Şimdi Ara

Bozkurt Atatürk ‘e Niçin Tahammül Edemediler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ataturk’ün istegi ile ünlü ressam İBRAHİM ÇALLI Tarafından Yapılan ERGENEKON 1 adlı tablo Atatürk’e hediye edilen Bozkurt heykeli.

Ağustos 1926 gecesi Türkiye’nin ”Bozkurt” adlı yolcu gemisi, Fransız ”Lotus” gemisi ile Ege Denizi’nde çarpışır. Bozkurt gemisi batar ve 8 Türk denizcisi boğularak ölür. Ertesi gün, İstanbul’a gelen Lotus gemisinin kaptanı tutuklanır ve Türk mahkemelerince 80 gün hapis cezasına çarptırılır. Lotus gemisinin kaptanının karşı çıkışları sonucu dava, Lahey Sürekli Adalet Divanı’na intikal eder.
    Lahey Sürekli Adalet Divanı, 7 Eylül 1927’de, Türkiye’nin hukuka aykırı davranmadığına karar verir. Bu kararla birlikte ”Geminin adı ve Türk milletinin milli simgesi, Türk özgürlük ve bağımsızlığının timsali olmasından ötürü”, Türk heyetine, Atatürk’e verilmek üzere tunçtan bir Bozkurt heykeli armağan edilir. Bu davadan dolayı, dönemin adalet bakanı Mahmut Esat’a, Atatürk tarafından Bozkurt soyadı verilmiştir.

Hatta küçük izcilere yavrukurt ismini bizzat kendisi taktı. Hakkında yazılan bazı kitaplarda kendisinden Bozkurt olarak bahsedildiğini biliyoruz…Bu belgelerden biri de aşağıda Ankara Ulus’ta bulunan Atatürk heykelinin kaidesindeki bozkurt başı dır.

TBMM hükümetinin 23 Ocak 1922 tarihinde Mustafa Kemal Paşanın emriyle bastırdığı ilk pulda Bozkurt resmi vardır.DEVLET ARMASI SEÇİLEN BOZKURT

1925 yılında Türkiye Cumhuriyeti Maarif Vekaleti, Türkiye Cumhuriyeti devlet armasının yapılması için Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifleriyle bir yarışma açmıştır. Bu yarışmanın sonunda Namık İsmail’in bozkurtlu arması birinci seçilmiştir. Fakat yarışmaya katılan armalar yeterince görkemli olmadığından kullanılmamışlardır.

Başbuğ Atatürk Türk Milletinin Simgesi Olması Sebebiyle Kahramanlar Diyarı Kahramanmaraş Şehrimize Türk Bayrağını Tutan Bozkurt Heykeli Yaptırmıştır. Bu Heykel Atatürkün Vefatından Sonra Cumhurbaşkanı Olan İsmet İnönü Tarafından Yıktırılmıştır.İsmet İnönü Atatürkün Yaptırdığı Ankara Ulus Taki Bozkurt Heykellerini Yıktırmıştır

İstanbul Dârülfünun meşale tutan Bozkurt amblemi aynı zamanda yayın organı olan derginin kapağı (Bugünkü adıyla İstanbul Üniversitesi)

1935 yılında Atatürk ün emri ile çıkarılan “Bozkurt” markalı Türk Tekel Sigarası

ATATÜRK DÖNEMİNDE BASILAN PARA BOZKURT RESİMLERİ:

http://www.asikurtlar.com/ataturk-ve-bozkurt.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strong mind strong body -- 26 Haziran 2017; 4:21:47 >

• Bozkurt Atatürk ‘e Niçin Tahammül Edemediler?

bu tüm başlığı özetlemiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tahammül edemeyenlerin çoğu da sözde "Atatürkçüyüm." diyen solculardır . Atatürk'ü gerçekten "gören" %10 - %15'lik kesim var.

Bir de Petrol Ofisi'nin logosundaki bozkurdu da Atatürk koydurtmuştu galiba.

