Bounlu değilim sadece bounlu arkadaşlara meraktan soruyorum. Benim boun math'dan arkadaş var ders seçimini instaya atmış (neden bilmiyorum) ama adamda bölümün zorunlu derslerinden hiçbiri yok alayı econ (206 falan) ve fransızca dersi 1 tane phys 2 var. Soru şu bizim okulda böyle bir şey olmadığı için 1. sınıfta istediğiniz kadar seçmeli alabiliyor musunuz? Bu bölüm kısıtlamasız olarak mı oluyor? Hazırlıktan 1. sınıfa geçerken yaz okulu açılıyor mu üstten ders almak için? |
BOUN Ders Seçimi Hk.

-
-
Maks 25 krediydi galiba. 1. sınıfta zorunlu dersleri droplayamıyorsun. Sınırsız seçmeli muhabbeti var çok küçük bir iki istisna hariç dersin hocasından izin alabildiğin sürece her dersi alabiliyorsun. Evet açılıyor yazdan bölüm başlamadan fizik econ falan alan arkadaşlar var tanıdık.
- sınıftan sonra zorunlu dersler hazır olarak gelmiyor. Curriculumdaki dersleri tamamladığın (ve prerequisiteleri karşıladığın sürece) istersen 4. sınıf derslerini 1. senende alıp verebiliyorsun o konuda özgür. Arkadaşın yaptığı örnek bayağı absürt olmuş ama danışman onay verdiyse yapılabilir. Bir de boun mathın ders programı math dersleri dışında zorunlu bir şey yok neredeyse dildir sosyal seçmelidir sınırsız seçmelidir bilim seçmelisidir falan özgür yani bayağı. Ben de bu dönem math ve fizik dışında hiçbir şey almayacağım mesela
-
Bu okulda idari kadroyla ve advisorla arayı iyi tuttuğun takdirde her şeyin mümkün olduğunu yaşayarak gördüm. Yagizo detaylı ve açıklayıcı anlatmış.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
idari kadroyla nasıl arayı iyi tutabilirsin ki :D öyle bir ortam nasıl oluşuyor yani?
-
Bölüm dekan yardımcısının yalandan bi dersinin asistanlığını yaptım, aynı zamanda kişisel işlerine bile koşturdum, özel günlerde güzel jestler yaptım. Karşılığı add/drop dönemi bitişinden iki hafta sonra dilekçeyle bir ders withdrawlayabilme, uyuyakaldığım bir quizi odasında yanında çözebilme gibi şeylerle döndü. Örnek.
fazlasıyla hak etmişsin bu arada
-
Çok ilginç. Ben odtüde bu dönem programım oldukça boş diye üstten ders alayım dedim bağlayanı olmayan ama 1. sınıfta hiçbir türlü curriculum dışı ders alınamıyormuş. Bunun haricinde bölümlerin programı o kadar dolu ki çoğu zaman alınabilse bile mümkün gelmiyor. Ayrıca bizde hazırlıktan 1'e geçerken de yaz okulu açılmıyor üstten almak için.
Bir de bir laf vardı odtü boun amerikan itü alman ekolü diye. Bence odtü'nün gerçekten de boun'un daha esnek yapısıyla bir alakası yok bildiğin alman ekolü sıkı akademi müfredat neyse o kardeşim modunda daha (en azında müh'de özellikle makinede, 4. sınıfa kadar seçmeli dersimiz yok bizim)
-
Havacılık uzay mı yoksa makina mı iyi
Olm beni kudurtmak için özellikle mi soruyon benim mad switchim bu soru
Harbi mi la?
be ikisini de düşünüyordum bi ara.
benzer ya aynı pozisyonlarda çalışıyorlar genelde, havacılık uzay daha şeqil duruyor ama
-
aslında ders almanın bir yolu var fakat yine üstten ders çekemiyormuşsun (bağlayanının olup olmaması önemli değil). 1. sınıfın 1. döneminde eng101 den muafsan seçmeli psikoloji gibi dersler alınabiliyormuş.
-
quote:
Orijinalden alıntı: EistroY661aslında ders almanın bir yolu var fakat yine üstten ders çekemiyormuşsun (bağlayanının olup olmaması önemli değil). 1. sınıfın 1. döneminde eng101 den muafsan seçmeli psikoloji gibi dersler alınabiliyormuş.
not included da alabilirsin ama çap harici saymıyorlar bir şey yerine. 2. dönem ortalama yüksekse fazladan ders alınabiliyor. o zaman belki seçmeliler alınabilir ek olarak.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X