Şimdi Ara

...:::: BRAVA & BRAVO & MAREA ::::... (1133. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24.112
Cevap
50
Favori
1.667.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • arka bagaj amortusornu değiştirsem iyi olacak 2 tane aldım değiştirmesi kolay bir şeymi yada bilgisi olan varmı boşuna kapartacıya gitmeyelim.

Orijinalden alıntı: dohc_06

quote:

Orijinalden alıntı: somet 16

quote:

Orijinalden alıntı: baboker

merhaba arkadaşlar. bugün itibarıyla 2011 model Bravo Multijet 120 hp ile aranızdayım..

hayırlı olsun iyi günlerde kullanın
    arkadaşlar orjinal 185/65/14 jant ve lastikleri, 195/60/15 değiştirmeyi düşünüyorum 15 jant saç olucak , tüketimde , yol tutuşunda falan çok değişme olurmu ?

Eğer fiat bravaya takıcaksan 195/55/15 tavsiye ederim aynısı kendi arabamda var arka çamurluklar açısından rahat oluyor ..

bu yaz aracı değiştirmek niyetindeyim, eğer kullanmaya karar verirsem 15 saç jant a geçicem çıkan 14 lere kar lastiği takıcam

Arkadaşlar birisi benim brava'nın arka silecek kolunu kırmış tamir ettik ama tam oturmadı oto ünlüde 70 tl miş kol ankarada uygun fiyata bulabileceğim bir yer var mı ?

OTO ÜNLÜDEN DAHA UCUZA BULACAGIN YER TAHMIN ETMIYORUM BENDE BAZI PARCALARI ORDAN ALDIM DAHA UCUZ SATAN YOKTUR DIYEBILIRIM

Orijinalden alıntı: takdogan

arka bagaj amortusornu değiştirsem iyi olacak 2 tane aldım değiştirmesi kolay bir şeymi yada bilgisi olan varmı boşuna kapartacıya gitmeyelim.

KOLAY GELSIN KARDES SANAYIMI ACTIN HAYIRDIR TAMIRATA BASLAMISSIN..
    COK ZOR OLDUGUNU DUSUNMUYORUM NETICEDE VIDA YERLERINDEN SOKULUP YENISI TAKILACAKTIR AMA HICDE BAKMADIM NEREYE MONTAJLIDIR DIYE..GECMIS OLSUN..
    "BIR GUN, HERKES BAGAJ AMORTİSÖRÜNÜ DEĞİŞTİRECEKTİR."

Orijinalden alıntı: simyaci85

Arkadaşlar merhabalar.Ya bnm aracın ön sağ taraftan garg gurg diye ses geliyor.Zannedersem amortisörden geliyor kasislere girince.Ön amortisörleri değiştirsem bildiğim kadarıyla tanesi 130 tl. peki daha ucuz olan veya bizim arabayla uyan başka modelin amortisörleri varmı.(mesela arkalar tempranınkiyle aynı gibi) yardımcı olursanız sevinirim...

ROT BASLARINDAN DA OLABILIR O SES... LASTIKLER ASINDIYSA ODA YAPABILIR

Orijinalden alıntı: coach01

arkadaslar benim bravayi iki gun kullanmadıgim zaman aku bomboş oluyor.kontagi actigimda hicbi ışık yanmiyor. kacak mi var yada sorun ne nasil anlayabilrim.herhangi bi elektrikçi bunu cozebilirmi

ŞARJ DINAMOSUNA BAKTIR DERIM.. ARAC GIDERKEN AKUYU SARJ ETMIYORDUR..

quote:

Orijinalden alıntı: mustafabay

beyler ön amortisör yağ kaçırmış. geçen ay hafif ıslaklık vardı dün baktım her yeri yağ içinde. kasılmada sorun henüz yok hafif yumuşamış sadece. şimdi masraf etmek istemiyorum bu yağ akışını geçici olarak durduramaz mıyım? macun gibi bir malzemeyle kaçıran yeri önleyebilir miyim? az da olsa engellesem bana yeter şu an hiç durumum yok para harcamak istemiyorum

Arkadaşım internette araştır bi kaç yerde amortisör tamiri yapılıyormuş hemde uygun fiyatlara almana gerekte kalmaz. .

tamirin randımanlı olmadığını söylüyorlar. üstelik fiyat olarak da nerdeyse amortisör parası istiyorlar. bir tanesi yağ kaçırıyor diğeri sağlam olmasına rağmen ikisini de değiştirmek gerekiyormuş
  • quote:

arka bagaj amortusornu değiştirsem iyi olacak 2 tane aldım değiştirmesi kolay bir şeymi yada bilgisi olan varmı boşuna kapartacıya gitmeyelim.

