Şimdi Ara

...:::: BRAVA & BRAVO & MAREA ::::... (922. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24.112
Cevap
50
Favori
1.658.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 920921922923924
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: brava16sx

yağımı yeni değiştirdim,bujilerim tek tırnak ngk 7000 km dır kullanıyorum(iyi durumdalar),hava filtreside iyi durumda,lpg yide yaklaşık 6000 km önce taktırdım landy renzo marka,yani bütün bunlar ideal durumda şuanda..bi bilgisayara bağlatmak kalıyor geriye.servise gidip bi bağlatayım bakalım. ama ben debriyaj kısmında bi problem oldugunu düşünüyorum,çünkü titretme oldugu sırada (ayağımı debriyajdan çekerken) debriyaj ayağıma vuruyoo,sanki ayağımı kuş gagalarmış gibi titretiyo..

depriyaj baskı balatasında eğrilme olmuştur ondan yapar , çok yukarda kavramıyorsa daha bitmemiştir.titremeden rahatsız olmuyorsan devam edebilirsin..

Orijinalden alıntı: sbenlioglu

arkadaşlar selam... brava'mın yağ değişim zamanı geldi ilk defa yağ değiştireceğim hangi yağı tavsiye edersiniz. saygılar.

Selenia yada castrol magnatech 10-40 başkasına bakma sakın

teşekkürler yorumlarınız için,biraz daha idare eder sanırım...triger de degışmesı lazım onla bırlıkte halletcez artıkk, biraz üzcek bizi ama sağlık olsunnn...

dostum bence baskı balatayı daha elletme gerek yok bosa masrafa

Orijinalden alıntı: bornovali89

quote:

teşekkürler yorumlarınız için,biraz daha idare eder sanırım...triger de degışmesı lazım onla bırlıkte halletcez artıkk, biraz üzcek bizi ama sağlık olsunnn...

dostum bence baskı balatayı daha elletme gerek yok bosa masrafa

Katılıyorum çok doğru.

pekalaa balatanın bu durumda olmasııı ne gibi zarar getirir bana???? yakıtı çekişi filan çok etkilermi?

çok fazla degısen bır sey olcagını sanmıyorum ha az yaksın dıyosan gıt lpg servısıne ayarı kıstır
    çok fazla koku salmaya başladı ani hareketlerde yanık yanık
    geçen bursa servise sordum getirsem değiştirseniz ne tutar baskı balata set
    200 parçalar dedi 200 işçilik dedi
    bende tmm dedim çıktım bu ne yaaaaaaaaaaaaaa
    farka bak :D
    napsakki ya balıkesirde yada bandirmada dahamı ucuz olar bu şeyler acaba
    yağlarıda değiştircem filtreler değişti

Orijinalden alıntı: MyVille

merhabalar beyler
    nihayetinde bende debriyajı yedim gibi :D:D
    çok fazla koku salmaya başladı ani hareketlerde yanık yanık
    geçen bursa servise sordum getirsem değiştirseniz ne tutar baskı balata set
    200 parçalar dedi 200 işçilik dedi
    bende tmm dedim çıktım bu ne yaaaaaaaaaaaaaa
    farka bak :D
    napsakki ya balıkesirde yada bandirmada dahamı ucuz olar bu şeyler acaba
    yağlarıda değiştircem filtreler değişti

150 debrıyaj set 120de ıscılık olması lazım dostum

Orijinalden alıntı: edoot

kalkanken özellikle motor sogukken titreme benim bravamda vardı debriyaj seti degiştirdim sorum kalktı arababım çekişide çok iyi oldu.

