştu böyle bir başlıgı vardı
    quote:

2007 "EN SORUNSUZ BAYİİ" ödülünü de sanırım o yıl içinde 7 tane toplam montaj yapmış "....." bayiiniz almıştı.Kriterleriniz nedir ne değildir beni ilgilendirmiyor açıkçası.Lincoln Navigator topiğinden hatırlayabilirsiniz sanırım @faruk sevgili üstadım:::)))))Distrübütör firmanız ülkemizdeki sektörel en profesyonel yapılanan şirketlerden biri.Başarılarınızın devamını diliyorum efendim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: m_kan

Araya girmiş gibi olacagım ama (LINCONLN NAVİGATOR)olayını hatırlar gibiyim hastanelik olmuştu böyle bir başlıgı vardı
    quote:

2007 "EN SORUNSUZ BAYİİ" ödülünü de sanırım o yıl içinde 7 tane toplam montaj yapmış "....." bayiiniz almıştı.Kriterleriniz nedir ne değildir beni ilgilendirmiyor açıkçası.Lincoln Navigator topiğinden hatırlayabilirsiniz sanırım @faruk sevgili üstadım:::)))))Distrübütör firmanız ülkemizdeki sektörel en profesyonel yapılanan şirketlerden biri.Başarılarınızın devamını diliyorum efendim...

@m_kan

Bazı aktörler ömrü boyunca film çeker ama oskara aday olamazlar
    Bazı aktörler ise tek film ile oskar kazanırlar.
    Bunu gören üvertürler mazideki geçmişi kurcalarlar.
    bunu gören seyirciler ise kültürlerine yada beyinciklerinin erdiğince göre bu olayı yorumlarlar
    Ama ödülün sahibi otoriteler tarafından belirlenmiş ve değişmezdir
    Saygılarımla...

• quote:

@m_kan

Bazı aktörler ömrü boyunca film çeker ama oskara aday olamazlar
    Bazı aktörler ise tek film ile oskar kazanırlar.
    Bunu gören üvertürler mazideki geçmişi kurcalarlar.
    bunu gören seyirciler ise kültürlerine yada beyinciklerinin erdiğince göre bu olayı yorumlarlar
    Ama ödülün sahibi otoriteler tarafından belirlenmiş ve değişmezdir
    Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talfar -- 18 Ocak 2009; 0:34:45 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.