ben de yeni değiştirdim. ankarada çok aradım ama bulamamıştım kirazcıoglu ticaretten internetten aldım. yan sanayi çok kalitesiz serviste değiştirmeme rağmen takarlarken kırdılar başlarındaki plastiği. eski amortisörlerdeki başları yeni aldığıma taktılar daha sağlam oldu. 2 kuruş verip bilene taktırın bence. küçük basit ama iyi terletiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakamoz34

quote:

Orijinalden alıntı: coach01

arkadaslar benim bravayi iki gun kullanmadıgim zaman aku bomboş oluyor.kontagi actigimda hicbi ışık yanmiyor. kacak mi var yada sorun ne nasil anlayabilrim.herhangi bi elektrikçi bunu cozebilirmi

ŞARJ DINAMOSUNA BAKTIR DERIM.. ARAC GIDERKEN AKUYU SARJ ETMIYORDUR..

bugun gittiim brava orjinal teypin gostergesi yanik kaliyomus ben onu fosforlu saniyordum bugun teybi iptal ettirdim 3 gun yatcak bakalim bitecekmi yine

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

quote:

ben de yeni değiştirdim. ankarada çok aradım ama bulamamıştım kirazcıoglu ticaretten internetten aldım. yan sanayi çok kalitesiz serviste değiştirmeme rağmen takarlarken kırdılar başlarındaki plastiği. eski amortisörlerdeki başları yeni aldığıma taktılar daha sağlam oldu. 2 kuruş verip bilene taktırın bence. küçük basit ama iyi terletiyor

Çok kolay aslında, ben birkaç kere değiştirdim.

amortisorlerin uçlarındaki topuzlar asılarak çıkartılıyor, ama asılmadan önce, ince uçlu düz bir tornavida ile, o topuzların iç taraflarından, ince siyah bir kelepçe var onu kanırtıyorsun, asılınca çıkıyor.

Yanlız ilk amortisorü çıkardığınızda, bagaj kapağı kafanıza düşer dikkat edin.

Yeni amortisoru takarken de aynı şekilde, o siyah kelepçeyi kanırtıyorsunuz, yerine oturunca bırakıyorsunuz, sabitliyor.

Eğitim Birliği: 121.J.EĞT.A.K.LIĞI/SERİNYOL HATAY

Esas Birliği: İL J.K.LIĞI/İZMİR/İZMİR

Celp GRUBU: 2

Seydişehir/KONYA
  • Arkadaşlar, benim Brava'da bir arıza vardı, bugunlerde daha sık olmaya başladı. Daha önce başına gelen duyan gören var mı?

Kontağı çevirdiğimde, FİAT CODE ışığı (sarı ışık) sönmüyor. Dolayısı ile marşa bassam da çalışmıyor.

Kontağı kapatıp açıyorum, kapatıp açıyorum, 3-5- bazen 8-10 denemeden sonra ışık sönüyor ve araba çalışıyor.

Yarın servise gideceğim bunun için, Sanayide yaptırmak istemiyorum elektronik bir arıza olduğu için.

Siz ne dersiniz? Ne önerirsiniz?

Akü kutup başları çok paslanmış, ondan yapabilir mi?

Seydişehir/KONYA
  • quote:

Orijinalden alıntı: frostbite19

quote:

quote:

Çok kolay aslında, ben birkaç kere değiştirdim.

amortisorlerin uçlarındaki topuzlar asılarak çıkartılıyor, ama asılmadan önce, ince uçlu düz bir tornavida ile, o topuzların iç taraflarından, ince siyah bir kelepçe var onu kanırtıyorsun, asılınca çıkıyor.

Yanlız ilk amortisorü çıkardığınızda, bagaj kapağı kafanıza düşer dikkat edin.

Yeni amortisoru takarken de aynı şekilde, o siyah kelepçeyi kanırtıyorsunuz, yerine oturunca bırakıyorsunuz, sabitliyor.

Bu da bagaj amortisoru değişltirme vidyosu. her zamanki gibi, ecnebi arkadaşlar birçok bilgi gibi bunu da paylaşmışlar.

http://www.youtube.com/watch?v=vn4l3vtxx2I

Seydişehir/KONYA
  • quote:

Arkadaşlar, benim Brava'da bir arıza vardı, bugunlerde daha sık olmaya başladı. Daha önce başına gelen duyan gören var mı?

Kontağı çevirdiğimde, FİAT CODE ışığı (sarı ışık) sönmüyor. Dolayısı ile marşa bassam da çalışmıyor.

Kontağı kapatıp açıyorum, kapatıp açıyorum, 3-5- bazen 8-10 denemeden sonra ışık sönüyor ve araba çalışıyor.

