Şimdi Ara

Bozuk salam yedim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler bozuk salam yedim karnım biraz ağrıyo gibi doktora gitmekten başka yapabileceğim bir şey var mı ?

Bozuk Salam Yemenin Belirtileri ve Sonuçları

Bozuk salam tüketmek, ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Salamın bozulup bozulmadığını anlamak ve risklerini bilmek, sağlığını korumak için önemlidir.

Bozuk Salam Nasıl Anlaşılır?

• Görünüm: Bozuk salamlar genellikle sümüksü bir yapıya sahip olur ve renkleri bozulur (yeşilimsi veya grileşme).
    • Koku: Bozulmuş salamların güçlü ve hoş olmayan bir kokusu vardır.
    • Dokunma: Bozuk salamlar yumuşak ve yapışkan olabilir.

Bozuk Salam Yersek Ne Olur?

Bozuk salam yemek, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilir:

• Gıda Zehirlenmesi: Bozuk salamlar, Salmonella ve E. coli gibi zararlı bakteriler içerebilir. Bu bakteriler mide bulantısı, kusma, ishal ve karın ağrısına neden olabilir.
    • Botulizm: Nadir ancak ciddi bir hastalıktır ve bozulmuş et ürünlerinde bulunabilen Clostridium botulinum bakterisi tarafından kaynaklanır. Zayıflık, bulanık görme ve solunum güçlüğü gibi semptomlara neden olabilir.
    • Listeriosis: Hamile kadınlar, yenidoğanlar ve bağışıklık sistemi zayıf olanlar için riskli olan Listeria monocytogenes bakterisi nedeniyle oluşur. Ateş, baş ağrısı ve kas ağrılarına neden olabilir.

Bozulmuş Salam Yedinysen Ne Yapmalısın?

Bozulmuş salam yediğini düşünüyorsan, derhal tıbbi yardım almalısın. Gıda zehirlenmesi belirtileri gösteriyorsan, bol sıvı tüketmek ve dinlenmek önemlidir. Ciddi semptomların varsa, doktora başvurmalısın.

Salamın Bozulmasını Önleme

Salamın bozulmasını önlemek için aşağıdaki ipuçlarını takip edebilirsin:

• Salamı serin ve kuru bir yerde sakla.
    • Salamı açtıktan sonra buzdolabında sakla ve birkaç gün içinde tüket.
    • Bozuk salam belirtileri olan herhangi bir salamı at.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bence bekleme direk doktora git. İç dış yıkat mideyi ferah ferah.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O da bişey dert ettiğin soruna bak biz bütün dönem boyunca kilosu 3 tl ayvalık yedik.

Şimdide YGS kursu diye 10 gündür bozuk şinitzel yiyoruz. 10 gündür sırf tavuk tavuk gına geldi
    herkes aynı hayatı yaşayacak değil ya...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arawnn47

Eğer kendini çok kötü hissediyorsan işaret parmağını dilin arka tarafına götürüp kendini kusturmayı deneyebilirsin.

Karnım gurulduyo gibi garip garip sesler geliyo soda falan içsem işe yarar mı ki?
    Daha Fazla Göster
  • Salamın bozuk olduğundan eminsen ve fazla yediysen doktora git,az yediysen fazla birşey olmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    “A dog has no use for fancy cars, big homes, or designer clothes. A water logged stick will do just fine. A dog doesn't care if you're rich or poor, clever or dull, smart or dumb. Give him your heart and he'll give you his. How many people can you say that about? How many people can make you feel rare and pure and special? How many people can make you feel extraordinary?”
    ― John Grogan, Marley & Me
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.