Şimdi Ara

Braun 790cc Tıraş Makinesi İnceleme (Resimli) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
742
Cevap
39
Favori
89.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

benim de eski makinam 8807'ydi, zaten incelemede ikisini karşılaştırdım. Arasındaki farkalara gelirsem, 8807 değil ama Panasonic LV61 ile Braun 790 birbirne rakip olabilir. 8807 çok ufak bir cihaz.

Panasonic LV61 kullanmadığım için de fazla yorum yapmam yanlış olur, temek fark Panasonic'de ıslak tıraş imkanı var, Braun'da yok. Islak tıraş seviyorsanız zaten mecbursunuz yani Panasonic ya da Philips gibi ürünlere.
  • @eozen81 çok teşekkür...

ES8807 boyut olarak ufak ama işlev olarak boyundan büyük işler başarıyor Hiçbir seyahatimde yalnız bırakmadı beni sağolsun. Benim asıl merak ettiğim ES8807'den Braun 790'a geçince 13k devirden 10k devire düşmesi sorun yarattı mı?

Ya da şöyle sorayım: Motor devri çok çok önemli oluyor mu bu noktada?

Bu arada ıslak traş çok nadir yaparım ama genelde hep kuru traş tercihim. Islak olmasının pek avantajı olmadı bende...
  • @kego,

ES8807'den memnunsanız neden değiştirmek istiyorunuz, elekleri değiştirip kullanıma devam edebilirsiniz bence. Benim sakallarım kalın değildir gerçi kalın arkadaşlar da Braun'dan memnun olduklarını dile getirmişti yani ben motor devri konusunda bir fark ya da rahatsızlık duymadım. Bence bu motor devri olayı Panasonic'in bir pazarlama stratejisi.
  • Panasonic lv 61 mi alsam 790 cc mi alsam?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üstad eline sağlık çok güzel hazırlamışsın, %70 syreltilmiş Isopropyl Alcohol bulmam gerekiyor :)

Not: sadece alkol yetecekmi? gliserin tarzı yağlamak için bir şeye ihtiyacımız yok mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slayer_ -- 18 Ocak 2013; 20:24:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slayer_

Üstad eline sağlık çok güzel hazırlamışsın, %70 syreltilmiş Isopropyl Alcohol bulmam gerekiyor :)

Not: sadece alkol yetecekmi? gliserin tarzı yağlamak için bir şeye ihtiyacımız yok mu?

Rica ederim. Hayir baska seye gerek yok. Dedigim gibi bir de limon yagi alacaksiniz solusyonu hazirlarken koymak icin.

Seyreltilmis alkolu zaten eczaciniza soyleyin o halleder.
  • braun 790cc ile panasonic ES-LA93-K arasinda kaldim, fikrim su anda braundan yana, ancak netteki tonla yorumu okuduktan sonra braun un ozellikle sert sakallarda kisa sure sonra koreldigi konusunda cok sayida yorum gordum.

bu makineyi belirli bir sure kullandiktan sonraki deneyimleriniz nedir? performansta bir dusme oldumu?

hayatim boyunca hic makine ile tiras olmadim ve derim cok ince sakallarim sert ve hepsi farkli yonlere uzuyor braunu gene de onerirmisiniz?
  • Selam
    Kafama bir soru takıldı,acaba bu temizleme sıvısı tam olarak nasıl kullanılıyor ve ne işe yarıyor?
    Yani mekanik bakımmı yapıyor yoksa mekanik bakım ile birlikte tıraş olduktan sonra makinanın içinde kalması muhtemel kılları da mı temizliyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Religimination

Selam
    Kafama bir soru takıldı,acaba bu temizleme sıvısı tam olarak nasıl kullanılıyor ve ne işe yarıyor?
    Yani mekanik bakımmı yapıyor yoksa mekanik bakım ile birlikte tıraş olduktan sonra makinanın içinde kalması muhtemel kılları da mı temizliyor?