Ben de aracı ilk aldığımda ne olur ne olmaz diyerek trigerler birlikte baskı balatayı da değiştirmiştim. Özellikle ilk çalıştırmada aracı kaldırırken insanı sinir eden bir titreme vardı. Baskı balata bitik değildi ama titreme oldukça fazlaydı. Opar yani orjinal diye satılan baskı balata 100-120 TL arası,gerçek orjinal olanı ise 230 TL idi. Ve benim hangisini taktırdığımı demeye gerek yok sanırım.. Şimdi en soğuk havada bile ilk çalıştırmada yürümem gerekse bile tık yok..Şanzıman yağı da önemli diye düşünüyorum ve her 10.000 Km'de normal yağ değişimi yapılırken Calcutta Hoca'nın emri üzerine Tutela ZC 75'le değiştiriyorum..

• 13.000 kmdir kullanıyorum aaracımı,ustayaa her gıttıgımde özellikle soruyorum şanzıman yğını değiştireyımmı dıye, ısrarla şanzıman yagı öle kolay koly degışmez sadece eksilirse tamamlanır dıyor.. napalım degiştirelımmı brava_alanya. ne gıbı faydası olur.benım vıtes gecışlerı biraz zor oluyo.bı faydası olurmukı degişsek?

kardeş trigeri değiştiriceksen yetkili servisde değiş çünkü ben normal bir yere gittim değişmek için komple kayışlarla beraber değiştirdim adam trigerin sentesini ayarlayamadı bunuda nerden anladım araba çok yakıyor 25 metrelik rampayı benzinli olduğu halde zor çıkdı tekrar aynı yere gittim usta dedim bak sen bunu değiştirdin ama bu araç fazla yakmaya başladı performansdan düştü 25 metrelik rampayı çıkamadım falan neyse bu kullandı arabayı bişey yok dedi neyse ben biraz daha kullandım baktım gene aynı gittim adama usta ben bir kaç servise sordum hemde yetkili servise bunun trigeri değiştik böyle yapıyo diye servisler senteden dediler adam suçunu kabullendi neyse üst sokağında hondacı vardı orda bunun aparatları varmış gittik adama yarın gel dedi bugün birine verdim aparatları dedi tamam yarın kaçda geleyim dedim 10 da gel dedi neyse sabah oldu gittim dükkanına o usta yok cenazesi varmıç saat 3 de gelicekmiş yarın gel diyorlar bana dedim ulan sizmisiniz beni sallayan bidaha gelirim ben size çıkdım ordan neyse gittim yetkili servisine he önceki yerede triger set devir daim pompası bide kayışlar takım olarak değiştirmişim 470 papel para bayılmışım beni sallıyorlar servisdeki usta sordu bana nasıl yaptılar ayarı valla usta 1 nci pistonun bujiyi çıkardı üstüne torna vida koydu altdanda kayışa işaret koydu başladı çevirmeye usta güldü dedi gel sana aparatları gösterim dedi bi dünya aparatı var neyse söktüler usta dediki ayarı 2 diş atlamış bunun ayarı yaparım ama seninkileri takarsam garanti dışı olur sıfırdan takıcaz dedi 90.000 km de servis garantisi olur dedi peki dedim değiştirdim onu değiştirmişken krank sensörü gitmek üzere onuda değişelim dedi söktü gittim dışarıdan aldım 25 tl magnet marelli bu dedi arıza yaparsa aracın hayatda çalışmaz dedi değiştik onuda neyse 370 papel tuttu ordada ama arabam saat oldu maaşallah şimdi gaza dokunduğumu 1600'ün hakkını veriyor yani bundan feyz alın arkadaşlar bu ustayım diye gezinenlerin yüzünden başımıza neler geliyor bidaha o servise değil triger arabanın yağını bile değiştirtmem arkadaşlar mekanik işini ya çok iyi bir ustaya yada yetkili servisine yaptırın üç kuruş için kendinizi üzmeyin hayat kısa hem yetkili servis her yaptığın işin arkasında ister istemez durmak zorunda hadi şimdi trigerim kopsun kim değişti bunu yetkili servis gel bakalım kardeşim 90.000 km garantili bu hiç kem küm etmeden değişirler emin olun hayat acımasız para zor kazanılıyor herhez başından geçenleri yazarsa emin olun çok şey kazanırız burda.....

