Şimdi Ara

böyle bir İŞ ilanı YOK !!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
2.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ee kapitalizm bu artık maaşlar böyle işinize gelirse.daha da kötüleşecek.5 sene önce aldığım maaşa çalışıyorum hala.birkaç iş değiştirdim ne kadar istiyorsun şu kadar.oo çok bu kadar verebilirim.e bazen mecburen kabul ediyoruz.10 sene önce olsa demediğimiz kalmazdı dalgamı geçiyorsun diye şimdi işine geliyorsa durumu...
  • asgari ücret diye bir şey var devletin kanunlarını takan kim. adam açık açık yazmış asgri ücreti ben belirlerim devlet kimmiş diye :)
  • 2001 krizinden sonra özel sektör çok geriledi. Bir de 2008-2009 krizi patlak verince iyice mahvoldu piyasa. Artık ortalık amele pazarı gibi, üniversite master mezunları ne iş olsa yaparım modundalar. Bir ara herkesin hor gördüğü memurluk falan kıymete bindi.

Memleketin halini hiç iyi görmüyorum. Gidişat kötü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

2001 krizinden sonra özel sektör çok geriledi. Bir de 2008-2009 krizi patlak verince iyice mahvoldu piyasa. Artık ortalık amele pazarı gibi, üniversite master mezunları ne iş olsa yaparım modundalar. Bir ara herkesin hor gördüğü memurluk falan kıymete bindi.

Memleketin halini hiç iyi görmüyorum. Gidişat kötü.

Tek hayalim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tapdk

asgari ücret diye bir şey var devletin kanunlarını takan kim. adam açık açık yazmış asgri ücreti ben belirlerim devlet kimmiş diye :)

İyi de asgari ücret kavramı tek kişinin aylık giderleri hesaplanarak ortaya çıkmış birşey.Asgari ücreti asgari ücret tespit komisyonu belirler yani resmi birşey.Evlenip çoluk çocuğa asgari ücretle bakmak mantıksız.4 kişilik bir ailen varsa herkesin çalışması gerekir tabi insanca yaşamak için.Aslında en güzeli lise bittikten sonra üniversiteyi falan yurtdışında okuyup sadece tatillerde buraya gelmek.2 hafta burada kalarak memleket hasretini giderip tekrar işine geri dönecen.Türkiye'de maaşla çalışmak çok zor.
  • 17--20 yaşında adam olur diyorsun ama askerliği bitsin diyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

quote:

asgari ücret diye bir şey var devletin kanunlarını takan kim. adam açık açık yazmış asgri ücreti ben belirlerim devlet kimmiş diye :)

İyi de asgari ücret kavramı tek kişinin aylık giderleri hesaplanarak ortaya çıkmış birşey.Asgari ücreti asgari ücret tespit komisyonu belirler yani resmi birşey.Evlenip çoluk çocuğa asgari ücretle bakmak mantıksız.4 kişilik bir ailen varsa herkesin çalışması gerekir tabi insanca yaşamak için.Aslında en güzeli lise bittikten sonra üniversiteyi falan yurtdışında okuyup sadece tatillerde buraya gelmek.2 hafta burada kalarak memleket hasretini giderip tekrar işine geri dönecen.Türkiye'de maaşla çalışmak çok zor.

nasıl belirliyorlarsa onu da artık.akbil al halk ekmekten ye mahmutpaşadan giyin gedikpaşada ayakkabı ucuz ordan al.böyle mantalitemi olur.asgari ücret "al benden bu kadar sana tükan benim sen eşek gibi çalışıcan ben kazandığımı barda pavyonda yicem maaşı" işte kimse kandırmasın kendini...

• 17 / 24-25 nedir yavf? Artı böyle Türkçe mi olur? En azılısından emolara taş çıkarır bu yetkili zübük.
  • Kölelik bitti mi ? Yalan, sadece artık para verme dönemi başladı, gerçi onu vermeden kapı önüne koyanda var.
  • asıl derebeylik krallık bittimi diye sormalk lazım.
    o zamanalr asiller köylüler vardı şimdi zenginler işçiler durumu.ama ezen ile ezilen yeri değişmiyor hiç.bide demokrasi diye bi kılıf bulmuşlar üstüne ohh. yemede yanında yat.her hakkım var benim..neah var... sana ne kadar verilirse o kadar var kırbaç yemiyorsun sadece o kadar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: turksauron

17 / 24-25 nedir yavf? Artı böyle Türkçe mi olur? En azılısından emolara taş çıkarır bu yetkili zübük.