Temizlik solüsyonunu kullandığınızda makine içinde kalan kıllar da sıvıya dökülüyor ve haliyle
    bir zaman sonra solüsyon kirlendiğinden değiştirmeniz gerekiyor.

Temizlik solüsyonu kullandığınızda makineyi yani elekleri yağlamanıza gerek kalmıyor, ancak
    solüsyon yerine suyla temizlik yapıyorsanız haftada 1 kez elekleri yağlamanız öneriliyor kitapçıkta.
  • Tamam teşekkürler
  • arkadaşlar bu aleti sert sakallılar için önerir misiniz? şimdiye kadar çok kaliteli olmamakla birlikte braun'un zamanında kaliteli olan elekli modellerini kullandım philips'in ıslak kuru ilk çıktığında aldım ve kullandım ama açıkçası sakallarımın sertliğinden dolayı boyun kısmını alma konusunda çok sıkıntılar yaşadım ve ondan sonra jiletle devam ettim. Artık sıkıldım bende bu durumdan ve bir traş makinesi almayı düşünüyorum ciddi paraları gözden çıkarak, araştırmalarımda ilk bu alet gözüme çarptı, sert sakalı olanlar ne diyor bu konuda merak ediyorum doğrusu görüşlerinizi bekliyorum bu konuda.
  • braun almayı düşünen biri olarak fikir almak isterim arkadaşlar...
    forumda panasonic ve braun kullananların yorumlarını; amazon daki panasonic fiyatlarını ve avrupalı braun un avrupadaki fiyatlarını; son olark tıraş başlık fiyatlarını (ve eozen81 arkadasın eczane alkol formulu :) araştırarak braun a karar verdim ...
    aklıma takılan tek konu 790cc mi almalıyım(350 tl) yoksa internet fiyatı 40 tl daha düşük olan 5090 cc mi(310tl)?? sakallarım sert yoğunluğu normal , kafamı karıştıransa 790- 760 modellerini düşünürken youtube ta bi avrupalı elemanın 5090 ı kabasakalıyla test etmesi ve 5 dakikada cok iyi sonuc alması... birde 590 cc modeli ve 790 cc modeli aynı donemin ürünleriyken ve 7 serisi baslıkların kodu hala 70s 70b iken 5090 lı 5 serisi 52s ,52b kullanması hasebiyle(51 serisi baslık 590 larda kullanılıyor gördüğüm kadarıyla) daha yeni bir ürün oldugunu düşünmem...( 5090 motor gücü olarak %20 daha kuvvetli oldugu belirtiliyor ama neye göre bilinmez :D )
    http://www.youtube.com/watch?v=l2G4SN-89X4

sözün özü 5090 mıdır ust model 790 mıdır bilemedim, memurum tıraştan sıkıldım makine lazım bi el atalım müslümana:D

• 790cc modelini 1 haftadir kullaniyorum, sakallarim cok sert ve hepsi farkli yonlere uzuyor, sakallarim nekadar sertse cildim de okadar hassas oldugu icin tirastan sonraki 1-2 gun benim icin hep kabus oluyordu.. 790ccyi bir haftadir kullanmama ragmen cok cabuk alistim ve artik tiras sonrasi cile olmaktan cikti.

ilk 2-3 tirasta en dusuk ayarda tiras oldum biraz uzun suruyor ve birkac kil mutlaka kaliyordu.
    son tiraslarimi hep en yuksek ayarda oldum 4-5 dk dan fazla surmedi ve daha temiz aldi.

braun u kesinlikle oneriyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozztheforester

790cc modelini 1 haftadir kullaniyorum, sakallarim cok sert ve hepsi farkli yonlere uzuyor, sakallarim nekadar sertse cildim de okadar hassas oldugu icin tirastan sonraki 1-2 gun benim icin hep kabus oluyordu.. 790ccyi bir haftadir kullanmama ragmen cok cabuk alistim ve artik tiras sonrasi cile olmaktan cikti.

ilk 2-3 tirasta en dusuk ayarda tiras oldum biraz uzun suruyor ve birkac kil mutlaka kaliyordu.
    son tiraslarimi hep en yuksek ayarda oldum 4-5 dk dan fazla surmedi ve daha temiz aldi.

braun u kesinlikle oneriyorum...