2001 Model Ford Fiesta Flair 1.25 16v/ Benzinli

1989 Model Ford Taunus 1.6.8vGL /Benzin + LPG Lovato

Hp Pavilion dv6 Intel Core Duo 2

Nokia N8 12 megapiksel
  • quote:

13.000 kmdir kullanıyorum aaracımı,ustayaa her gıttıgımde özellikle soruyorum şanzıman yğını değiştireyımmı dıye, ısrarla şanzıman yagı öle kolay koly degışmez sadece eksilirse tamamlanır dıyor.. napalım degiştirelımmı brava_alanya. ne gıbı faydası olur.benım vıtes gecışlerı biraz zor oluyo.bı faydası olurmukı degişsek?

Ustaların dediğine saygım var ve dediğini desin ama sen yine de ilk iş Tutela ZC 75'le değiştir şanzıman yağını.Sonrasında duruma göre kendin karar verirsin.Calcutta Hoca söylemeden önce pek tınlamazdım ama onun tavsiyesiyle kullanmaya başladım.Gerçekten Tutela ZC 75 normal şanzıman yağından çok çok farklı.. 3.vitesle gaza asılıp tam 4. vitese katacağım sırada çukura girmiştim ve dördüncü vitesi bir kaç gün kullanamamıştım.3'ten direk 5. vitese katıyordum.Bir kaç kez nüksetti bu durum.Araç 4. vitese girmiyor,girse de bırakmıyordu. Ustanın dediğine göre şanzıman açılmalı ve senkromejler gözden geçirilmeliydi. Tam da bu arızanın olduğu sırada Calcutta Hoca şanzıman yağı için Tutela'yı tavsiye etti.Hemen 75 TL bayılıp aldım.Sonuç? Aşırı,fazla mükemmel.. Yani diyeceğim odur ki 10.000 Km'de değiştirmeseniz bile Brava'nızın şanzıman yağını ilk fırsatta TUTELA ZC 75'le DE-ĞİŞ-Tİ-Rİ-NİZ!!!
  • son derece haklısın night blue34 kardeş,benım önceki yorumlarım denk geldıyse belkı okumuşundurr,kesinlikle bundan sonraaa servisciyim ben,çünkü bızım arabalardann çok anlayan usta yok,geçen kalorıfer petegı değiştirdimm sanayıde ustanın hanıgısıne gıttıysem ön göğüslük sökülmesınden bahsedıyooo,yuh dedım yaaa anladım kı ordaaa; bızım arabalardan gercekten anlamıyolar... neyse en sonunda gittim servisteki ustayla arkadaş oldukdaa bi akşam aldım ustayı ıkı dakkada dışarda değiştiriverdii şimdi saat gibi maaşallahh,ama öyle daha önemli parçaların değişiminde,triger gibi krank gibi baskı balata gbi... kesin servisee giderim,sanayıyle arasında yuzde 30 yuzde40 fazla ama kafam rahat ben o aradakı farkı rahatım için verdim derim geçerimmm...

Orijinalden alıntı: Brava_Alanya

quote:

13.000 kmdir kullanıyorum aaracımı,ustayaa her gıttıgımde özellikle soruyorum şanzıman yğını değiştireyımmı dıye, ısrarla şanzıman yagı öle kolay koly degışmez sadece eksilirse tamamlanır dıyor.. napalım degiştirelımmı brava_alanya. ne gıbı faydası olur.benım vıtes gecışlerı biraz zor oluyo.bı faydası olurmukı degişsek?

