Şimdi Ara

Brava SX Rölanti Dalgalanması Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
6.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Brava SX 2001 model kullanıcısıyım. Aracımdan memnunum ancak araç vites değiştirme esnasında boşa alındığında ve sabahları rölantideyken deviri aşırı derecede yükseliyordu. Sonraları gaz kelebek boğazını Würth'ün bi spreyiyle temizlettim. Sorun biraz düzeldi gibi. Ancak tam olarak çözüldüğü söylenemez.

Yorumları okudum
    (a) bazıları boğaz motorda değil sökülüp öyle temizletilmeli diyor,
    (b) bazıları temizlik sonrası adaptasyondan bahsediyor,
    (c) Benim güvendiğim bi ustada hiç elletme bu şekilde idare et biraz düzeldiyse elletirsen iyice bozarsın diyor...

Merak ediyorum siz ne diyorsunuz?

a mı? b mi? c mi? Yoksa d (diğer) mi?

• D şıkkı diğeri....Brava bravo marea ve marea başlıkları altında belki bin defa yazıldı çizildi...Hiç zaman kaybetme arabada lpg varsa ve sorun boğaz kelebeği vs gibi parça sıkıntısı değilse rolantiye giden şasi kablosunu kalınlaştırarak sorunu kökten çözebilirsin..3-4 sene oncesinde bu sorun çok fazla idi ve kimse çözümünü bilmiyordu bu yüzden aracına 2 milyar masraf edenide biliyorum sorunu çözemeyen...Tarifleri nasıl yapılacağı hepsi forumda mevcut
  • quote:

Orijinalden alıntı: zugasi_berepe

D şıkkı diğeri....Brava bravo marea ve marea başlıkları altında belki bin defa yazıldı çizildi...Hiç zaman kaybetme arabada lpg varsa ve sorun boğaz kelebeği vs gibi parça sıkıntısı değilse rolantiye giden şasi kablosunu kalınlaştırarak sorunu kökten çözebilirsin..3-4 sene oncesinde bu sorun çok fazla idi ve kimse çözümünü bilmiyordu bu yüzden aracına 2 milyar masraf edenide biliyorum sorunu çözemeyen...Tarifleri nasıl yapılacağı hepsi forumda mevcut

Sağol kardeşim... İşte farklı bir cevap daha :)

Ama söylediklerin zor şeyler görünmüyor. Denenebilir yani binlerce lira masraf yapmaktan iyidir :)
    Ama aradım dediğin gibi anlatım göremedim kardeş. Ne diye aratacaz o kablo değiştirme işini?

DÜZENLEME:
    Çözümü buldum galiba arkadaşlar. Deneyeyim sonucu bildiririm... Link;
    http://forum.donanimhaber.com/m_34929037/tm.htm
    Arkadaşım sana da teşekkür ederim şimdiden. Bu en mantıklısı gibi geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VSaBaH -- 11 Nisan 2011; 13:06:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: vsabah

quote:

D şıkkı diğeri....Brava bravo marea ve marea başlıkları altında belki bin defa yazıldı çizildi...Hiç zaman kaybetme arabada lpg varsa ve sorun boğaz kelebeği vs gibi parça sıkıntısı değilse rolantiye giden şasi kablosunu kalınlaştırarak sorunu kökten çözebilirsin..3-4 sene oncesinde bu sorun çok fazla idi ve kimse çözümünü bilmiyordu bu yüzden aracına 2 milyar masraf edenide biliyorum sorunu çözemeyen...Tarifleri nasıl yapılacağı hepsi forumda mevcut

Sağol kardeşim... İşte farklı bir cevap daha :)

Ama söylediklerin zor şeyler görünmüyor. Denenebilir yani binlerce lira masraf yapmaktan iyidir :)
    Ama aradım dediğin gibi anlatım göremedim kardeş. Ne diye aratacaz o kablo değiştirme işini?

DÜZENLEME:
    Çözümü buldum galiba arkadaşlar. Deneyeyim sonucu bildiririm... Link;
    http://forum.donanimhaber.com/m_34929037/tm.htm
    Arkadaşım sana da teşekkür ederim şimdiden. Bu en mantıklısı gibi geldi.

Rica ederim.Ordada yazıyor zaten hepsi..Elektirikçinin yarım saatini alır 15-20 tl masrafı olur.Arabada tüp varsa illaki zaten suan yapmasada ilerde mutlaka yapar bu arabaların kronik sorunudur rolanti dalgalanması çünkü şase bağlantıları zayıf.Ama iş bilmez ustaya düşersen onu değiştir bunu değiştir çok uğraşırlar

• quote:

Rica ederim.Ordada yazıyor zaten hepsi..Elektirikçinin yarım saatini alır 15-20 tl masrafı olur.Arabada tüp varsa illaki zaten suan yapmasada ilerde mutlaka yapar bu arabaların kronik sorunudur rolanti dalgalanması çünkü şase bağlantıları zayıf.Ama iş bilmez ustaya düşersen onu değiştir bunu değiştir çok uğraşırlar

Eyvallah kardeşim Allah razı olsun... Yaptırınca sonucu mutlaka paylaşacağım burada... Başkaları da çok paralar bayılmasınlar ustalara :)
  • Arkadaşın dediğine katılıyorum bendede 2000 model brava sx var şase kablosunu kalınlaştırdım rölanti sorunundan kurtuldum ancak bu seferde sabah çalıştırırken yani motor soğukken cikle devreye girmiyo ustaya gittim kablodan yapıyo dedi varsın yapsın 3-5 dakika ayağım gazda kalsa nolcak brava ya değer. İnşallah sende böyle sorunlar olmaz.Saygılar
  • merhaba arkadaşlar.
    bende 2000 model brava 1.6 16v var. aracımda tartarini marka lpg var. sizin yazdıklarınızı okudum. benim sıkıntımda sizinki gibi ama benimkinde tek fark stop ediyor arada. Mesela şehir içinde gidiyorum karşıda ışık kırmızı ayağımı gazdan çekiyorum motor freni ile o anki vitesle ışıklara yaklaşıncaya kadar gidiyorum ışıklara yaklaşınca debriyaja bastığım zaman devir saati düşüyor araba ya toparlıyor ya da stop ediyor. geçenlerde çevre yolda bastım gaza motoru az sıkıştırdım dönemece geldiğimde frene bastım debriyaja bastım araba stop etti direksiyon kilitlendi fren kilitlendi. arabanın buji, ateşleme bobini, buji kablolarını, gaz kelebeğini falan hep değiştirdim. ama gene aynı ya yüksek devirde yapıyor yada düşük devirde yapıyor. bugün şu kablo meselesini yaptırdım. ama büyük ihtimal gene aynı farklı fikirleri olan arkadaşlar var mı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    fiat marea hareret sorunu??
    16 yıl önce açıldı
    Corolla rolanti sorunu
    17 yıl önce açıldı
    Corolla Rölanti Sorunu
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.