Hocam ne kadar gözlerine soksan da görmezler ki. Kime laf anlatıyorsunuz :/

• SadeceSoruyorum S kullanıcısına yanıt
    Atatürk solcu değildi bir bilseler.
  • Atatürk bir Türk milliyetçisiydi. Zaten milliyetçi olmasa çabalamazdı bile milli mücadele için

• quote:

Orijinalden alıntı: SadeceSoruyorum

Tahammül edemeyenlerin çoğu da sözde "Atatürkçüyüm." diyen solculardır . Atatürk'ü gerçekten "gören" %10 - %15'lik kesim var.

Bir de Petrol Ofisi'nin logosundaki bozkurdu da Atatürk koydurtmuştu galiba.

Hocam ne kadar gözlerine soksan da görmezler ki. Kime laf anlatıyorsunuz :/

Doğru Petrol Ofisine de bozkurdu da Atatürk koydurdu, paraya da o koydurdu. Mecliste de bozkurt vardı.

Ayrica zaten komunistler Atatürkü hiç sevmiyor. Merkez solcular da Atatürkü solcu olduğu icin degil, milli mücadelenin önderi olduğu için ve yaptiklarindan dolayi seviyor

• SadeceSoruyorum S kullanıcısına yanıt
    O dönemde sol-sağ olduğunu düşünmüyorum . Zaten ''Atatürkçüyüm'' diyenlerin birçoğunun Atatürk'ü ne kadar tanıdığını düşünüyorsunuz ? Daha Atatürk'ün doğum ve ölüm tarihini bilmeyenler işte siyaset yapar .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: jdraxler

O dönemde sol-sağ olduğunu düşünmüyorum . Zaten ''Atatürkçüyüm'' diyenlerin birçoğunun Atatürk'ü ne kadar tanıdığını düşünüyorsunuz ? Daha Atatürk'ün doğum ve ölüm tarihini bilmeyenler işte siyaset yapar .

Şimdi ki dönemi kastetmiştim.

"Atatürkçüyüm." diyip te daha Atatürkçülüğü - tam anlamıyla - bilmeyenler var hocam. Atatürkçülüğü anlamayan Atatürk'ü anlamaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: SadeceSoruyorum

quote:

Orijinalden alıntı: jdraxler

Şimdi ki dönemi kastetmiştim.

"Atatürkçüyüm." diyip te daha Atatürkçülüğü - tam anlamıyla - bilmeyenler var hocam. Atatürkçülüğü anlamayan Atatürk'ü anlamaz.

Bu sorun sağcılarda da var, adam AKPliyim diyor ve milliyetciyim diyor. erdogan milliyetcilik kavramini reddediyor zaten

• işareti yapan kılıçdaroğluydu Atatürk'e nereden bağladınız konuyu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerkanHur -- 26 Haziran 2017; 11:8:34 >
  • Atatürkü cidden anlayan kısım dedıgın gıbı az , Atatürkçüyüm diyen cogu ınsan ilkelerını bıle anlamamıs hatta anlamamayı bırak ısmını bıle bılmıyor
  • Atatürkü zaten solcular sevmez, ama bana 20 yasına taze girmiş komunistçilik oynayan tatlı su solcuları gelmesin gitsinler sorsunlar hakiki komunist, sosyalist olan abilerine amcalarına nekadar seviyorlar başbuğumuzu. Buna rağmen hala daha Atatürkçü geçinen solcu varsa Komunist Parti kurucusu Mustafa Suphiyi ve öldürülmesini araştırsınlar. Gazi Paşa ülkenin başına gelmiş en milliyetçi insandı kuşkusuz.

• Atatürk'ten sonra Türk milliyetçiliği devletin kademelerinde kadrolaşamadı ve sahipsiz kaldı.Bu kadroları dolduran dinci ve sosyalist beyler bayanlar Atatürk'ün Türk milliyetçisi oluşunun üstünü örtmeye çalıştılar.MHP var diyenleriniz olacaktır ama MHP tam anlamıyla İttihat Terakki-Kuvayi Milliye-Türk Ocakları geleneğini benimseyip devam etmedi sürekli milliyetçi çizgisinden kaymalar yaşadı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.