Şimdi Ara

Bozulan musluğu kiracı mı yaptırır ev sahibi mi? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
665
Cevap
9
Favori
131.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kiracısı olan ev sahipleri çıldırmış derecesinde kusarak yorumlarında belli ediyo nedense kendini 😂

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yasin_92 kullanıcısına yanıt
    valla adama üç yıldır bir gün bile geçiktirmeden kira verdim. hemde çok kötü bi eve. ama işte adam 80 liranın hesabını yaptı. ben ona sinir oldum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rockandemir84 kullanıcısına yanıt
    İyi de o zaman nasıl alt komşunun tavanı ıslanır?Musluktan akan suyla mı?Bence tesisatta bir sıkıntı var.Konu tesisatsa sizin yaptırmanıza gerek yok fakat musluktan kaynaklandığına eminseniz musluğu değiştirin.İş sadece musluksa biraz abartıyorsunuz gibi.Bizimde evimizde ufak tefek sorunlar oluyor bizde 10 yıldır kiracıyız birkaç defa musluk değiştirdiğimiz oldu.Ufak tefek şeyleri büyütmeyin derim.

Ama siz yine de sorunun musluktan kaynaklı olup olmadığına iyice emin olun.Bana pek muslukluk bir olay gibi gelmedi.Özellikle de alt komşunun tavanının ıslanması arızanın daha büyük olduğunu gösteriyor gibi...
  • net bilgi ev sahibi yaptirir, dinlemeyin gerisini

• radko kullanıcısına yanıt
    bence bu olay kombi arızasından farklı. kombi elektronik bir eşya ve aktif olarak kullanıcının fiziksel müdahalesiyle bozulacak bir şey değil. ben ev sahibi olsam kombinin tamir ücretini karşılardım ama musluğun ücretini en iyi ihtimal yarı yarıya paylaşırdım

• saygısız konuşmayacaksın o zaman.

• Neden yarı yarıyamış,kira 2 gün geç yatsa hemen arar sonuçta ve evin demir başı musluk,kanunda belirtiyor ev sahibi öder bu tip durumlarda masrafı.

Sonuçta alt katın tavanıda fiziksel müdahale ile su almaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radko -- 22 Mayıs 2019; 23:25:51 >
  • Sözleşmede aksine hüküm olmadığı için siz karşılamalısısınız.Olağan bakım gideri olduğu için.
    Türk Borçlar Kanunu

MADDE 317- Kiracı, kiralananın olağan kullanımı için gerekli temizlik ve bakım giderlerini ödemekle yükümlüdür. Bu konuda yerel âdete de bakılır.

• bu kadar da olmamalı alt tarafı kac paralık musluk alt komsuya rezıl olup basını agrıttıgına degmez kaldı ki sen değiştirmelisin zaten ben de kiracıyım bu arada
  • Korgeneral1071 kullanıcısına yanıt
    Olağan bişeymidir tesisat arızasında alt katın tavanı su alması Allah aşkına?

• radko kullanıcısına yanıt
    Yazıda musluk arızası diyor ?

• Korgeneral1071 kullanıcısına yanıt
    Safi musluk arzasından alt kat su almaz,işin ehli baksa tesisatta farklı bi problem olduğunu söyler.

• ben ev sahibiyim 6 sene öğrenciler kaldı şimdi döner ustaları kalıyor taşındılar banyo bataryası sızdırıyordu 20 senelik bina göbekleri değiştim olmadı gittim ben aldım ben yaptırdım çünkü zaten ev benim ve eskisi takılıydı ama şimdi onlar tekrar bozarsa ozaman onlara aldırırım çünkü sıfırını taktım alacaksanız psa diye bi marka var bulursanız alın 20 sene gitti ve 4 kiracı bide bizi gördü yeni aldığımda psa ve 120 lira bataryası

• Ucuz ve kiracinin yoğun kullanip yiprattigi bir sey ise kiraci yaptirir. Cam balkon gibi şeyleri ev sahibi yaptırır. Kaliteli musluk alacam diyorsaniz alirsiniz, evden cikarken eskilerini geri takarsiniz.
    Boya işleri kiraci, banyodaki küveti begenmedim daha iyisi kiracı, banyoda duş yok yaptırması ev sahibi aslinda ama çoğu yapmaz kiraciya bırakır o da söktürulmez tabi

• bununda tartışması mı olur,, iyi o zaman camı kır ev sahibi yaptırsın musluğu kır ev sahibi yaptırsın, kombi bozulsun ev sahibi yaptırsın,, kim bozarsa kim kırarsa o yaptırır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burada ki herkes bir şey söylemiş. Kardeşim kanunlara aç bak. 50 yıl içinde otur demirbaş ev sahibine aittir.

• Kimse musluğu kırdım,camı kırdım,kombiyi bozdum diyerek ev sahibi yaptırsın demedi iyimisin? Oruç açılalıda oldu epey👍

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radko -- 22 Mayıs 2019; 23:56:44 >
  • Cevap veriyorum ev sahibi yaptirmali. Sebebi ise basit eski ev . Gün gelir elektrik tesisatı bile patlayabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: rockandemir84

hesap numarasını özelden atıyorum kardeşim. 80 lirayı gönderi ver bi zahmet.
    Dilenme. Dua et ,el aç. Allah versin.

• tesbihcekenhoroz kullanıcısına yanıt
    Olurmu Türk Borçlar Kanunu
    MADDE 317 var evin başına ne gelirse gelsin kiracı yaptırırmış 😂😂

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.