Genç istiyor gençGenç olacak ki sabah akşam it gibi çalışsın,az para alsın,iş öğreniyorum diyerek işin hamallığını çeksin,gözü açılmamış olsun.Gidip 30 yaşında adamı alır mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: novalgine_plus

quote:

Orijinalden alıntı: ruzgar2442

buneki siz daha birşey görmediniz

hiç unutmam işsiz gezdiğim bi dönemde artık iyice bunalmıştım en kolay dağıtım elemanı işi buluyo zaten bitane buldum gazeteden abimle gittik oturduk önce başvuru formu verdi sonra şartları sölemeye başladı işte maaş 400 dedi tamam dedim yol parası sana ait dedi tamam dedim yemekte sana ait dedi az yüzüm ekşidi tabi sonra demez mi dağıtım yaparken gideceğin yerlerdeki yol parasıda sana ait dedi abim ufaktan kulağıma fısaldadı "olum kalk gidek bu karı birazdan bizden borçda ister" hafif tebessüm ederek çıktık dışarda güle güle çatladık

• Şimdi bir düşünün arkadaşlar Çin'de bir işçi ayda 12 dolar alıyor o paraya çalışıyor.Birde Almanyada çalışan bir işçiyi düşünün... Avrupada artık avrupalı kendi malını satamaz oldu.Her tezgahta Çin malı.Emperyalizm bu sosyal faşistlerle artık baş edemiyor.Çin'e alternatif ülkeler yaratmak istemeleri bence normal.Gelişmekte olan ülkeleride bu iş için kullanacakları mutlak...
  • Anakart tamir edecek kadar kalifiyeli bir eleman 500 tl ye çalışmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

quote:

• ayda 5 pazar hariç 25 gün çalışacak
    günde 10 saat
    günlük 22 tl

ya kapıcılar bile daha az çalışıp daha çok para alır
    ev kirası vermez

dahası neyse saçma bir ilan
  • Piyasa bunlar gibi şerrefsizlerle dolu.Geçen bende güya büyük bir firmayla görüşmeye gittim.Diyorlarki 2 ay deneme süresi ve bu süre içinde mesai parası alamazsın.Peki çalışma saatleri nasıl diyorum ve cevaba bakın.Normalde 8-17:30 ama hiçbir teknisyen 17:30 da çıkamamıştır şimdiye kadar.Yani sürekli mesai olduğu için en erken 21 de çıkabilirsin ve cumartesi pazar da çalışıyoruz.
    Yani 2 ay boyunca köleden beter kullanacaklar sizi hemde mesai parası ödemeden sonra 2 ay bitince e biz sizi beğenmedik güle güle.
    Şuan kriz var evet ama sadece çalışan ve fakir olan insana var.İş verenler çakallık peşine düşmüş ve daha fazla ceplerini dolduruyor.
    7 aydır iş bulamadım hala bunlar gibi çakallar yüzünden.

• Patronlar elemanı alır, seni iki hafta deneyeğiz ondan sonra sigorta yapıcaz derler. İki hafta sonunda biraz daha pişmen gerekiyor ikinci ayın sonunda başlatıcaz derler. O zamanda gelir kriz var işler sıkışık bir kaç ay daha başlatamayacağız diye bahane uydurur. Senden ve diğer elemanlarda kestiği paralarla 5. ayın sonun da tatile uludağa gider ve aklında ise chevrolet jip almak vardır.

piyasada böyle işverenler olduğu sürece bir halt olamayız. sonra biz niye geri kaldık diyoruz. sebep ortada. iş kanunlarına bakınca avantajlı durumda işçiler gibi görüşse de ekmek işverenin elinde olduğu sürece devlet sadece ceza keserim ahkamıyla yetinir.

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caiz2005 -- 9 Ağustos 2009; 8:40:22 >
  • Adaletin olmadigi yerde anarsi olur.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.