Şimdi Ara

BOZULAN KIŞLIK LASTİKLERE DİKKAT!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracımla sürekli uzun yol yapan biri olarak belli bir kitle önermese de yıllardır en az 2 tane olmak üzere kışlık lastik kullanırım. Bu sene de diğer aracın satılması ve yeni aracın jant ölçüleriyle uyuşmaması üzerine, yaklaşık 1 ay önce, 2 senedir kullandığım nokian g2 lastiklerimi arkaya, diğer araçtan kalan ve yine 2 kış kullanılan petlas lastikleri öne olacak şekilde taktım. Bu arada lastik ölçüleri 205-55-16.

Ben 2 lastiğe yada yazlık lastiklerime göre çok iyi sonuç alacağımı beklerken eğer farkına varmasam canımdan olacaktım. 120 ile girdiğim virajlara 70le korkarak girer oldum ve onda bile esp devreye girer oldu. Frenleme mesafesi inanılmaz derecede arttı. Uzun yolda yağmurlu havalarda mutlaka kaza oluyor, geçen hafta yağmurlu bir gün virajlı bir yolda kaza olmuş ve polisin vurdum duymazlığı mı deyim ne deyim bilmiyorum, levhayı tam araçların kaza noktasına koymuşlar. Hızım fazla değildi frene bastım ama resmen boşa basıyorum şükür ki atlattım ve daha nicelerini yaşadıktan sonra diğer araçtan kalan petlas lastikleri direk attım ve yazlık lastiklerin 2sini taktırdım araca. Ve aracın karakteri yola tutunuşu değişti resmen.

Arkadaşlar bu yazım uyarı amaçlıdır. Bir tanıdığım gitmiş dişleri çok iyi diye 2009 tarihli kışlık lastik takımı almış çıkma, ne kadar anlattıysam da hamuru bozulmuştur diye laftan anlamıyor. Unutmayalım ki bu metal parçalarının içinde canımızı, canlarımızı taşıyoruz ve bizi o yola tutan lastikler. Lütfen dikkat edelim ne kendimizi ne başkasını riske atmayalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burglar08 -- 4 Ocak 2015; 0:37:30 >

• Allah razı olsun sizlerden.. Uyarınız içinde teşekkürler..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lastikler yürümeyince (çalışmayınca) daha çabuk eskiyor, araç üstünde bile bu kadar çabuk deforme olmuyor, bunlar pratik tespitlerim, 3 gün yağacak kar için masraf etmeye kesinlikle lüzum yok, milli servet, bunun dışında uzun dönem kış şartları yaşıyorsanız lastikleri değiştirip durmayın varsın erisin, 2-3 yılda bir tk.yeni lastik alın ...
  • ömrünü tamamlayıp sertleşen lastikler kışlıkta olsa sıkıntılı ben de ufakta olsa bir tehlike atlattım...

bu sene kışlık lastikleri taktırırken 2 si 1 yıllık diğer ikisi 2008 yılı lastiklerim vardı, dedim durumlar iyi değil 2008 leri atayım arkada yazlıklar kalsın öne yeni kışlıkları takarız bu sene idare ederiz...

lastikçi çok bilmiş arkadaş vay olur mu eskide olsa kışlık olsun:) arkaya takalım 2008 leri kullan bir sene daha, sonuç ne oldu dersiniz sokak arasında az bir buzlanma arka koptu geldi ön tamponu kaldırıma vurdum
  • Bu kadar tehlike atlatmaniza ragmen 200 tl verip 4 lastigi de kislik olarak kullanmiyorsunuz.
  • buradan çıkacak sonuç her iki kış lastiğinizinde 2 yıllık olup petlasın nokian'a göre çok çabuk sertleştiğini ve kış lastiği özelliğini yitirdiği ve asla tercih edilmemesi gerektiğimidir?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 tanesi kışlık olcak abi bu kadar badire atlatmaya gerek yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kış lastiği gerekli mi?
    3 yıl önce açıldı
    Lastik değişimi ve sibop
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ucuz etin yahnisi hesabı oluyor. bende bridgestone kışlık var yazlıklardan daha iyi tutuyor yolu sanki
  • Haklisiniz dandik lastikler artik 2 yil bile dayanmiyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ucuz etin yahnisi, petlas kötü nokian iyi vs gibi yorumlara gerek yok. Evet yerli sermaye diğer markalara göre de oldukça ekonomik. En az 3-4 takım petlas kış lastiği kullandım fakat hemen hepsi 3.kış görevini yerine getiremedi, bunu etraftan da duyuyorum, forumun da genel kanıksaması bu yönde zaten. Ben sadece bozulmuş kış lastiklerine göre yazlık lastiklerin çok daha iyi iş çıkardığıdır.

@DailyDriveExotic Eğer 200tl'ye bir takım lastik alabiliyorsanız dediğim ebatta, nerden aldığınızı söyleyin herkes faydalansın. Hayal dünyasından çıkın öyle bir fiyat yok. Herkesin de herzaman maddi durumu olmuyor malesef, 4 adet yeni lastik almak istesem 800tl yi gözden çıkarmak gerek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.