Ustaların dediğine saygım var ve dediğini desin ama sen yine de ilk iş Tutela ZC 75'le değiştir şanzıman yağını.Sonrasında duruma göre kendin karar verirsin.Calcutta Hoca söylemeden önce pek tınlamazdım ama onun tavsiyesiyle kullanmaya başladım.Gerçekten Tutela ZC 75 normal şanzıman yağından çok çok farklı.. 3.vitesle gaza asılıp tam 4. vitese katacağım sırada çukura girmiştim ve dördüncü vitesi bir kaç gün kullanamamıştım.3'ten direk 5. vitese katıyordum.Bir kaç kez nüksetti bu durum.Araç 4. vitese girmiyor,girse de bırakmıyordu. Ustanın dediğine göre şanzıman açılmalı ve senkromejler gözden geçirilmeliydi. Tam da bu arızanın olduğu sırada Calcutta Hoca şanzıman yağı için Tutela'yı tavsiye etti.Hemen 75 TL bayılıp aldım.Sonuç? Aşırı,fazla mükemmel.. Yani diyeceğim odur ki 10.000 Km'de değiştirmeseniz bile Brava'nızın şanzıman yağını ilk fırsatta TUTELA ZC 75'le DE-ĞİŞ-Tİ-Rİ-NİZ!!!

calcuttayla ruhumun u az bi süredir tanıyorum, fakat dediklerine itimadım var,öyle diyolarsa vardır bildikleri bişi,ayrıca sende kullanımdan memnunsan,bizede ilk fırsatta değiştirmek kalıyorrr:))

son derece haklısın night blue34 kardeş,benım önceki yorumlarım denk geldıyse belkı okumuşundurr,kesinlikle bundan sonraaa servisciyim ben,çünkü bızım arabalardann çok anlayan usta yok,geçen kalorıfer petegı değiştirdimm sanayıde ustanın hanıgısıne gıttıysem ön göğüslük sökülmesınden bahsedıyooo,yuh dedım yaaa anladım kı ordaaa; bızım arabalardan gercekten anlamıyolar... neyse en sonunda gittim servisteki ustayla arkadaş oldukdaa bi akşam aldım ustayı ıkı dakkada dışarda değiştiriverdii şimdi saat gibi maaşallahh,ama öyle daha önemli parçaların değişiminde,triger gibi krank gibi baskı balata gbi... kesin servisee giderim,sanayıyle arasında yuzde 30 yuzde40 fazla ama kafam rahat ben o aradakı farkı rahatım için verdim derim geçerimmm...

