Şimdi Ara

Boyunda ve çene kulak önünde şişlik (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
1
Favori
2.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hynque

Ultrason sonuçlarım
    Biraz daha korkmaya başladım

dostum radyolog reaktif LAP düşünmüş, lenf bezlerin enfeksiyon sonrası şişmiş. gittiğin doktor klinikle beraber kararı verecektir, fizik muayene ve tahlillerin nedir bilmiyorum ama içini rahat tut. büyük ihtimal kanser değilsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• -tazemeta- kullanıcısına yanıt
    Hocam 1 ay sonra tekrar çekileceğini ve büyüme olmazsa ellemeyeceklerini olur ise almaları gerektiğini söylediler. Burada enfenksiyon olsaydı 1 ay gibi bir süre bekletirmiydi ?
  • Geçmiş olsun öncelikle , korkulacak bişey olsaydı iğne biyopsi yapıp incelerlerdi . Antibiyotik vermemeleri garip olmuş . Sık sık bademcik iltihabı yaşadığım dönemlerde boynumda ve çene altında 8 tane çıkmıştı en büyüğü 30mm çapındaydı . Hemen kbb doktoruna gittim , oda bademcikten lenfler şişmiş ama yinede bakalım içimiz rahat olsun dedi ve iğne biyopsi yapıldı sonuç temizdi . 2 hafta antibiyotik kullandım hiçbişey kalmadı . Doktoru sorarsan artık Türkiyede yaşamıyor ünlü bir kbb doktoru .
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir iltihaplanmada hissetmemek mümkün müdür ? Ben hiçbir şey hissetmiyorum
  • Neyi hissetmiyorsun ?
    Yumrularda ağrı yok boğazımda ağrı vs. Yok
  • Bu şişlik Ağız içinde yara (AFT) veya dudaklarında yara olduğu zaman mı çıktı hatirliyormusun bende genelde ağzımın içinde yara çıktığı zaman 1 2 tane böyle şişlik oluyor top gibi 1 2 haftaya geçiyor gidiyor

• emre_3579 E kullanıcısına yanıt
    Şişlikleri yatarken fark ettim yüksek ihtimal ile daha öncesinde çıktı öncesinde ise 1 kez diş ağrısı çektim 30 dk sürdü ve kayboldu. Diş iltihabı vs. olma ihtimali var mıdır
  • Bende dokununca acı oluyodu . Bademcik iltihabından yaklaşık 2-3 hafta sonra çıkmışlardı
  • Olabilir genellikle bu tür şişlikler ağız içindeki iltihaplanmaya oluşuyor Ağız içinde okusan yaralar bademcik iltihapı dış iltihapı tarzı gibi korkulacak birsey yok hatta daha iyi birsey bence demekki vücudun görevini iyi yapıyor bu belkide bir savunma sistemidir biryerde bir hasar oluştuğu zaman vücut kendini korumaya almak için böyle bir şişlik yapıyor olabilir

Boynumda olan şişliklerde ağrı yok, dokunsam da yok fakat kulağımın önünde bulunan şişlik dokununca ağrıyor. Doktor bu şişliğin önemsiz olduğunu eğer alınması gerekirse riskli bir ameliyat olduğunu söyledi. Ultrasonda da sadece boynuma bakıldı
  • Biopsi neden yapmadılar acaba
  • Öncelikle geçmiş olsun ben de devlet hastanesi nde kulak burun boğaz uzmanı olarak görev yapmaktayım. Muayene edemediğim için şikayetlerinize ve ultrason sonucunuza baktığımda boyun sağ ve solda yaklaşık 2 cm boyutlarında reaktif yani iltihabi lenf bezi büyümeleri mevcut. ayrıca ultrasonda tiroid dokusu yapısı heterojen görünümlü tiroidit yani tiroid bezi iltihabı olabilir denilmiş. Bu da lenf bezi iltihabına neden olabilir. Lenf bezlerinin yapısı bozulmadığı yani yağlı hilusları izlenebildiği için öncelikli enfeksiyon lehine düşündürüyor. Benim önerim 1 haftalık antibiyotik tedavisi kullanmanız ve tiroidit açısından dahiliye muayenesi olmanız şeklinde olurdu eğer muayene edebilmiş olsaydım. İnşallah yardımcı olabilmişimdir, tekrardan geçmiş olsun

• Reaktif yani enfeksiyon kaynakli diyor hocam rahat ol kanser lenfi degil onlar

• aecreative A kullanıcısına yanıt
    Çok sağolun hocam yanıtınız için. Nedense antibiyotik tedavisi yapmadı ve 1 ay gibi bir süre sonunda tekrar gelmemi söylediler. Dedikleriniz inşallah doğrudur iltihaplı olması kanser olmasından iyidir. Bu yumruları acımaması vs. kanser belirtisi olabilir mi ?
  • Lenf bezlerinin ağrılı olması enfeksiyon lehinedir, ancak ağrısız olması da her zaman kötü bir hastalık düşündürmemeli, önemli olan ultrasonik görünümüdür, sizin ultrasonik görünümü iyi huylu olduğunu göstermektedir. içiniz rahat olsun ama kontrole de gitmemezlik yapmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: aecreative

Lenf bezlerinin ağrılı olması enfeksiyon lehinedir, ancak ağrısız olması da her zaman kötü bir hastalık düşündürmemeli, önemli olan ultrasonik görünümüdür, sizin ultrasonik görünümü iyi huylu olduğunu göstermektedir. içiniz rahat olsun ama kontrole de gitmemezlik yapmayın.

Ağrılı olan koltuk altı şişmesinden lenfomadan korkmalı mı yoksa ağrısızı olandan mı korkmalı.

• HALO kullanıcısına yanıt
    Ağrısız dan korkmalısınız hocam. Ben 1 kez ultrason çekindim geçen ay bu ay da ultrasonda sıra varmışbrandevu verdiler 2 haftaya bir de kan aldılar ultrasona gittiğimde alacağım. Hafife alınacak bir durum değil ertelemek gerçekten sıkıntı ama o kadar yavaş ilerliyor ki süreç her yerde çok sıra var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hynque

Ağrısız dan korkmalısınız hocam. Ben 1 kez ultrason çekindim geçen ay bu ay da ultrasonda sıra varmışbrandevu verdiler 2 haftaya bir de kan aldılar ultrasona gittiğimde alacağım. Hafife alınacak bir durum değil ertelemek gerçekten sıkıntı ama o kadar yavaş ilerliyor ki süreç her yerde çok sıra var.

Ağrılı da risk daha mı az yani hocam? Benim ki baya ağrıyor.

• HALO kullanıcısına yanıt
    Ağrılı enfeksiyon kaynaklı oluyor genelde hocam. Antibiyotik tedavisi uygularlar büyük ihtimalle
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.