Bu tip geribildirimler çok önemli, paylaştığınız için teşekkürler.
  • Arkadaslar ben de bir tras makinesi almayi dusunuyorum. Braun ve panasonic modellerine bakiyorum ama fiyatlar gecen seneye gore sisirilmis goruyorum ki. Gecen sene 790ccyi 399'a alanlar var su an 450 civarinda satiliyor. Kampanya falan yakalamak lazim aslinda. 300 TL civarina ne onerebilirsiniz bana baska? Cildim hassas, sakallarim farkli yonlere cikiyor bazi yerlerde. Islak kuru fark etmez, sakallarimi iyi kessin, sinek kaydi yapsin yeter.
  • Merhaba,

Ben 790cc' yi yaklasik olarak 3 aydir kullaniyorum ve oldukca memnunum (Umarim yazin sicak gunlerinde terli yuzle tras olurken bu mutlulugum devam eder). Ancak ben bu cihazin islak trasta kullanilmaz yorumuna tereddutle yaklasiyorum, soyle ki

1- Cihaz'in basligi suda yikanabiliyor (Philips teknik dokuman)
    2- Almanya' da bu cihazin 799 modeli satista ve islak tras yapma ozelligi var. (http://braun.com/de/male-grooming/series-shavers/series-7/series-7-models.html) Bu modelin kullandigi baslik urun numarasi gordugum kadariyla 790 ile ayni.

790 modelini tras kopugu ile kullanmak sizce nekadar sorun yaratabilir?

Kopukle tras olamayi denemek icin lutfen benim mesajimi referans almayin ben sadece 790 kullanicilarinin gorusunu almak icin yazdim.

Dostlukla,

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• braun 790cc elek için uyarı verdi. replace 18 onths yazıyor
    elek yani bıçak fiyatlarına baktım 100 tl yukarısı hep
    uygun fiyata alabileceğimiz bir yer var mı? yoksa normal m bu fiyat?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kanoute

braun 790cc elek için uyarı verdi. replace 18 onths yazıyor
    elek yani bıçak fiyatlarına baktım 100 tl yukarısı hep
    uygun fiyata alabileceğimiz bir yer var mı? yoksa normal m bu fiyat?

Ebay'de 40 Dolara mevcut.

http://www.ebay.com/itm/BRAUN-70S-Series-7-9000-Series-replacement-razor-Pulsonic-foil-and-cutter-/120939806427?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1c2892fedb

• quote:

Orijinalden alıntı: 06DF006

Braun 790cc-4 ve Braun 790 pulsonıc iki ayrı modeli var
    eozen81 arkadaşın tanıttığı model Braun 790cc-4
    790 pulsonıc fiyatı internette biraz daha ucuz.

Bazı İnternet sitelerinde Braun 790cc-4 ismini yazıp diğer serinin resimleri olabiliyor buna dikkat etmek gerek

790cc 4 mu iyi yoksa pulsonic mi?
    CC 4 var bende. Elektrik Alaçam ama pulsonic eteklerinde de var. Yanlışlıkla ondan gönderilirse uymaz di mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kanoute

790cc 4 mu iyi yoksa pulsonic mi?
    CC 4 var bende. Elektrik Alaçam ama pulsonic eteklerinde de var. Yanlışlıkla ondan gönderilirse uymaz di mi

@kanoute, yazdıklarını anlamak o kadar zor ki. Türkçe'mizi biraz daha özenli kullansan olmaz mı

Sanırım elektrik değil elek alacağını söylemek istiyorsun, elinde 790cc 4 var ise alman gereken elek zaten yukarıdaki
    mesajımda belirttiğim gibi "Braun 70s".

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eozen81 -- 6 Şubat 2013; 8:48:08 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.