Şimdi Ara

box a gideceğim , bazı sorularım var...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Yakın zamanda yüksek ihtimalle Thai Box ya da Kick box a yazılacağım.

Fakat bazı tedirgin olduğum noktalar var.

Yaşım 16 , boy 1.75-1.80 , kilo 62 civarı.

Vücudum bu sporları yapmaya uygun mu ? , ve sporu yaptığım sürece kas oranı artar mı vücudumda , yoksa değişmez miyim ? Yani vücudum box yaparak güçlenir ve gelişir mi ?

Bir diğer sorum , kursta ne kadar sürede turnuvalara çıkarım ? Ne kadar sürede vücudum yeterli esnekliği ve kondüsyonu kazanır ?

Haftada kaç gün antrenmana gitmeliyim ?

Son olarak Thai box mu kick box mu sokakta daha etkili kendimi koruyabilmem açısından ?

Cevap vereceklere şimdiden teşekkürler.

daha sonra ikiside sokakta işe yarar dövüş sanatları lakin thai boks u daha iyi buluyorum.Müsabakaları dersek sana ve antrenörüne bağlı ilk 2 ay sadece ayna karşısında tutan varmış diye duydum öyle biryere gidersen kendi kursunda(ordakilerle) bile ringe çıkman tahmini en az 3-4 hatta 5 ayını alır ama mesela benim gittiğim yerde 2 ayda falan UFAK UFAK ordakilerle maçlara çıkıyosun eğer istersen 3-4 ayın sonunda diğer kurstakilerle maç yaptırıyor lakin kendi kursum dışında ringe hiç çıkmadım tam bilgim yok müsabakaları falan pek bilmiyorum yeni sayılırım WT ci idim. Vücudunda da yetersiz bir yan olduğunu sanmıyorum muhtemelen başlamanın sakıncası yoktur .
    tamamen benim görüşlerim başarılar dilerim (gidip bir antrenörle konuşsan daha prof. bilgi alırsın)

• yavuzFK Y kullanıcısına yanıt
    Hocam , öncelikle teşekkürler.

Birde az önce ben kursu aradım ve eğitimle ilgili bilgi aldım. Haftanın üç günü olduğunu ve seansta 10 kişiyi eğittiğini söyledi.

Yaşadığım yer büyük bir yer değil , sadece bu mekan var.

Gidip gitmemekte bile kararsız kaldım. Oradakilerin hepsi benden ileri ve tek adam 10 kişiye aynı anda eğitim veriyor. Bütün hevesim kırıldı.

Siz olsaydınız napardınız ? Sonuç olarak bir hayalim yok box ile ilgili, sadece kendimi koruma açısından gitmek istiyorum. Napmalıyım , hiç gitmeyeyim mi boxa , yoksa yazın vücut geliştirmeye gidip garantiye mi alayım fiziğimi ?

Orijinalden alıntı: cin

Hocam , öncelikle teşekkürler.

Birde az önce ben kursu aradım ve eğitimle ilgili bilgi aldım. Haftanın üç günü olduğunu ve seansta 10 kişiyi eğittiğini söyledi.

Yaşadığım yer büyük bir yer değil , sadece bu mekan var.

Gidip gitmemekte bile kararsız kaldım. Oradakilerin hepsi benden ileri ve tek adam 10 kişiye aynı anda eğitim veriyor. Bütün hevesim kırıldı.

Siz olsaydınız napardınız ? Sonuç olarak bir hayalim yok box ile ilgili, sadece kendimi koruma açısından gitmek istiyorum. Napmalıyım , hiç gitmeyeyim mi boxa , yoksa yazın vücut geliştirmeye gidip garantiye mi alayım fiziğimi ?

hocam başlamanı öneririm konuya açıklık getirirsek:
    1-)10 kişi gayet az daha popüler bir yere gitsen 20-25 kişi olucak ve 1 antrenör olmasıda normal zaten rutin şeyleri öğrenince seni biriyle işleştirip teknik öğreticek size bakıp yanlışlarınızı düzelticek yani emin ol 10 kişi özel ders gibi sağlam yerlerde 25-30 rahat oluyo ama ne olur muhtemelen ordada vardır sağlam öğrenciler hocaya yardım eder ısınmada esnemede falan yardımcı olur yenilere yani özetlersem hoca 10 kişiyi övmek amacıyla söylemiştir çünkü gayet düşük bir sayı
    2-)kendini savunman - bedenini güçlendirmen açısından gitmeni öneririm özgüven falanda kazanırsın iyi olur
    3-)vücuda gelirsek başta birsüre ağrı olur hamlığın gidene kadar sonra alışırsın herkez yapıyor bir eksiğin yok ayrıca vücut geliştirmeye hep gidebilirsin yaşın daha 16 esnekliğini kaybetmeden bir dövüş sanatına gitmeni öneririm.

• yavuzFK Y kullanıcısına yanıt
    Cevapların için teşekkürler.

10 kişi az ise gideceğim o zaman , bilmiyordum ve fikrim yoktu uygun kişi sayısını.

Kolay gelsin.
  • quote:

merhaba arkadaşlar.

Yakın zamanda yüksek ihtimalle Thai Box ya da Kick box a yazılacağım.

Fakat bazı tedirgin olduğum noktalar var.

Yaşım 16 , boy 1.75-1.80 , kilo 62 civarı.

Vücudum bu sporları yapmaya uygun mu ? , ve sporu yaptığım sürece kas oranı artar mı vücudumda , yoksa değişmez miyim ? Yani vücudum box yaparak güçlenir ve gelişir mi ?

Bir diğer sorum , kursta ne kadar sürede turnuvalara çıkarım ? Ne kadar sürede vücudum yeterli esnekliği ve kondüsyonu kazanır ?

Haftada kaç gün antrenmana gitmeliyim ?

Son olarak Thai box mu kick box mu sokakta daha etkili kendimi koruyabilmem açısından ?

Cevap vereceklere şimdiden teşekkürler.

Muay Thaiye yazıl.

vücüdun uygun,sikletlere ayrıldığı için problem yaratmaz.Kas oranı senin çalışmana bağlı,fitleşirsin ama.Gelişir tabi

ben 3.ayımda çıkmıştım senin çalışmana bağlı,2.aydan itibaren kondisyon artmaya başlar

normal bir öğrenciyken haftada 3 kez gidersin ama hoca sende ışık görürse haftada 5 gün ben öyle gidiyorum.

bunu sorman kesinlikle hata,muay thai tabi ki de dirsek ve diz darbeleriyle bitiricidir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Giderim var mı arkadaşlar ?
    11 yıl önce açıldı
    AVR ye ihtiyacım var mı ?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • FLeXL F kullanıcısına yanıt
    Bilgiler için teşekkürler.Yardımcı oldunuz.

Sınavlarım bitince muay thai ye gideceğim büyük ihtimal.

Bilgiler için teşekkürler.Yardımcı oldunuz.

Sınavlarım bitince muay thai ye gideceğim büyük ihtimal.

rica ederim,ülkeye sporcu kazandırırsak ne mutlu bize
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.