Şimdi Ara

Boykot hakkında mantıklı bir yorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • "Yaptığım boycot eleştirisi üzerine aldığım tepkilere cevap niteliğinde bir yazı yazdım. Umarım bana kızan müslümanların bilinçlenmesine faydalı olur.

Allah Kuran'da zanna göre hareket etmeyi yasaklar. O halde müslümanlara Coca Colayı örnek olarak ele alarak boykot hakkında sorular sormak istiyorm.

Coca Colayı boykot eden MÜSLÜMANLARA sorular:

-Coca Colanın başındaki adamın neyin nesi olduğunu bizzat araştırdınız mı ?

-Coca Colanın başındaki adamın koladan elde ettiği kazançtan israil ordusuna destek verdiğine dair elinizde KANIT var mı ?

-Coca colanın başındaki adam destek veriyorsa bile bu desteğin müslümanların boykotu tarafından kısıtlandığına/kısıtlanacağına dair bir gösterge var mı ?

Mesela atıyorum Coca cola yıllık 100 milyar gelir elde ediyorsa bu gelirin sadece bir kısmı müslümanlardan kaynaklanıyor. Diyelim ki müslümanların payı 30 milyar olsun. Eğer bu adam yıllık israile 2 milyar bağışlıyorsa adamın 30 milyar daha az kazanması bu bağışını hiçbir şekilde etkilemeyebilir.

Bunu da şurdan anlayabiliriz. Sonuçta coca colanın yıllık karı her sene değişiyor. Bu kara göre bu adamın bağışında da değişiklik oluyor mu ? Yoksa her zaman sabit mi kalıyor? Sabit kalıyorsa bu boycot ne işe yarayacak ?

-Eğer bunları araştırmadıysanız bu Allah'ın ''bir haber alırsanız doğruluğunu araştırın'' emrine aykırı değil midir ?

-Bir de bizimle yüzlerce markadan oluşan listeler paylaşanlar var. Peki o kadar markadan oluşan listeleri hiç araştırmadan paylaşmanıza vicdanınız el veriyor mu ? Haksız yere milletin ekmeği ile oynamak islama uygun bir davranış mıdır ?

-Birbirine rakip olan markaların birbirni karalamak için diğer rakibini ''israil markası'' olarak ilan etmesi basit değil mi ? O halde bu listedeki markaların bir kısmında durum böyle olamaz mı ?

-Müslümanları kalkındırmaya teşvik etmek yerine boykota teşvik etmek müslümanlarda bir tembellik oluşturmuyor mu ? Bunun zihinlerde ''ben vazifemi yaptım'' algısı oluşturma olasılığı yüksek değil mi? ''ama bende oluşturmuyor'' diyorsan bile bu ahmettte de oluşturmadığı anlamına gelir mi ?

-Hem boykot yapalım hem de kalkınmak için uğraşalım diyenler kalkınmak için ne yaptılar ? Hangi adımları attılar ? Yoksa boykota mı odaklandınız ?

- Eğer boykot için ''faydasız olsa bile ne kaybedeceğiz, en azından birlikteliğimizi ve safımızı belli ediyoruz'' diyorsanız aynı şeyi islam algısında neden göstermiyorsunuz ? Parça parça cemaatlere ve tarikatlere bölüneceğimize neden Kuran'ın emrettiği gibi birlik olamıyoruz ? Birliktelik sadece Coca Cola bahanesinde mi aklımıza geliyor ?

Bakın arkadaşlar. Şunu açıkça beyan etmek istiyorum. Ben ne israil yanlısıyım ne de Coca Cola umrumda. İsrail devletinin ZALİM olduğunu da burdan açıkça söylüyorum. Benim tek derdim müslümanların daha iyi yerlere gelebilmesidir.Ben boş şeylerle oyalanmayalım istiyorum. Bu yazıları da inanın ki keyfimden yazmıyorum.

Eğer boykotun gerçektende bir işe yaradığına dair elimde bir gösterge yoksa ben neden boykot edeyim ? Eşit durumlarda elbette tercihimi yerli maldan yana yaparım ama herhangi bir şeyde israil malı daha kaliteliyse ve benim elimde o markanın israile destek verdiğine dair kanıt yoksa ben neden yerli malı tercih edeyim ?

Allah bize en doğru şekilde düşünmeyi nasip etsin."

ALINTIDIR

https://www.facebook.com/AteistlereCevap?fref=nf

Özetle müslümanlar sorgulamıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Escherich -- 26 Temmuz 2014; 22:03:57 >

• Evet ne yazık ki sorgulamıyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boykot etmiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 gün sonra yine iceceksiniz o zıkkımı
  • Benim merak ettiğim kolayı boykot edin ayağı kimden çıktı? Biri face'de falan demiştir ordan yayılmıştır, kola ne alaka anasını satim içtiğin ilaç bile yahudi üretimi zaten, içme de göreyim hadi, hadi et bakalım boykot bütün yahudi ürünlerini. Aç kalır ölürsün, yahudilere lanet olsun ama üretmiyorsan mahkumsun, bu kadar basit.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.