SÖYLEDİKLERİMİ ANLADIĞINA SEVİNDİM İNŞALLAH HERKEZ DEMEK İSTEDİĞİM ŞEYİ İNKİŞAF ETMİŞTİRLER BİDE SENİN ŞANZIMANDA SORUNUN VARMIŞ BENDEDE VARDI SANKİ PRİZDİREK BİLYASINDAN GELİR GİBİYDİ YETKİLİ SERVİSİNDEN TRİGERİ DEĞİŞTİRİRKEN ŞANZIMANA YAĞ İLAVE ETTİK USTA BENİM DEVRİYAJDAN SES GELİYOR NEDİR DEDİM BU NASIL DEDİ DEBRİYAJA BASINCA SES KESİLİYOR DEBRİYAJ BİLYASINDANDIR DEDİ BENDE FİESTA VARDI ONDADA AYNI SORUN VARDI PRİZDİREK BİLYASI OLDUĞUNU TESPİT ETMİŞDİM DEDİMKİ USTAYA SEN BANA 85/ 140 YAĞ KOY DEDİM BU 85/140 APİ GL 5 YANİ AĞIR ŞARTLARA DAYANIKLI BİR YAĞ BU OLMAZ DEDİ BİZ TUTELA 75 KOYARIZ SEN DESENDE BAŞKASI OLMAZ DEDİ BENDE TAMAM DEDİM YAĞI KOYDULAR ŞANZIMANDAKİ SES KESİLDİ BİDE AKLINDA BULUNSUN KALDIRIMA ÇIKARKEN ÇOK DİKKATLİ OL BRAVALARIN ALTINDA KARTER MUAFAZA YOK ALTI SÜRTDÜĞÜ ZAMAN ŞANZIMANA DENK GELİYOR YANİ ARACINI KALDIRIMA ÇIKARTIRKEN ARACI KALDIRIMA ORTALAMA TEKER HİZASINI GEÇMESİN BUNLAR HEP BAŞIMIZA GELEN ŞEYLER BENDEN ÖNCEKİ SAHİBİ ÇIKMIŞ ALTI YAĞLIYDI ALDIĞIMDA BENDE BİGÜN ÇIKMAK ZORUNDA KALDIM AMA SÜRTECEĞİNİ KESTİREMEDİM ARACI ORTALADIM ALTI SÜRTDÜ ŞİMDİ DEBRİYAJIMI DEĞİŞECEĞİM ZAMAN CONTASIDA DEĞİŞECEK YA YAĞ ATMA KESİLİR ALTI BUZ GİBİ OLUR BENDEDE TİK VAR ARACIN HİÇBİR YERİNDEN YAĞ AKMAYACAK VE KAPUTU KALDIRDIĞIN ZAMAN TOZ OLMAYACAK ÖYLE TİTİZİM İŞTE BAŞKA SORUNLARIN OLURSA ELİMDEN GELDİĞİ SÜRECE YARDIMCI OLURUM BU ARADA BENİM İLK ARACIM 1989 MODEL FORD TAUNUS 1.6 TAMİR İŞLERİNİ BUNDA TECRÜBE EDİNDİM SONRAKİ ARACIM 2001 MODEL FORD FİESTA 1.25 16V BUNDA PEK SORUN YAŞAMADIM ŞUANKİDE 2001 MODEL FİAT BRAVA SX SENFONİ MAVİSİ BU ARACA NİYE KATLANIYORUM BİLİYORMUSUN ÇOK KONFORLU GELİYOR BANA BİDE TİP OLARAK ÇOK GÜZEL GENÇ ARABASI SORUN ÇIKDIKÇA HALLEDİYORUM EVELALLAH

Nokia N8 12 megapiksel
  • quote:

Orijinalden alıntı: night blue34

quote:

son derece haklısın night blue34 kardeş,benım önceki yorumlarım denk geldıyse belkı okumuşundurr,kesinlikle bundan sonraaa servisciyim ben,çünkü bızım arabalardann çok anlayan usta yok,geçen kalorıfer petegı değiştirdimm sanayıde ustanın hanıgısıne gıttıysem ön göğüslük sökülmesınden bahsedıyooo,yuh dedım yaaa anladım kı ordaaa; bızım arabalardan gercekten anlamıyolar... neyse en sonunda gittim servisteki ustayla arkadaş oldukdaa bi akşam aldım ustayı ıkı dakkada dışarda değiştiriverdii şimdi saat gibi maaşallahh,ama öyle daha önemli parçaların değişiminde,triger gibi krank gibi baskı balata gbi... kesin servisee giderim,sanayıyle arasında yuzde 30 yuzde40 fazla ama kafam rahat ben o aradakı farkı rahatım için verdim derim geçerimmm...