Yarın servise gideceğim bunun için, Sanayide yaptırmak istemiyorum elektronik bir arıza olduğu için.

merhaba

akü kutup başları dışında bir durumdan şüphelenmiyorsanız eğer; bir elektrikçide kutup başlarını temizletin...düzelirse sorun yok...düzelmezse bence o zaman gidin derim şahsen...CODE arızası olduğundan dolayı servise gitmeden önce şüpheli görünenleri tanıdık yerlerde bir kontrolü sağlanmalı diye düşünüyorum...karar sizin...

selamlar...

Orijinalden alıntı: Devaimystic

quote:

Arkadaşlar, benim Brava'da bir arıza vardı, bugunlerde daha sık olmaya başladı. Daha önce başına gelen duyan gören var mı?

merhaba

akü kutup başları dışında bir durumdan şüphelenmiyorsanız eğer; bir elektrikçide kutup başlarını temizletin...düzelirse sorun yok...düzelmezse bence o zaman gidin derim şahsen...CODE arızası olduğundan dolayı servise gitmeden önce şüpheli görünenleri tanıdık yerlerde bir kontrolü sağlanmalı diye düşünüyorum...karar sizin...

selamlar...

Bugun servise gittim bahsettiğim arızayı göstermek için.

Sabah marşa bastım, bahsettiğim hatayı yapmadı. Neyse dedim nasıl olsa yapar, hep yapıyor. Gittim kaç kere kontak kapattım açtım arızayı yapmadı!

Servis yetkilisine gösterdim, baktı, birkaçl kere o da açtı kapattı, arızayı yine göstermedi, kayboldu resmen.

İşe bak ! Kesin en olmadık zamanlarda yapacak bu. Servise gideceğimi anlayınca yapmıyo demekki. Bu arabalar "beyinli" demişllerdi de inanmamıştım

Seydişehir/KONYA
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Devaimystic

quote:

merhaba

selamlar...

Bugun servise gittim bahsettiğim arızayı göstermek için.

Sabah marşa bastım, bahsettiğim hatayı yapmadı. Neyse dedim nasıl olsa yapar, hep yapıyor. Gittim kaç kere kontak kapattım açtım arızayı yapmadı!

Servis yetkilisine gösterdim, baktı, birkaçl kere o da açtı kapattı, arızayı yine göstermedi, kayboldu resmen.

İşe bak ! Kesin en olmadık zamanlarda yapacak bu. Servise gideceğimi anlayınca yapmıyo demekki. Bu arabalar "beyinli" demişllerdi de inanmamıştım

hep öyle olur zaten sanayiye giderken yapmaz...usta "kaputu aç bakalım der" hata görünmez oluverir
  • slm brava dostları bu gün arabamla seyir halindeyken ışıklara geldim araba istop etti bastım marşa araba çalıştı ama gaz yemiyor boğuluyor biraz dip gaz yapınca gaz yiyor ama gücü gitmiş çekişi gitmiş hafif tekleme var benzindede gazdada aynısı yapıyor kuduz gibi giden araba birden böle oldu öncelerde bi kaç kere daha olmuştu ama düzelmişti geri şimdi yine oldu hava yağmurluydu acaba su falan kaçmış olabilirmi bir yerlerine ya da neden yapar bunu lütfen bana yardım edim acaba sansörlerle ilgili falan bi durum olabilirmi lambda sansörü falan ya da neden olabilir lütfen yardım edin çok korktum arabamı çok seviyorum çünkü

Orijinalden alıntı: DoGuSuM

slm brava dostları bu gün arabamla seyir halindeyken ışıklara geldim araba istop etti bastım marşa araba çalıştı ama gaz yemiyor boğuluyor biraz dip gaz yapınca gaz yiyor ama gücü gitmiş çekişi gitmiş hafif tekleme var benzindede gazdada aynısı yapıyor kuduz gibi giden araba birden böle oldu öncelerde bi kaç kere daha olmuştu ama düzelmişti geri şimdi yine oldu hava yağmurluydu acaba su falan kaçmış olabilirmi bir yerlerine ya da neden yapar bunu lütfen bana yardım edim acaba sansörlerle ilgili falan bi durum olabilirmi lambda sansörü falan ya da neden olabilir lütfen yardım edin çok korktum arabamı çok seviyorum çünkü

BUJI LER ISLANMIS OLABILIR..YERLERINDEN CIKAR BASLIKLARI BAK BIR ...ISLAKSA KURLAMAN GEREKIR..
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoGuSuM

inş öledir abicim ya korkuyorum valla bşka masraf çıkıcak diye

umarım çıkmaz...sadece ıslanmıştır da kurulanınca düzelir...umarım...

...:::: BRAVA & BRAVO & MAREA ::::...
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.