Şimdi Ara

Böyle Powerbank ile Laptop Şarj edilebilir mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
26.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuyla alakali pek cevap verilmemiş ben cevaplayayim

Powerbanklar 5 v 2a cikis verir.(quickcharge olayi olmadan)

Laptoplar ise degisken ama 17-19v arasi sarj olmakta.

Yani bu noktada dc-dc donusturucu step up devre kullanmaniz lazim. Verdiginiz kablo donusturucu değildir sadece usb yi jak sekline ceviriyor yani hala 5v.

Ben kendi laptopumdan ornek verirsem 90w adaptör ile sarj ediyorum. 19.2v 4.75a seklinde.

Step up devresi kullanilirsa 90w cevirebilmesi gerekli ki bu biraz zor. Uygun devre %90 verimli olarak bulundu diyelim.

100w guc cekmeniz gerekiyor powerbanktan. 5v da 20 amper eder ki buda pek mumkun bir akim değil. 20 amper verebilecek lityum piller dronelarda kullanilan tiplerdir. Lityum hucrelerde anlik akim yukselirse kapasite duser.

Sonuc olarak devre kartini uretmek kosuluyla 3-4 kiloluk bir powerbank uretirseniz bu mumkun.

Tavsiyem henuz laptop almamisken usbden sarj olabilen ultrabook- tablet modellere yonelmeniz. İsinizi ne kadar karsilayabilirler bilmem ama.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yoo gayet uygun cevap verdim bende. Sadece siz benim cevabımı izahlı şekilde yazdınız. Ultrabook seçeneğini bende söyledim arkadaşa. Ancak bu seçenek bizim isteklerimize uygun değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Togrul99 -- 2 Aralık 2019; 14:29:4 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • www.thingiverse.com
    Ultimate 18650 Power Bank with Infinitely Expandable Capacity by Mrkplayer
    https://www.thingiverse.com/thing:3661580

İnternette bu proje ile karşılaştım. Ayarli dc cikis yaninda inverter ile ac cikista yapilmis. Yapması biraz zahmetli görünüyor ve cok tasinabilir bir cihaz olmuyor gibi.

Ama yinede istenen powerbank tam olarak bu sanirim

• bende senin hesap şarjı uzun süre gidecek bir notebook arayışndaydım.https://forum.donanimhaber.com/hp-probook-kullanicilar-kulubu--133282211
    hd ekran rahatsız etmeyecekse ve oyun vs.. derdin yoksa tavsiye ederim.
    Rahat edersin yolda yolakta.
  • Yoğun bir şekilde render için kullanılacaksa naçizane fikrim masaüstü toplamayı düşünmeniz olur, hem daha uygun fiyatlı hemde daha güçlü bir sistem kurabilirsiniz. Illa taşınabilir olması gerekiyorsa Mini-itx toplayın. 15inchte tasarım yapmak işkence değil mi

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.