SÖYLEDİKLERİMİ ANLADIĞINA SEVİNDİM İNŞALLAH HERKEZ DEMEK İSTEDİĞİM ŞEYİ İNKİŞAF ETMİŞTİRLER BİDE SENİN ŞANZIMANDA SORUNUN VARMIŞ BENDEDE VARDI SANKİ PRİZDİREK BİLYASINDAN GELİR GİBİYDİ YETKİLİ SERVİSİNDEN TRİGERİ DEĞİŞTİRİRKEN ŞANZIMANA YAĞ İLAVE ETTİK USTA BENİM DEVRİYAJDAN SES GELİYOR NEDİR DEDİM BU NASIL DEDİ DEBRİYAJA BASINCA SES KESİLİYOR DEBRİYAJ BİLYASINDANDIR DEDİ BENDE FİESTA VARDI ONDADA AYNI SORUN VARDI PRİZDİREK BİLYASI OLDUĞUNU TESPİT ETMİŞDİM DEDİMKİ USTAYA SEN BANA 85/ 140 YAĞ KOY DEDİM BU 85/140 APİ GL 5 YANİ AĞIR ŞARTLARA DAYANIKLI BİR YAĞ BU OLMAZ DEDİ BİZ TUTELA 75 KOYARIZ SEN DESENDE BAŞKASI OLMAZ DEDİ BENDE TAMAM DEDİM YAĞI KOYDULAR ŞANZIMANDAKİ SES KESİLDİ BİDE AKLINDA BULUNSUN KALDIRIMA ÇIKARKEN ÇOK DİKKATLİ OL BRAVALARIN ALTINDA KARTER MUAFAZA YOK ALTI SÜRTDÜĞÜ ZAMAN ŞANZIMANA DENK GELİYOR YANİ ARACINI KALDIRIMA ÇIKARTIRKEN ARACI KALDIRIMA ORTALAMA TEKER HİZASINI GEÇMESİN BUNLAR HEP BAŞIMIZA GELEN ŞEYLER BENDEN ÖNCEKİ SAHİBİ ÇIKMIŞ ALTI YAĞLIYDI ALDIĞIMDA BENDE BİGÜN ÇIKMAK ZORUNDA KALDIM AMA SÜRTECEĞİNİ KESTİREMEDİM ARACI ORTALADIM ALTI SÜRTDÜ ŞİMDİ DEBRİYAJIMI DEĞİŞECEĞİM ZAMAN CONTASIDA DEĞİŞECEK YA YAĞ ATMA KESİLİR ALTI BUZ GİBİ OLUR BENDEDE TİK VAR ARACIN HİÇBİR YERİNDEN YAĞ AKMAYACAK VE KAPUTU KALDIRDIĞIN ZAMAN TOZ OLMAYACAK ÖYLE TİTİZİM İŞTE BAŞKA SORUNLARIN OLURSA ELİMDEN GELDİĞİ SÜRECE YARDIMCI OLURUM BU ARADA BENİM İLK ARACIM 1989 MODEL FORD TAUNUS 1.6 TAMİR İŞLERİNİ BUNDA TECRÜBE EDİNDİM SONRAKİ ARACIM 2001 MODEL FORD FİESTA 1.25 16V BUNDA PEK SORUN YAŞAMADIM ŞUANKİDE 2001 MODEL FİAT BRAVA SX SENFONİ MAVİSİ BU ARACA NİYE KATLANIYORUM BİLİYORMUSUN ÇOK KONFORLU GELİYOR BANA BİDE TİP OLARAK ÇOK GÜZEL GENÇ ARABASI SORUN ÇIKDIKÇA HALLEDİYORUM EVELALLAH

bu yağı nerden temin edebiliriz? sitelere baktım fakat bulamadım tutela zc 90 filan var ama zc 75 yok :S

quote:

quote:

bu yağı nerden temin edebiliriz? sitelere baktım fakat bulamadım tutela zc 90 filan var ama zc 75 yok :S

SANAYİ SİTESİNDE BULURSUN BİR ÇOK MARKA OTOMOBİLDE VAR BU YAĞDAN ARAŞTIRDIM SANAYİDE YAĞCILARA BAK YEDEK PARÇACILARA .

Nokia N8 12 megapiksel
  • quote:

quote:

quote:

quote:

SANAYİ SİTESİNDE BULURSUN BİR ÇOK MARKA OTOMOBİLDE VAR BU YAĞDAN ARAŞTIRDIM SANAYİDE YAĞCILARA BAK YEDEK PARÇACILARA .

tamam kardeşim eywallah...:)
  • 
Sayfa: önceki 920921922923924
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.