Şimdi Ara

böyle birşey mümkünmü dc çevirici

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 12x0.5=6waat bana lazım olan güç 6 waat

30x0.2=6waatı dc çeviriciyle bunu çevirerek yukarda belirtiğim gücü alabilirmiyim

• hocam ben hiçbirşey anlamadım 30 volt 0.2 amper falan mı? eğer öyleyse alamazsın devre içerisinde kayıp olacak.
  • 12 volt 0.5 amper bana lazım olan

30 volt 0.2 amper güç kaynağı var diyelim dc çevirici ile 12 volt 0.5 amperelde edebilirmiyiz kayıplarla beraber ne kadar güç elde edebiliriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hdrdmr -- 30 Ekim 2015; 16:28:21 >
  • Burda önceki okuduğum konulara dayanarak söylüyorum güç sabit olmak şartıyla akım ve voltajı değiştirerek voltaj yükseltip beya düşürebilirsin diye biliyorum. Mesela dc dc booster ama senin 30v ac sen dc ye çevirmek istiyorsan mümkün mü bilemem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogzcndyr

Burda önceki okuduğum konulara dayanarak söylüyorum güç sabit olmak şartıyla akım ve voltajı değiştirerek voltaj yükseltip beya düşürebilirsin diye biliyorum. Mesela dc dc booster ama senin 30v ac sen dc ye çevirmek istiyorsan mümkün mü bilemem

yok benim istediğim

dc 30 volt 0.2 amperi

dc 12 volt 0.5 dc ye çevirmek istiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: hdrdmr

quote:

Orijinalden alıntı: ogzcndyr

Burda önceki okuduğum konulara dayanarak söylüyorum güç sabit olmak şartıyla akım ve voltajı değiştirerek voltaj yükseltip beya düşürebilirsin diye biliyorum. Mesela dc dc booster ama senin 30v ac sen dc ye çevirmek istiyorsan mümkün mü bilemem

yok benim istediğim

dc 30 volt 0.2 amperi

dc 12 volt 0.5 dc ye çevirmek istiyorum

hayır alamazsınız. çünkü hiçbir dc-dc converter %100 efficent değildir, yani aldığı gücün tamamını %0 kayıpla dönüştüremez imkansızdır,
    hesaplamanız doğru evet giriş gücü (giriş voltajı x giriş akımı) = çıkışı gücü (çıkış voltajı x çıkış akımı) bu sıfır kayıp formülüdür.
    ancak formül öyle düzenlenebilir, Vin x Iin = Vout x Iout x verim yüzdesi, verim yüzdesi de genelde o devre ile verilir, veya üreticisine
    sormanız gerekir, genelde dc-dc converter'lar yüzde 85 olur, çok mükemmeller yüzde 90 veya yüzde 95 olabilir.. o zaman
    Vin x Iin = Vout x Iout x 0.85 olur, yüzde 85 içindir bu.. gerisini siz hesaplarsınız..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.